Τούρκικό σχέδιο συντριβής της Ελλάδας: «Εκλογές, απλή αναλογική, πολεμικό επεισόδιο στην Κρήτη»

Τούρκικό σχέδιο συντριβής της Ελλάδας: «Εκλογές, απλή αναλογική, πολεμικό επεισόδιο στην Κρήτη»
Σοκάρουν οι αποκαλύψεις εφημερίδων…
Είναι η πρώτη φορά μετά το 1974 που τούρκος Πρόεδρος αρνείται να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ερντογάν δείχνει να ξεφεύγει και πολλοί φοβούνται πως θα χρησιμοποιήσει ακόμα και την παγκόσμια έκτακτη κατάσταση με τον κορωνοϊό για να πετύχει τα σχέδιά του.

 Την ίδια ώρα δημοσιεύματα σοκ μιλούν για «τρίτο ακραίο χτύπημα του Ερντογάν στην Ελλάδα» και για σχέδιο πολιτικής αποσταθεροποίησης της χώρας.
Συγκεκριμένα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» γράφει πως στο Πεντάγωνο εξετάζουν δύο σενάρια:

  • Τουρκικό ερευνητικό νότια της Κρήτης (εκεί η ελληνική πλευρά θα κληθεί να απαντήσει δυναμικά με το Πολεμικό μας Ναυτικό, ειδικά σε περίπτωση που το ερευνητικό συνοδεύσουν τουρκικές φρεγάτες)
  • Τουρκική προβοκάτσια στον Έβρο

Από την πλευρά της η εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» γράφει για «αποτυχημένο σχέδιο Ερντογάν για Ίμια της ΝΔ»:
«Ήθελαν να ρίξουν τον Μητσοτάκη και να προκαλέσουν εκλογές – Μεθόδευαν αποσταθεροποίηση μέσω αναλογικής και επεισόδιο στην ΑΟΖ της Κρήτης».
Όπως αντιλαμβάνεστε όλα αυτά είναι πάρα πολύ σοβαρά! Η Τουρκία στηρίζει την απλή αναλογική, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κάτι που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε στην Ελλάδα.

Το κορυφαίο πρόβλημα αυτή τη στιγμή θα ήταν η ακυβερνησία που θα έφερνε η απλή αναλογική του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του που την είχαν ψηφίσει στη βουλή.
Η απλή αναλογική θα κατάστρεφε την Ελλάδα, αλλά ο κίνδυνος από αυτήν δεν έχει παρέλθει, αφού με απλή αναλογική θα γίνουν οι επόμενες εκλογές.
Με την πρώτη ευκαιρία λοιπόν, μετά την πάροδο της παρούσας κρίσης πρέπει να κάνει η κυβέρνηση άμεσα εκλογές, να μη σχηματιστεί κυβέρνηση και κατόπιν να γίνουν εκλογές με τον νέο νόμο που έχει ήδη ψηφιστεί και προβλέπει ενισχυμένη αναλογική, ώστε να επιτρέπεται σχηματισμός κυβέρνησης.
Με την ευκαιρία αυτή θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι η απλή αναλογική είναι μία από τις νάρκες που άφησε πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ φεύγοντας από την εξουσία.
φωτο eurokinissi
el.gr

Share this post