Τεράστια πυρκαγιά ακριβώς πάνω στο ρήγμα του Αγίου Ανδρέα.

Τεράστια πυρκαγιά ακριβώς πάνω στο ρήγμα του Αγίου Ανδρέα.

ΜΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΥΣΩΝΑ

ΕΞΑΠΛΩΘΗΚΕ ΣΕ 4.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΟΛΗ ΤΗ ΝΥΧΤΑ.

Περισσότεροι από χίλιοι πυροσβέστες της Νότιας Καλιφόρνιας και πολλαπλά αεροσκάφη δούλευαν την Κυριακή το πρωί για να πολεμήσουν την Apple Fire κοντά στο Beaumont, η οποία έχει εξαπλωθεί σε περισσότερα από 20.000 στρέμματα, έστειλε καπνό στην Αριζόνα και συνεχίζει να απειλεί χιλιάδες σπίτια στις κομητείες Riverside και San Bernardino. 

Η μαζική φλόγα, η οποία ξεκίνησε το απόγευμα της Παρασκευής ως δύο μικρότερες πυρκαγιές που τελικά συγχωνεύτηκαν, συνέχισε να αυξάνεται όλη τη νύχτα – τροφοδοτείται από τη χαμηλή υγρασία, την ελαφριά αύρα,την πυκνή βλάστηση και τις τριψήφιες θερμοκρασίες(σε φαρενάιτ). 

Περίπου 7.800 άτομα από 2.600 κατοικίες διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ανέφεραν αξιωματούχοι αργά το Σάββατο. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Το κύριο σώμα του καπνού είναι ορατό στις νότιες-κεντρικές και νοτιοδυτικές περιοχές του κράτους. 

Αξιωματούχοι έφεραν το πολύ μεγάλο αεροσκάφος (VLAT) το Σάββατο, το οποίο μαζί με έναν αριθμό άλλων εναέριων μέσων χρησιμοποιήθηκαν για να στοχεύσουν στη βορειοδυτική γωνία της φωτιάς. Το VLAT, όπως λέγεται, είναι ικανό να ρίξει περίπου 10.000 γαλόνια επιβραδυντικό πυρκαγιάς κάθε φορά.

Apple Fire, Apple Fire Καλιφόρνια, βίντεο Apple Fire, εικόνες Apple Fire, Apple Fire Αυγούστου 2020 Καλιφόρνια

Από το Σάββατο το βράδυ, οι μόνες κατασκευές που χάθηκαν ήταν ένα σπίτι μιας οικογένειας και δύο κτήρια κοντά στην Avenida Miravilla στην κοιλάδα του Cherry. 

Υποχρεωτικές εκκενώσεις έχουν παραγγελθεί για κατοίκους της Cherry Valley βόρεια της Dutton Street, ανατολικά του Oak Glen Road και νότια του County Line Road, σύμφωνα με το Τμήμα Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης του Riverside County. 

Apple Fire, Apple Fire Καλιφόρνια, βίντεο Apple Fire, εικόνες Apple Fire, Apple Fire Αυγούστου 2020 Καλιφόρνια

Επίσης, αυτοί που ζούσαν βόρεια της οδού Gilman στην περιοχή Banning Bluff και βόρεια της λεωφόρου Cherry Valley, δυτικά της λεωφόρου Highland Springs και ανατολικά της λεωφόρου Beaumont, διατάχθηκαν επίσης να εκκενωθούν. 

Ένα κέντρο εκκένωσης έχει δημιουργηθεί στο Beaumont High School, 39139 Cherry Valley Blvd., στο Beaumont. 

Η πυρκαγιά απειλούσε 2.586 σπίτια και έπληξε 7.800 κατοίκους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το Σάββατο το βράδυ.

Σχεδόν 8.000 κάτοικοι της κομητείας Riverside στη Νότια Καλιφόρνια αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους το Σάββατο καθώς μια πυρκαγιά εξαπλώθηκε ανεξέλεγκτα σε περισσότερα από 4.000 στρέμματα, ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία του νομού. Η πυρκαγιά, που ονομάστηκε Apple Fire από τοπικούς πυροσβέστες αναφέρθηκε την Παρασκευή στο Cherry Valley, μια κοινότητα περίπου 75 μίλια ανατολικά του Λος Άντζελες και είχε καταστρέψει τουλάχιστον 3 οικογενειακές κατοικίες το Σάββατο το βράδυ.
ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post