Το Ισραήλ προετοιμάζεται για εβδομάδες μάχης στο Λίβανο.

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για εβδομάδες μάχης στο Λίβανο.

Μηνιαία άσκηση IDF για να δοκιμάσει τα πολεμικά σχέδια του Ισραήλ για στρατιωτικές δράσεις μεγάλης κλίμακας στο έδαφος του Λιβάνου.

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για εβδομάδες μάχης στον Λίβανο 1
Το IDF είναι έτοιμο για μάχες εβδομάδων στον Λίβανο (Αρχείο: Πολεμική Αεροπορία Ισραήλ / Creative Commons )

 

Το IDF ετοιμάζεται για μια άσκηση διάρκειας ενός μήνα που προσομοιώνει έναν μεγάλο πόλεμο ενάντια στη Χεζμπολάχ. Ως μέρος της άσκησης, ο στρατός θα δοκιμάσει την περίπλοκη εφοδιαστική αλυσίδα που απαιτείται για να πολεμήσει στον Λίβανο για πολλές εβδομάδες..

 

Για τις πρώτες τρεις ημέρες μάχης, οι δυνάμεις πεζικού εντός του Λιβάνου θα πρέπει να βασίζονται στις δικές τους προμήθειες πυρομαχικών, τροφίμων και καυσίμων, ανέφερε η έκθεση . Λίγο αργότερα, το τεράστιο δίκτυο υποστήριξης του IDF θα ξεκινήσει με υψηλή ταχύτητα. Αυτό θα επιτρέψει στο στρατό να εκτελέσει μεγάλους ελιγμούς και μεγάλες επιχειρήσεις στο έδαφος του Λιβάνου.

Το Ισραήλ αναμένει ότι η πρώτη φάση του πολέμου θα είναι σύντομη αλλά εντατική, με έμφαση στην καταστροφή πολλών εχθρικών στόχων . Οι Ισραηλινοί ηγέτες προειδοποίησαν ότι το IDF δεν θα διστάσει να βομβαρδίσει στρατιωτικά περιουσιακά στοιχεία που κρύβονται σε πολιτικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των πυραυλικών αποθηκών της Χεζμπολάχ και των τόπων εκτόξευσης .

Τα πολεμικά σχέδια του Ισραήλ.

Η δεύτερη φάση του πολέμου θα απαιτήσει από το IDF να αναπτύξει μεγάλες δυνάμεις βαθιά στο Λίβανο. Σε αυτό το στάδιο, μια μεγάλη γκάμα μεταφορικών οχημάτων και αεροσκαφών θα παρέχει στις μονάδες μάχης τις απαραίτητες παροχές, συμπεριλαμβανομένης της φρέσκιας τροφής, ανέφερε η έκθεση.

Ωστόσο, τα στρατεύματα στο πεδίο θα χρησιμοποιούν επίσης τοπικές προμήθειες από βενζινάδικα, κλινικές και αγορές του Λιβάνου, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Το IDF έχει ήδη συλλέξει πολλές πληροφορίες σχετικά με τα διαθέσιμα προϊόντα σε κάθε τομέα, αναφέρει το Walla News.

Εν τω μεταξύ, ο στρατός απέκτησε εκατοντάδες σύγχρονα φορτηγά για να υποστηρίξει την πολεμική προσπάθεια και εκατοντάδες άλλα αναμένεται να παραδοθούν το 2021. Το IDF διατηρεί επίσης ένα στόλο 3.000 παλαιότερων φορτηγών για να διατηρήσει τις αλυσίδες εφοδιασμού.

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για εβδομάδες μάχης στον Λίβανο 2
Η IDF παίρνει εκατοντάδες νέα φορτηγά (Αρχείο: IDF / Creative Commons )

Ενώ πολεμά μέσα στο Λίβανο, ο στρατός σχεδιάζει να δημιουργήσει μια μεγάλη βάση επιχειρήσεων που περιλαμβάνει κέντρα εξυπηρέτησης στρατιωτικών οχημάτων και ιατρικών εγκαταστάσεων. Με αναμενόμενες έντονες μάχες, το Ισραήλ αγόρασε εξαιρετικά προηγμένο εξοπλισμό διάσωσης για κλινικές πεδίου, ανέφερε η έκθεση.

Συγκεκριμένα, ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, Yaakov Amidror, κάλεσε πρόσφατα το IDF να σχεδιάσει έναν πόλεμο διάρκειας ενός μηνός στον Λίβανο. Ο στόχος του Ισραήλ στην επόμενη σύγκρουση θα πρέπει να είναι η πλήρης καταστροφή της Χεζμπολάχ και η εξάλειψη των στρατιωτικών δυνατοτήτων της, έγραψε ο Amidror σε άρθρο που δημοσίευσε το IDF.

israelradar.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL RADAR : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post