Το ολικό μπλακ-άουτ για το οποίο γίνεται τόσος λόγος μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή.

Το ολικό μπλακ-άουτ για το οποίο γίνεται τόσος λόγος μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή.

news.yahoo.com: Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν τη Δευτέρα ότι διερευνούν ένα “συμβάν συντριμμιών στο διάστημα”, αφού οι αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού αναγκάστηκαν να προετοιμαστούν για πιθανή εκκένωση.

Αυτό συνέβη εν μέσω ανεπιβεβαίωτων αναφορών ότι η Ρωσία πραγματοποίησε δοκιμή αντιδορυφορικού όπλου (ASAT). Τέτοιες δοκιμές είναι σπάνιες επιδείξεις ισχύος, οι οποίες επικρίνονται από τη διαστημική κοινότητα λόγω του κινδύνου που εγκυμονούν για τα πληρώματα σε χαμηλή γήινη τροχιά.

“Η Αμερικανική Διαστημική Διοίκηση γνωρίζει για ένα περιστατικό που αφορά συντρίμμια στο διάστημα. Εργαζόμαστε ενεργά για να χαρακτηρίσουμε το πεδίο των συντριμμιών και θα συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ότι όλα τα διαστημικά έθνη θα έχουν τις πληροφορίες που χρειάζονται για τους ελιγμούς των δορυφόρων σε περίπτωση σύγκρουσης”, ανέφερε ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του.

“Βρισκόμαστε επίσης στη διαδικασία συνεργασίας με … το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τη NASA σχετικά με αυτές τις εκθέσεις και θα παράσχουμε ενημέρωση στο εγγύς μέλλον”.

Η NASA δεν έχει ακόμη σχολιάσει την κατάσταση, αλλά η αντίστοιχη ρωσική Roskomos υποβάθμισε το περιστατικό.

“Το αντικείμενο σε τροχιά, το οποίο ανάγκασε σήμερα το πλήρωμα να μπει στο διαστημόπλοιο σύμφωνα με τις συνήθεις διαδικασίες, έχει απομακρυνθεί από την τροχιά του ISS. Ο σταθμός βρίσκεται στην πράσινη ζώνη”, έγραψε η υπηρεσία.

Σχόλιο της σύνταξης του Big One: Τα διαστημόπλοια της NASA έχουν αγγίξει ΚΑΘΕ πλανήτη του ηλιακού συστήματος τα τελευταία 20 χρόνια, ακόμη και στον Ήλιο πετάνε. Άλλες, πολύ λιγότερο προηγμένες τεχνολογικά χώρες έχουν επίσης αφήσει το στίγμα τους στην εξερεύνηση του διαστήματος. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτό το πλαίσιο, η Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία δεν έχει εκτοξεύσει ποτέ τίποτα, κατάφερνε πάντα να παραμένει στην κορυφή της διαστημικής επικαιρότητας: οι τολμηροί Ρώσοι κοσμοναύτες κατάφεραν να φέρουν στην εξερεύνηση του διαστήματος ένα στοιχείο χάους που είναι εγγενές στη Ρωσία, και μόνο πέρυσι ο κόσμος ανατρίχιασε πέντε φορές για την τύχη των αστροναυτών.

Για παράδειγμα, δύο φορές φέτος ο ISS έχασε τον προσανατολισμό του και άρχισε να περιστρέφεται χαοτικά μετά την πρόσβαση των Ρώσων κοσμοναυτών στην κονσόλα. Δύο φορές, κάποιο είδος πύλης άνοιξε στην τουαλέτα του ρωσικού τμήματος, και άλλες δύο φορές το κύτος έσπασε και αέρας άρχισε να σφυρίζει έξω από το σταθμό. Και τώρα, η Roscosmos χαίρεται: ήδη δύο φορές οι κοσμοναύτες έχουν εκκενωθεί στα πιο τραχιά δοχεία τους – το Crew Dragon, στο οποίο κρύβονταν οι Αμερικανοί, και το Soyuz, στο οποίο κρύβονταν οι ιθαγενείς της ένδοξης Ένωσης Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών.

Η αιτία της φασαρίας ήταν ένας σοβιετικός δορυφόρος Cosmos-1408, ο οποίος καταρρίφθηκε με ένα απαράμιλλο θαυματουργό όπλο και μετατράπηκε σε πεδίο συντριμμιών. Και τώρα αυτά τα συντρίμμια πετούν γύρω από τον ISS κάθε 93 λεπτά:

 

Δεν ξέρουμε γιατί οι αστροναύτες κρύβονται στα κουτιά τους, επειδή όταν μια πλαστική σφαίρα επιταχυνόμενη σε κοσμική ταχύτητα συγκρούεται με ένα μπλοκ αλουμινίου, το μπλοκ αυτό μοιάζει κάπως έτσι:

 

Είναι τρομακτικό να φανταστεί κανείς τι θα συμβεί αν ένα κομμάτι μετασχηματιστή από έναν θαυματουργό δορυφόρο πέσει στον ISS. Κανένα πρόσθετο βαρέλι σιδήρου δεν θα σώσει τους αστροναύτες.

Η έμφαση τώρα δίνεται στους ελιγμούς σε ύψος, καθώς ο δορυφόρος πέταξε ψηλότερα και τα συντρίμμια του τείνουν να μειώνουν το ύψος της τροχιάς, αλλά πόσοι ελιγμοί είναι αρκετοί για τον σταθμό;

 

Σε γενικές γραμμές, πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Roscosmos ξέρει πώς να ενθουσιάζει τους ανθρώπους. Έτσι, μόνο στο GLP έχουν ήδη φτιάξει πέντε θέματα για τον δορυφόρο αυτό και χιλιάδες φίλοι της αστρονομίας σε όλο τον κόσμο κοιτάζουν στα τηλεσκόπια των σπιτιών τους περιμένοντας μια κοσμική καταστροφή. Ωστόσο, από την άποψη της συνωμοσίας μας, αυτό δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα.

Το κυριότερο είναι ότι αν ένα κομμάτι ενός δορυφόρου πέσει πάνω σε έναν σταθμό, η έκρηξη θα είναι επικής κλίμακας και θα δημιουργήσει ένα πεδίο συντριμμιών ενάντια στο οποίο δεν θα μπορείτε να ελιχθείτε. Και τότε αρχίζει το φαινόμενο ντόμινο: οι δορυφόροι θα αρχίσουν να πετούν ο ένας μετά τον άλλο, δημιουργώντας νέα κομμάτια που θα πετούν σε απρόβλεπτες τροχιές. Θα κατέστρεφε ουσιαστικά τη δορυφορική τηλεόραση και τις δορυφορικές επικοινωνίες μέσα σε μια μέρα, προκαλώντας ολικό μπλακ άουτ στη Γη, αν η κατάσταση συνεχίσει να κλιμακώνεται δυναμικά. Και αυτό είναι ακριβώς αυτό που οι αμερικανοί θεωρητικοί συνωμοσίας φοβόντουσαν στα τέλη Νοεμβρίου, οπότε μείνετε συντονισμένοι.

thebigtheone.com

*** Translated with www.DeepL.com/Translator (free version) ***

Share this post