Το αύριο μπορεί να μην έρθει: μια αρμάδα 40+ πλοίων βρίσκεται επειγόντως στη θάλασσα!

Το αύριο μπορεί να μην έρθει: μια αρμάδα 40+ πλοίων βρίσκεται επειγόντως στη θάλασσα!

Όπως αναφέρει αυτές τις ώρες το εξειδικευμένο σε στρατιωτικά θέματα ιστολόγιο @WarshipCam, το USS Tripoli (LHA-7), ένα καθολικό πλοίο αμφίβιας επίθεσης τύπου Wasp, έφυγε από το λιμάνι του Σαν Ντιέγκο στις 18 Ιανουαρίου 2022 και κατευθύνθηκε κάπου στον Ειρηνικό Ωκεανό ή πιο μακριά:

 

Την ίδια ημέρα, το επιθετικό υποβρύχιο USS Annapolis (SSN-760) κλάσης Los Angeles αναχώρησε από το ίδιο λιμάνι:

 

Άλλο ένα αποβατικό πλοίο αναχώρησε από το Νόρφολκ:

 

Το ΤΡΙΤΟ αποβατικό πλοίο USS Bataan (LHD 5:

 

Το USS Kearsarge (LHD 3) ήταν το ΤΕΤΑΡΤΟ αποβατικό σκάφος που έφυγε από το λιμάνι στις 18 Ιανουαρίου:

 

Οι ΗΠΑ διαθέτουν επί του παρόντος τρία αεροπλανοφόρα και τρία αποβατικά σκάφη, οπότε θα μπορούσε κάλλιστα να υποτεθεί ότι ένα από τα αεροπλανοφόρα έρχεται για να αντικαταστήσει κάποιο άλλο:

Αλλά ΤΕΣΣΕΡΙΣ σε μία ημέρα, το καθένα ακολουθούμενο από αντιτορπιλικά, καταδρομικά και υποβρύχια, με αποτέλεσμα συνολικά 40+ πλοία – πρωτοφανής στρατιωτική ισχύς από την κρίση των πυραύλων της Κούβας! Τούτου λεχθέντος, δεν γνωρίζουμε πόσα αεροπλανοφόρα και υποβρύχια βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, καθώς το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ απέχει πολύ από το να δημοσιοποιήσει όλα τα στοιχεία στο κοινό. Επίσης, δεν γνωρίζουμε πόσα και τι μπορεί να βγουν αύριο στη θάλασσα.

Είναι δύσκολο να πούμε με τι σχετίζεται η αυθόρμητη δραστηριότητα του αμερικανικού στόλου και είναι απίθανο να σχετίζεται μόνο με την κρίση γύρω από την Ουκρανία.

Σήμερα αποκαλύφθηκε ότι την προηγούμενη ημέρα η Ρωσική Ομοσπονδία είχε στείλει άλλα τρία BDK στη Βόρεια Θάλασσα με την ίδια πορεία:

 

Τέσσερις μοίρες θα ήταν υπερβολικές για να αναχαιτίσουν αυτούς τους διαλύτες τεχνουργημάτων και έτσι οι Ολλανδοί έστειλαν μερικά αντιτορπιλικά ως απάντηση. Μια αμφίβια απόβαση στην Αγγλία είναι εξαιρετικά απίθανη, εκτός αν οι αλεξιπτωτιστές θέλουν να βουτήξουν και να κολυμπήσουν σε μια διάσχιση ρεκόρ της Μάγχης. Πιθανότατα, τα BDC μετακινούνται στην Κριμαία για να σχηματίσουν μια δύναμη κρούσης για μια απόβαση στις ουκρανικές ακτές, αν και δεν είναι βέβαιο ότι οι Τούρκοι θα τους αφήσουν να περάσουν. Άλλωστε, υπάρχουν πλέον βρετανικά και αμερικανικά αεροπλανοφόρα στη Μεσόγειο και μπορούν πάντα να μεταφέρουν αεροπορικώς μια επιτροπή ραντεβού σε περίπτωση ανάγκης. Έτσι, το ζήτημα της κατεύθυνσης της προέλασης του αμερικανικού στόλου παραμένει ένα μυστήριο.

Δεν θέλουμε να τρομάξουμε κανέναν, αλλά με αυτή τη ναυτική κίνηση ένας πυρηνικός πόλεμος θα μπορούσε να ξεσπάσει σχεδόν ανά πάσα στιγμή. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και ότι οι Αμερικανοί θα περιοριστούν σε μια διαδήλωση, όπως μας υποσχέθηκε ο Πολωνός μάντης κ. Krzysztof την προηγούμενη ημέρα, οπότε παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

thebigtheone.com

Share this post