Τουρκικός εφιάλτης: O αιώνιος εχθρός της Άγκυρας οι Κούρδοι YPG αποκτούν εκπροσώπηση και παρέμβαση σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων στις ΗΠΑ- Προ των πυλών το Κουρδιστάν.

Τουρκικός εφιάλτης: O αιώνιος εχθρός της Άγκυρας οι Κούρδοι YPG αποκτούν εκπροσώπηση και παρέμβαση σε διαδικασίες λήψης αποφάσεων στις ΗΠΑ- Προ των πυλών το Κουρδιστάν.

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας.

Βήμα-βήμα προς την σύσταση κουρδικού κράτους: Για πρώτη φορά στην Ιστορία οι κουρδικές δυνάμεις της Συρίας, ο αιώνιος εχθρός της Τουρκίας, οι Κούρδοι YPG-SDF προσέλαβαν εταιρεία “λόμπινγκ” στην Ουάσιγκτον!

 

Κύριος σκοπός τους η εξασφάλιση της Αυτονομίας της Ροτζάβα του συριακού Κουρδιστάν!

 

Συνολικά οι Κούρδοι έκλεισαν συμφωνίες με 3 εταιρείες Λόμπινγκ που θα τους δώσουν διεθνή φωνή και εκπροσώπηση…

Προφανώς κάποιος κινεί τα νήματα στο παρασκήνιο και παρέχει χρήματα…

Αυτό σημαίνει πως οι Κούρδοι αποκτούν πλέον “φωνή”, διεθνή εκπροσώπηση, θα μπορούν να επηρεάζουν καταστάσεις τη στιγμή που το αντίστοιχο τουρκικό λόμπι βρίσκεται υπό διωγμό και εξαφανίζεται στην Ουάσιγκτον!

Σημειώνεται πως οι Κούρδοι YPG είναι το κύριο “συστατικό στοιχείο” των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων SDF που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΣΤΗΝ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.

Πιο αναλυτικά, ο Ρεπουμπλικανός πολιτικός Jim Dornan και η εταιρεία του “Jim Dornan Strategies” ανέλαβαν την εκπροσώπηση των “Κουρδικών Αμυντικών Δυνάμεων YPG SDF” από τις 30 Απριλίου.

Ο Dornan ανέφερε πως πλέον εργάζεται υπέρ της “Συνεργασίας ΗΠΑ/Κούρδων εναντίον του ISIS”.

Ο Ντόρναν είναι ένας μακροχρόνιος Ρεπουμπλικανικός υπεύθυνος εκστρατείας και πρώην υπάλληλος του Κογκρέσου, ο οποίος υπηρέτησε κυρίως ως επικεφαλής του προσωπικού του Γερουσιαστή Richard Burr (R-N.C.) όταν ο τελευταίος υπηρέτησε στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο Ντόρναν αρνήθηκε να συζητήσει περαιτέρω την εργασία του ως λομπίστας υπέρ του YPG.

Σκοπός η Αυτονομία της Ροτζάβα.

Η συνεργασία αυτή έρχεται καθώς οι Κούρδοι στρατιωτικοί διοικητές πιέζουν την κυβέρνηση Τζο Μπάιντεν για να συνεχίσουν την εμπλοκή τους στον αγώνα. Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι το Ισλαμικό Κράτος είχε ηττηθεί στο Ιράκ και τη Συρία τον Μάρτιο του 2019, αλλά οι Κούρδοι προειδοποιούν από τότε για την επιστροφή του.

«Το ISIS δεν έχει τελειώσει ακόμη και πρόσφατα έχει εντείνει τις επιθέσεις του», δήλωσε ο στρατηγός Mazlum Abdi Kobani, διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, σε συνέντευξή του στη Φωνή της Αμερικής τον Φεβρουάριο.

Μπορώ να πω ότι η απειλή συνεχίζεται, η τρομοκρατική οργάνωση προσπαθεί να αναβιώσει. Έρχονται στην περιοχή μας από περιοχές υπό τον έλεγχο του συριακού καθεστώτος και από το Ιράκ. Με τους συμμάχους μας στον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, οι επιχειρήσεις μας εναντίον του ISIS προχωρούν με επιτυχία. “

Ο Μ. Κομπάνι συνέχισε να υποστηρίζει πως οι ΗΠΑ πρέπει να αναγνωρίσουν επίσημα τα κουρδικά ελεγχόμενα μέρη της Συρίας, γνωστά ως Rojava, ως αυτόνομη περιοχή.

«Καλωσορίζουμε τη νέα διοίκηση του Μπάιντεν», είπε. «Ελπίζουμε ότι τα λάθη της προηγούμενης διοίκησης θα διορθωθούν. Ελπίζουμε ότι η νέα διοίκηση θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίλυση της σύγκρουσης στη Συρία.

Στο πλαίσιο της Συρίας, πρέπει να δοθεί ένα καθεστώς σε αυτήν την περιοχή που απελευθερώσαμε από το ISIS σε συνεργασία με τον Συνασπισμό [υπό την ηγεσία των ΗΠΑ].

Τα δικαιώματα του κουρδικού λαού, τα δικαιώματα άλλων ανθρώπων στην περιοχή μας πρέπει να προστατεύονται με νομικά μέσα και το πρόβλημα στη Συρία πρέπει να λυθεί με ολοκληρωμένο τρόπο.

Ελπίζουμε ότι η Ουάσιγκτον θα ακολουθήσει μια αποτελεσματική πολιτική σε αυτό το θέμα”

Ακόμη μια συμφωνία με εταιρεία “λόμπινγκ”.

Η πολιτική πτέρυγα των Κούρδων της Συρίας ενισχύει επίσης την παρουσία της μέσω δεύτερης συμφωνίας με εταιρεία “λόμπινγκ”.

Το περασμένο καλοκαίρι, το γραφείο του Κουρδικού Συριακού Δημοκρατικού Συμβουλίου (SDC) στην Ουάσιγκτον προσέλαβε τον Ayal Frank και την εταιρεία του AF International για 6.000 δολάρια το μήνα.

Σκοπός της πρόσληψης ήταν η “παροχή υπηρεσιών, βοήθειας και συμβουλών σε στρατηγικές επικοινωνίας, η προετοιμασία σχεδίων επικοινωνιών με την κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης και διοργανώνοντας συναντήσεις και δραστηριότητες με την κυβέρνηση και τα μέσα ενημέρωσης”.

Και Γαλλο-αμερικανικό “deal”: Προσέλαβαν λομπίστες υπέρ Κούρδων.

Πριν μήνεςς όπως είχε αποκαλύψει το WarNews247, μια ΜΚΟ που δρα υπέρ των Κούρδων προχώρησε σε μια πρωτοφανή κίνηση: Προσέλαβε εταιρεία που ασχολείται με το “λόμπινγκ” για να επηρεάσει την κυβέρνηση Μπάιντεν υπέρ των Κούρδων.

Πρόκειται για την οργάνωση ΜΚΟ με έδρα την Νέα Υόρκη “Δικαιοσύνη για τους Κούρδους” (“Justice for Kurds”) .

Η συγκεκριμένη ΜΚΟ προσέλαβε την νομική εταιρεία “Covington & Burlington” για να “υπερασπιστεί τα συμφέροντα του κουρδικού λαού που βρίσκεται διασκορπισμένος σε Τουρκία, Ιράκ, Συρία, Ιράν” αναφέρεται συγκεκριμένα.

Συνεπώς, έχουμε ξαφνικά 3 εταιρείες λόμπινγκ υπέρ Κούρδων….

warnews247.gr

Share this post