Το Ιράν Με Νόμο Ανακήρυξε Όλα Τα Αμερικανικά Στρατεύματα Στη Μέση Ανατολή Ως “Τρομοκρατικές Οργανώσεις”

Το Ιράν Με Νόμο Ανακήρυξε Όλα Τα Αμερικανικά Στρατεύματα Στη Μέση Ανατολή Ως “Τρομοκρατικές Οργανώσεις”

Σύμφωνα με το Reuters, ο πρόεδρος του Ιράν , Χασάν Ρουχάνι, υπέγραψε νομοσχέδιο την Τρίτη σύμφωνα με το οποίο ανακηρύσσει όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ, που βρίσκονται στη Μέση Ανατολή ως τρομοκρατικές ομάδες, σημειώνοντας ότι κυβέρνηση των ΗΠΑ υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο του Ιράν την περασμένη εβδομάδα, σε αντίποινα για την απόφαση του Προέδρου Ντόναλντ Τράμπ, να ανακηρύξει την ελίτ του Ιρανικού στρατού, Φρουροί της Επαναστασης, ως τρομοκρατική οργάνωση .

Ωστόσο, δεν είναι ακόμη σαφές ποιος θα είναι ο αντίκτυπος της απόφασης του Ιρανικου κοινοβουλίου, όσον αφορά στις δυνάμεις των ΗΠΑ ή στις επιχειρήσεις τους στην Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ, ο Ρουχάνι ανέθεσε στο υπουργείο πληροφοριών, στο υπουργείο εξωτερικών, στις ένοπλες δυνάμεις και στο ανώτατο συμβούλιο εθνικής ασφάλειας του Ιράν να εφαρμόσουν το νόμο.

Ο νόμος επισημαίνει συγκεκριμένα ως τρομοκρατική οργάνωση την Κεντρική Διοίκηση των Ηνωμένων Πολιτειών (CENTCOM), η οποία είναι υπεύθυνη για τις αμερικανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή και το Αφγανιστάν.

Από την άλλη πλευρά οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν ήδη στη μαύρη λίστα δεκάδες οντοτήτες και άτομα για συνεργασίες με τους Φρουρούς της Επανάστασης, αλλά ποτέ τον οργανισμό ως σύνολο. 
globalresearch.ca

Share this post