Τουρκικό UAV πετάει πάνω από την Κύπρο – Επενδύουν στις επιχειρήσεις με μη επανδρωμένα οι Τούρκοι – Δείτε χάρτη

Τουρκικό UAV πετάει πάνω από την Κύπρο – Επενδύουν στις επιχειρήσεις με μη επανδρωμένα οι Τούρκοι – Δείτε χάρτη

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού έκανε και πάλι την εμφάνισή του στην Κυπριακή ΑΟΖ, κτυπώντας καμπάνες στην ελληνική ηγεσία για τη συνεχή αύξηση των μη επανδρωμένων επιχειρήσεων της Τουρκίας κατά Ελλάδας και Κύπρου.

Το UAV είναι τουρκικής κατασκευής και καταγράφηκε από site που παρακολουθεί τις κινήσεις αεροσκαφών στην Μεσόγειο.

Τα μη επανδρωμένα αποτελούν ένα από τα υπερσύγχρονα όπλα και τα όπλα του μέλλοντος, καθώς το χαμηλό κόστος, η ευελιξία τους και η αφαίρεση του ανθρώπινου ρίσκου από την εξίσωση, συνδράμουν σε μια τεχνολογία που σηκώνει πολλούς πειραματισμούς και περαιτέρω εξέλιξη.

Σε αυτό το πλαίσιο η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει – θα έπρεπε ήδη να το έχει κάνει – σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη που μπορούν να αποτελέσουν τη ραχοκοκκαλιά της αντιμετώπισης των τουρκικών προκλήσεων σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, χωρίς το αυξημένο κόστος και το ρίσκο απώλειας προσωπικού.

ItaMilRadar@ItaMilRadar

New patrol mission between and for this Turkish Navy UAV Bayraktar TB2 (TCB807)

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη ItaMilRadar

Δεν είναι η πρώτη φορά που τουρκικό UAV περιπολεί στην Κυπριακή ΑΟΖ. Όπως είχαν αναφέρει τουρκικές φιλοκυβερνητικές εφημερίδες στις αρχές Ιουλίου, τέτοια αεροσκάφη είχαν αναλάβει την «προστασία» από αέρος των σκαφών που κάνουν έρευνες ή γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ.

Μάλιστα στις 23 Ιουλίου ήταν το ίδιο το Τουρκικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ενημέρωνε πως «το πολεμικό μας ναυτικό παρακολουθεί συνεχώς και αδιάκοπα τα πλοία μας στην Ανατολική Μεσόγειο που διεξάγουν εργασίες γεώτρησης από αέρος με μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου Bayraktar TB-2, αεροπλάνα και ελικόπτερα του λιμενικού, από θαλάσσης με υποβρύχια, κορβέτες και τορπιλάκατους και υπό θαλάσσης με υποβρύχια», δημοσιεύοντας και σχετικό βίντεο.

T.C. Millî Savunma Bakanlığı

@tcsavunma

Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız, Doğu Akdeniz’de sondaj çalışması yapan gemilerimize;
havadan “BAYRAKTAR TB-2 İHA , Deniz Karakol Uçağı ve Deniz Helikopterleri”, suüstünden “Fırkateyn, Korvet ve Hücumbotlar”, sualtından “Denizaltılar” ile sürekli ve kesintisiz refakat ediyor.

Ενσωματωμένο βίντεο

3.663 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

pentapostagma.gr

Share this post