ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΩΝ ΤΣΑΚΑΛΙΩΝ ΤΟΥ ΙΕΡΕΜΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΣΡΑΗΛ.

ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΩΝ ΤΣΑΚΑΛΙΩΝ ΤΟΥ ΙΕΡΕΜΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΣΡΑΗΛ.

Χαρκ, ένας θόρυβος! Έρχεται, μια μεγάλη αναταραχή από τα βόρεια, ότι οι πόλεις της Ιουδαίας μπορεί να ερημωθούν, να γίνουν  στέκι τσακαλιών. Ιερεμίας 10:22 (The Israel Bible TM )

Το Βόρειο Ισραήλ και ειδικά η πόλη Nahariya υποφέρουν από την εισβολή των τσακαλιών. Παρόλο που τα τσακάλια είναι αρκετά κοινά στην ισραηλινή άγρια ​​φύση, σπάνια μπαίνουν σε πόλεις.

Το τρέχον κύμα περιλαμβάνει επιθέσεις που αφήνουν τουλάχιστον εννέα άτομα τραυματισμένους.Τα τσακάλια μπορούν να φέρουν τη λύσσα που αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία από τις επιθέσεις τους.

Ζουν κοντά στον ανθρώπινο πληθυσμό, τρέφονται με τρόφιμα που απορρίπτονται ακατάλληλα. Αυτό πιστεύεται ότι είναι η αιτία της τρέχουσας εισβολής και του κύματος των επιθέσεων.

Η Αρχή Φύσης και Πάρκων του Ισραήλ δήλωσε ότι τα τσακάλια που κάνουν επιθέσεις είναι προφανώς μολυσμένα από τη λύσσα, εξηγώντας έτσι την ασυνήθιστη συμπεριφορά τους. Ο Dan Alon, οικολόγος της Εταιρείας Προστασίας της Φύσης στο Ισραήλ, απέδωσε τις επιθέσεις στον τεράστιο αριθμό τσακαλιών στη χώρα.

«Ο πληθυσμός των τσακαλιών στο Ισραήλ στο σύνολό του και ιδιαίτερα στο βόρειο τμήμα της χώρας, είναι πολύ μεγάλος και είναι άμεσο αποτέλεσμα όλων των πλεονασμάτων τροφίμων που έχουν στη διάθεσή τους», δήλωσε ο Alon.

Tannim (תנים) Το τσακάλι αναφέρεται περίπου 14 φορές στη Βίβλο. Χρησιμοποιείται συχνά ως λογοτεχνική έκφραση για να απεικονίσει την ερήμωση, τη μοναξιά και την εγκατάλειψη, με αναφορά στη συνήθεια του να ζει στα ερείπια πρώην πόλεων και σε άλλες περιοχές που εγκαταλείφθηκαν από τον άνθρωπο.

Οι περισσότερες βιβλικές αναφορές συνδέουντα  τσακάλια με τα ερείπια της ερήμου. Για να γίνει μια πόλη ή ένα έθνος το στέκι ή η φωλιά των τσακαλιών πρέπει να καταστραφεί εντελώς. Ονομάζεται ανακριβώς «άγριος σκύλος» σε διάφορες μεταφράσεις της Βίβλου.

Στην Αγία Γραφή, ο διακριτικός, νυχτερινός θρήνος τους περιγράφεται σαν πρότυπο πένθους για τον Ναό.

 

Εξαιτίας αυτού θα θρηνήσω και θα κλάψω. Θα φύγω γυμνός! Θα θρηνήσω τόσο δυστυχώς όσο το τσακάλι -Μιχ.1:8.

 

Πιο συγκεκριμένα, η εικόνα των τσακαλιών που έρχονται από το Βορρά για να εισβάλουν σε πόλεις στο Ισραήλ περιγράφεται με ακρίβεια από τον προφήτη Ιερεμία.

Χαρκ, ένας θόρυβος! Έρχεται, μια μεγάλη αναταραχή από τα βόρεια,  οι πόλεις της Ιουδαίας μπορεί να ερημωθούν, να γίνουν  στέκι τσακαλιών. Ιερεμίας 10:22.

Αυτή η μάστιγα των τσακαλιών προφητεύεται ακόμη ότι θα φτάσει στην Ιερουσαλήμ.

Θα μετατρέψω την Ιερουσαλήμ σε ερείπια, και θα κατοικήσουν τσακάλια. Και θα κάνω τις πόλεις της Ιουδαίας  έρημες χωρίς κατοίκους. Ιερεμίας 9:11

Στην πραγματικότητα, μια παρόμοια προφητική εικόνα των αλεπούδων που περιφέρονται στο όρος του Ναού , που συνδέεται με την εβραϊκή παράδοση με την κατασκευή του τρίτου ναού, εμφανίστηκε το 2019.

israel365news.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL 365 NEWS : Corfiatiko.blogspot.com

 

Share this post