Το Αζερμπαϊτζάν τίναξε την εκεχειρία στον αέρα: Κατέστρεψε με UAV Bayraktar μονάδα πυροβολικού και S-300 της Αρμενίας

Το Αζερμπαϊτζάν τίναξε την εκεχειρία στον αέρα: Κατέστρεψε με UAV Bayraktar μονάδα πυροβολικού και S-300 της Αρμενίας

Παρά το γεγονός ότι από τις 12μ.μ. (τοπική ώρα) ισχύει η εκεχειρία το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε την καταστροφή μονάδας πυροβολικού  των αρμενικών δυνάμεων το οποίο όπως ανέφερε παραβίασε την κατάπαυση πυρός.


Σε άλλο βίντεο φαίνεται η καταστροφή ραντάρ 36D6 του συστήματος S-300 της Αρμενίας, αν και πιθανολογείται ότι τα συγκεκριμένα πλήγματα έγιναν λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η “κατάπαυση” πυρός.

 

Αναρωτιέται τουρκικός λογαριασμός στο twitter: “Είναι αυτό που νομίζουμε;”

 


Την ίδια ώρα το υπουργείο Εξωτερικών του Ναγκόρνο-Καραμπάχ κατηγόρησε το Αζερμπαϊτζάν ότι χρησιμοποιεί τις συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός ως προκάλυμμα για να προετοιμάσει τη στρατιωτική δράση του, καθώς όλες οι πλευρές αλληλοκατηγορούνται για την παραβίαση της εκεχειρίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση της Ρωσίας.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών του αυτονομιστικού θύλακα επαναλαμβάνει την πάγια θέση του, ότι ο μοναδικός τρόπος για να επιτευχθεί πραγματική ειρήνη είναι να αναγνωριστεί το Ναγκόρνο Καραμπάχ από τη διεθνή κοινότητα ως ανεξάρτητη δημοκρατία.

Ο θύλακας είναι διεθνώς αναγνωρισμένος ως έδαφος του Αζερμπαϊτζάν, όμως οι κάτοικοί τους και οι κυβερνώντες του είναι αρμενικής καταγωγής.

Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία αλληλοκατηγορούνται για την παραβίαση της εκεχειρίας.

Αρμένιοι: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δώσουμε ούτε γραμμάτιο γης»

Το Αζερμπαϊτζάν επίσης κατηγόρησε την Αρμενία ότι εκτόξευσε ένα πύραυλο Scud κατά πόλης στο έδαφός του, λέγοντας πως ο πύραυλος καταστράφηκε στον αέρα από τις δυνάμεις αεράμυνας.

 

https://www.pronews.gr/

 

Share this post