Τουρκικό αμόκ: ”Χάρτης των Ισραηλινών μας τεμαχίζει-Οι Έλληνες μας απειλούν με χτυπήματα σε όλη την επικράτεια!”

Τουρκικό αμόκ: ”Χάρτης των Ισραηλινών μας τεμαχίζει-Οι Έλληνες μας απειλούν με χτυπήματα σε όλη την επικράτεια!”

Σάλος δημιουργήθηκε στη Τουρκία με την αποκάλυψη Πενταπόσταγμα, καθώς όπως σας αναφέραμε πρώτοι χθες, ένας χάρτης φέρνει τα πάνω-κάτω στη γεωπολιτική ”σκακιέρα”, καθώς η Ίμβρος και η Τένεδος παρουσιάστηκαν ξανά με ελληνικά χρώματα!

Ο Υπουργό Ενέργειας του Ισραήλ, Γιουβάλ Στάινιτζ και αμερικανός διπλωμάτης, Τζόναθαν Σρίερ φωτογραφήθηκαν μπροστά από ένα χάρτη του αγωγού East Med. Στον εν λόγω χάρτη, ο οποίος συστεγάζεται στο Ισραηλινό υπουργείο ενέργειας, εμφανίζονται τα νησιά της Ίμβρου και της Τενέδου, τα οποία όμως ανήκουν στην Ελλάδα!    
Aυτός ο χάρτης προκάλεσε αναστάτωση στη Τουρκία, καθώς τα περισσότερα ΜΜΕ αναφέρουν, πως ”η συγκεκριμένη φωτογραφία θα φέρει το απόλυτο χάος στη περιοχή!

Οι Τούρκοι ανησυχούν, διότι πιστεύουν πως δεν πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός. Στο παρασκήνιο ταυτόχρονα δρομολογείται όλο και πιο γρήγορα η δημιουργία του Κουρδιστάν. Είναι κάτι που ανησυχεί σφόδρα την Άγκυρα, καθώς πιστεύουν πως υπάρχει ένα διπλό σχέδιο για τον διαμελισμό της Τουρκίας.

Επίθεση σε ΗΠΑ-Ελλάδα

Πάλι θα φωνάξουν ΗΠΑ και ΕΕ. Τουρκικά πολεμικά πλοία αναλαμβάνουν δράση” είναι ο τίτλος προκλητικού δημοσιεύματος της τουρκική εφημερίδας Yeni Akit, για την άσκηση ”Γαλάζια Πατρίδα” που βρίσκεται σ’ εξέλιξη στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο.

”Οι Έλληνες θα μας χτυπήσουν”

Ταυτόχρονα τα μεγάλα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρονται ξανά σε άρθρο του Πενταπόσταγμα: ”Η τουρκική άσκηση ”Γαλάζια Πατρίδα” παρακολουθείται από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και σύμφωνα με πληροφορίες, ένας αριθμός πολεμικών σκαφών έχει λάβει διαταγή απόπλου από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας για επιτήρηση των τουρκικών κινήσεων.

Και στη συνέχεια γράφουν οι Τούρκοι. ”Σύμφωνα με το Πενταπόσταγμα, η Ελληνική πολεμική αεροπορία, θα είχε πλέον τη δυνατότητα παροχής αεροπορικής υποστήριξης της Κύπρου για μεγάλα χρονικά διαστήματα με τα εναέρια τάνκερ, ενώ με τα κατάλληλα πυρομαχικά όπως πυραύλους αέρος -εδάφους μεγάλου βεληνεκούς, θα είχε τη δυνατότητα προσβολής όλης της τουρκικής επικράτειας και φυσικά στρατηγικών στόχων της σε όλη της την έκταση.

facebook sharing button

Share this post