Τι θα συμβεί εάν η αποχή στις εθνικές εκλογές φτάσει το 56% ;

Τι θα συμβεί εάν η αποχή στις εθνικές εκλογές φτάσει το 56% ;

Εάν το ποσοστό της αποχής στις εθνικές εκλογές ξεπεράσει το 50 % , η ηθική και κοινωνική νομιμοποίηση της όποιας νέας κυβέρνησης θα είναι πεπερασμένη σύμφωνα με έγκριτους συνταγματολόγους.

Ποιες  είναι λοιπόν οι εξελίξεις και ποια η πραγματικότητα που θα προκύψει , που , κι αν ακόμα κάποιοι δεν θα τη βλέπουν νομικά ,αυτή , θα προκαλέσει ανεξέλικτες καταστάσεις  , είτε το θέλουν είτε το φοβούνται ;

Οι συνταγματολόγοι γνωρίζουν ότι , πρωτεύουσα έννοια του Συντάγματος δεν είναι η έννοια της Δημοκρατίας, αλλά η έννοια της λαϊκής Κυριαρχίας, η οποία εκφράζεται μέσα από τη δημοκρατική λειτουργία και παράγει αποτελέσματα μέσα από την «αρχή της πλειοψηφίας».

Αυτό  σημαίνει  ότι ο λαός είναι Κυρίαρχος είτε Συμμετέχει είτε, κι όταν ΑΠΕΧΕΙ και στο 80% .Όταν  όμως κάνεις αυτό, το οποίο σου λένε κάποιοι άλλοι, τότε κυρίαρχος είναι αυτός  που σου λέει τι να κάνεις ή εσύ που θα μπορούσες να μην το κάνεις αλλά, τελικά το έκανες επειδή δεν σου δόθηκε εναλλακτική λύση ;

Όλα λοιπόν στηρίζονται στο ορθολογικό συμπέρασμα ότι –  όταν η πλειοψηφία του λαού ΑΠΕΧΕΙ, δεν χάνει ο λαός την κυριαρχία του, γιατί απλούστατα δεν μπορεί να τον «αντικαταστήσει» η μειοψηφία .

Με ποιους όμως είναι οι ΑΠΕΧΟΝΤΕΣ , με τη μειοψηφία επιπέδου του 30% και του 40% που θα  παράγουν εξουσίες , ή με την πλειοψηφία , που ¨υπονοεί¨ ότι δεν δίνει την άδεια  η μειοψηφία αυτή να παράγει εξουσία ;

Ποια δημοκρατική διαδικασία  αλήθεια , μπορεί να είναι νόμιμη, όταν ποσοστά του επιπέδου του 30% και του 40% παράγουν εξουσίες;

Κι όμως , σε κάθε εκλογική αναμέτρηση σχεδόν , αυτό γίνεται . Πως επιβάλλεται άραγε στο λαό ;

Πουθενά στο Σύνταγμα ή σε Νόμο, δεν  προβλέπεται επανάληψη των εκλογών λόγω αποχής ή λευκών ψήφων (άρθρο 1 του Ν. 3434/06 , ΠΔ 26/2012 κλπ , τα λευκά , δεν προσμετρούνται στο εκλογικό αποτέλεσμα με τα έγκυρα ) ακόμα και αν αυτά φτάσουν και το 90%.  Υπόψη ότι τα ποσοστά των κομμάτων υπολογίζονται επί των εγκύρων ψηφοδελτίων.

Βάσει του Συντάγματος επίσης , ούτε ο ΠτΔ έχει τη δυνατότητα διάλυσης των κομμάτων που δεν θα εκπροσωπούν στην περίπτωση αυτή την πλειοψηφία του κυρίαρχου λαού , τα οποία θεωρούνται δικαϊκά αυθύπαρκτοι οργανωμένοι πολιτικοί σχηματισμοί με πολιτειακούς σκοπούς και προστατεύονται στο άρθρο 29 παρ. 1 εδ. 1 τους Συντάγματος

Με ποιους τελικά είναι το Σύνταγμα ; ας αναρωτηθούμε .

Με απλά λόγια  θεσμοθετήθηκε δια παραλείψεως  ότι , όποιος απέχει  , αφήνει τους άλλους να αποφασίσουν . Κανείς όμως από τους απέχοντες δεν παρέχει ¨εξουσιοδότηση ¨.

Τι προκύπτει συνεπώς από τα παραπάνω  για να μην σας κουράζουμε με ορθολογισμούς ;

Όταν στην οποιαδήποτε δημοκρατική διαδικασία η ΑΠΟΧΗ ξεπερνά το 50%, η πλειοψηφία αυτή που δεν συμμετείχε , δεν συμμετείχε επειδή δεν της έδωσαν εναλλακτική να εκφραστεί , όπερ σημαίνει ότι , ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ την αξιοπιστία της δημοκρατικής διαδικασίας .

Απόδειξη ότι τα λευκά δεν προσμετρούνταν  στα ΕΓΚΥΡΑ , και αυτό διότι , εάν προσμετρηθούν  θα δηχθεί η απαξίωση , όχι της  δημοκρατικής διαδικασίας τελικά αλλά , στο αποτέλεσμά της που θα δώσει εξουσιοδότηση ( εξουσία ) σε αυτούς που στην πραγματικότητα είναι μειοψηφία .

Φανταστείτε για παράδειγμα τα Λευκά , να είναι 1ο κόμμα και με αυτοδυναμία .

Όσο μεγαλύτερη συνεπώς είναι η αποχή , τόσο μεγαλύτερη είναι η απουσία εναλλακτικών , τόσο μεγαλύτερη είναι η καταπίεση στην κοινωνία , τόσο ισχυρότερες είναι οι τεχνικές ελέγχου και παραπλάνησης  των μαζών , τόσο περισσότερα ελεγχόμενο είναι το Πολιτικό Σύστημα , τόσο μεγαλύτερη εξουσία έχει η ξενοκρατία , τόσο μικρότερη εθνική κυριαρχία έχουμε κτλ.

Τελικά !!

Όσο μεγαλύτερη είναι η ΑΠΟΧΗ , τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ¨κοινωνική έκρηξη ¨

Με εκτίμηση !!

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ »

Υγ  Η ¨ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ¨είναι η Πολιτική Τάση  ,το εν δυνάμει Πολιτικό Κόμμα που όλοι οι  περήφανοι Έλληνες θα θέλαμε . Αποτελεί δε , τη βασική πυξίδα της Ομάδας Υψηλής Αστυνόμευσης .

Share this post