Τους «ξέφυγε» στην κάμερα; «Απoκάλυψαν» την «Κιβωτό της Εξέγερσης» – Τι σημαίνει αυτό για τον πλανήτη

Τους «ξέφυγε» στην κάμερα; «Απoκάλυψαν» την «Κιβωτό της Εξέγερσης» – Τι σημαίνει αυτό για τον πλανήτη

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΙΜΩΝ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Η Γερμανία και άλλες χώρες της Ευρώπης μαστίζονται από ένα μεγάλο κύμα διαδηλώσεων που ζητά υποτίθεται αυστηρότερα μέτρα και δράσεις για την… κλιματική αλλαγή.

Πριν συνεχίσουμε στο πολύ σοβαρό θέμα που εντοπίσαμε στο euronews, σας θυμίζουμε, εν τάχει, τι συμβαίνει σε σχέση με το κλίμα:

Όπως πρώτο το el.gr αποκάλυψε (διαβάστε ΕΔΩ), προκειμένου να κρατούν τους ανθρώπους, σε ακόμα μεγαλύτερη εγρήγορση, εισήγαγαν όρους όπως «κλιματική έκτακτη ανάγκη» (climate emergency) ή «κλιματική κρίση» (climate crisis), ενώ για την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη από το σχετικά ήπιο «global warming» πέρασαν στο «global heating», με τον όρο heat, που σημαίνει καύσωνας, να παραπέμπει σε μία πολύ πιο έντονη κατάσταση.

Στόχος: Το να πεισθεί η ανθρωπότητα πως υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για το περιβάλλον, συνεχίζοντας, όχι μόνο να πληρώνει αδρά «πράσινους φόρους», των οποίων μεγάλο μέρος χρησιμοποιείται για την ενσωμάτωση των παράτυπων μεταναστών στις δυτικές κοινωνίες (πολυπολιτισμικότητα), αλλά να επιζητά «παγκόσμια λύση».

Τι κι αν υπάρχουν επιστήμονες που ασκούν έντονη κριτική στην «απάτη της υπερθέρμανσης», όπως την ονομάζουν; Η καθεστηκυία τάξη έχει επιβάλλει την άποψή της, δίχως να ανοίξει μία παγκόσμια συζήτηση για το θέμα, όπου επιστήμονες όλων των απόψεων θα αντιπαραβάλλουν επιχειρήματα επί ίσοις όροις, όπως, για παράδειγμα πως η αυξομείωση της θερμοκρασίας δεν εξαρτάται από την ανθρώπινη δραστηριότητα, αλλά από εκείνη του ήλιου, πως πρώτα αυξάνεται η θερμοκρασία και μετά ο αριθμός του διοξειδίου του άνθρακα (εξάτμιση θαλάσσιων υδάτων κοκ.).

Από όλες τις μεγάλες πόλεις της Γερμανίας, ακτιβιστές και ομάδες πολιτών ταξίδεψαν πρόσφατα, με το τρένο προς το Βερολίνο.

Ο Χανς Φον Ντερ Μπρελί από το Euronews ενσωματώθηκε σε μια από τις βασικές ομάδες διαμαρτυρίας: «Γύρω μου είναι μέλη της οργάνωσης κλιματικής δράσης Extinction Rebellion. Τους ακολουθώ σε μια μυστική σχεδιασμένη δράση πολιτικής ανυπακοής. Κωδικό όνομα: Κιβωτός της Εξέγερσης».

Εδώ είμαστε! Αυτά τα λόγια είναι γραμμένα στο euronews.

«Μυστική σχεδιασμένη δράση πολιτικής ανυπακοής. Κωδικό όνομα: Κιβωτός της Εξέγερσης».

Αφού είναι μυστική η δράση γιατί την αποκάλυψε; Μάλλον θα του ξέφυγε… Ή θα το είπε χιουμοριστικά μπροστά στην κάμερα.

Άραγε αυτή η… εξέγερση θα οδηγήσει στην «παγκόσμια λύση» που αναφέραμε πιο πάνω;

Και γιατί όχι σε μία παγκόσμια κυβέρνηση που θα δώσει «παγκόσμια λύση»!!!

Ένας παγκόσμιος «σωτήρας» θα «σώσει» το περιβάλλον. Ή μήπως μερικοί αγαθοί στην σκέψη θεωρούν πως όλα αυτά γίνονται αυθόρμητα και τα ισχυρά συμφέροντα του πλανήτη θα επιτρέψουν μία «αγνή ειρηνική λαϊκή εξέγερση να δώσει την λύση»;

Απλά όλα δείχνουν πως οι πολιτικοί θα αντικατασταθούν, μέσω αυτής της «ανυπακοής» από κάτι άλλο.

Κατά την διάρκεια αυτή της εβδομάδας δράσεων για το κλίμα, θα είμαστε κυρίως μαζί με τον Νόρμαν Σούμαν, μαθηματικό και ηγετικό στέλεχος της Extinction Rebellion, μιας από τις πιο ριζοσπαστικές οργανώσεις στη Γερμανία, όσον αφορά στα μέτρα που πρέπει να παρθούν: «Το καλοκαίρι που μας πέρασε, είδα το φυσικό περιβάλλον να καταστρέφεται από τον καύσωνα. Κατάλαβα ότι δεν έχουμε πλέον κανένα χρονικό περιθώριο. Πρέπει να δράσουμε επειγόντως. Πρέπει να δράσουμε τώρα».

Μάλιστα η οργάνωση «Extinction Rebellion-Επανάσταση Αφανισμού» δεν παρουσιάζεται ως «αριστερή», αλλά ως ένα ευρύτερο «πολιτικό κίνημα» όλων των τάξεων και των ιδεολογιών με όριο φυσικά την «Κεντροδεξιά».

Το βασικό αίτημα των «επαναστατικών ομάδων του κλίματος» είναι, σύμφωνα πάντα με το RT, η δραστική επέκταση της κρατικής (παγκόσμιας) εξουσίας, προκειμένου να συνετισθεί ο άνθρωπος για το… «καλό της φύσης».

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ «ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΠΟΤΑ» ΣΤΟΝ ΣΒΕΡΚΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ;

Κατά τις διαδηλώσεις τους, όπου παραμορφώνουν ή καταστρέφουν ιστορικά μνημεία, ζητούν από μία εξουσία να «περιορίσει ή να αρνηθεί ξεκάθαρα την ελευθερία των πολιτών να ταξιδεύουν (βλ. διαμαρτυρία στο αεροπλάνο), να επιλέγουν τι θέλουν να τρώνε (βλ. vegan) και να χτίζουν τα σπίτια τους όπου εκείνοι θέλουν (β. δασικοί χάρτες, Ατζέντα 2030 κτλ.)».

Δείτε το ρεπορτάζ του euronews, προκειμένου να βεβαιωθείτε: Η ώρα για ριζικές «αλλαγές» στον πλανήτη πλησιάζει. Μόνο που οι αλλαγές δεν είναι πάντα προς το καλύτερο.

el.gr

Share this post