ΤΟ ΟΡΑΜΑ

ΤΟ ΟΡΑΜΑ

Το όραμα μου είναι να μπορέσω να γίνω η μιμηση μέσα από τις πράξεις μου σε όσους περισσότερους συνανθρώπους μου μπορώ.

Κατανόησα μέσα από δέκα χρόνια σκληρών προσπαθειών απέναντι σε ένα σύστημα που είχα αντιληφθεί ότι είναι εχθρικό απεναντι μου ότι υπάρχουν λίγα πράγματα που ουσιαστικά μπορώ να κάνω για να αντισταθώ.
Κατανόησα τελικά ότι τίποτα δεν μου ανήκει και όλα όσα βιώνουν οι γενιές μέσα στην ιστορία της ανθρωπότητας έχουν να κάνουν με τη στιγμες και τα ανάλογα συμφέροντα των κυρίαρχων της γης.
Η Ειρήνη και ο Πόλεμος είναι μία από αυτές τις στιγμές που οι ίδιοι επιλέγουν πότε θα τις φέρουν στη ζωή μας, η ευημερία και η φτώχεια είναι πάλι επιλογή δική τους, η ελευθερία και η σκλαβιά μας….
Δεν μπορώ να πω ότι είναι κάτι δικό μου από τη στιγμή που πρέπει να το πληρώνω για πάντα σε μορφή εφορίας,δεν μπορώ να πω ότι μου ανήκει ο χρόνος μου  μιας και το ανταλλακτικό μέσο που χρησιμοποιώ από την απόδοση του χρόνου μου είναι προϊόν σε χρηματιστήρια και ανά πάσα στιγμή η αξία του μπορεί να μηδενίσει, δεν μπορώ πλέον να είμαι σίγουρος αν ο χρόνος μου θα παραμείνει να είναι ελεύθερος όταν βρίσκομαι μέσα σε έναν πολιτισμό όπου η ανηθικότητα είναι το κυρίαρχο στοιχείο του.
Δεν μπορώ να εμπιστευτώ την εξέλιξη του πολιτισμού και της επιστήμης μιας και αναγκαστικά και αυτά πλένονται με την ανηθικότητα του κέρδους και του συμφέροντος.
Κατανόησα ότι εάν αυτός ο πολιτισμός αποφασίσει ότι θα βιώσει το κοπάδι καταστάσεις κρίσεως δεν θα έχω ιδιαίτερες δυνατότητες να μπορώ να επιλέξω με ποιον τρόπο θα επιβιώσω.
Κατανόησα ότι σε εποχή μεγάλης κρίσης είναι ανούσιο να πεις αυτό είναι δικό μου όταν ο διπλανός σου δεν θα έχει τίποτα,κατανοησα ότι αυτό είναι και ένα κομμάτι από το σχέδιό τους να στραφεί ο ένας απέναντι στον άλλον.
Με πιο απλά λόγια οι έννοιες καταρρίπτονται ανάλογα τις στιγμές και της κρίσης που θέλει να φέρει η Ελίτ στην ανθρωπότητα.
Αν είσαι σε εποχή πάχυνσης και ηρεμίας και Ειρήνης ναι τότε μπορείς να πεις κάτι ειναι δικό μου, αν είσαι όμως σε εποχή συγκομιδής και σκληρής κρίσης θα πρέπει να έχεις άμεσα την παιδεία και την συναίσθηση να κατανοήσεις ότι αν συνεχίσεις με το παραμύθι που σου χουνε εμφυτεύσει μέσα σου με την έννοια ιδιοκτησία θα γίνεις ένα ακόμα πιόνι τους που θα πολεμά το συνάνθρωπό του για να μην του κλέψει αυτό που θεωρητικά είναι δικό του.
Το κράτος έχει δικαίωμα να σε κλέβει να σου παίρνει από το δικό σου και εκεί κανείς δεν μιλάει όταν όμως ένας γονέας ενός παιδιού που πεινάει προσπαθήσει να σου κλέψει την κότα σου εσύ θα θυμώσεις…. Και αυτό είναι μία τελείως λάθος εκπαίδευση είναι μία τελείως λάθος συνειδησιακή θέση που πάλι αυτοί που σε ελέγχουν στην έβαλαν μέσα σου.
Τι να το κάνω να έχω 50 πρόβατα και χίλιες κότες και 5 στρέμματα λαχανόκηπο για να ταΐσω την οικογένειά μου αν στο χωριό ή στην πόλη που είμαι σαν και μένα είναι οι πιο λίγοι….. Είναι σίγουρο ότι θα βρεθώ να αντιμετωπίζω ένα στρατό από πεινασμένους πού είναι συνάνθρωποι μου…..και ενώ κανονικά Η φύση μου θα έπρεπε να φροντίζει και αυτούς τους ανθρώπους εγώ με τη λάθος εκπαίδευση αυτού του πολιτισμού θα στρέψω το όπλο μου απέναντι στον άλλον….. Και αυτό είναι τόσο πολύ ανόητο και τόσο πολύ λάθος.
Ονειρεύομαι λοιπόν οι πράξεις μου να δείξουν γρήγορα στους στνανθρώπους μου ότι το εγώ και το δικό μου σε μία εποχή βαθιάς κρίσης στην ανθρωπότητα είναι ο σίγουρος δρόμος να βρεθείς αντιμέτωπος με τις πιο σκληρές στιγμές της ιστορίας.
Ενώ εάν υιοθετήσουμε άμεσα όλοι με κοινή και απλή λογική ότι όλα θα πρέπει να ανήκουν σε όλους, ότι αν θελήσουμε όλοι μαζί να ξεχάσουμε το δικό μου και το εγώ και περάσουμε στο εμείς θα έχουμε την ευκαιρία να επιβιώσουμε σε αυτήν τη στημένη κρίση της ανθρωπότητας.
Σαν ακτιβιστής, σαν άνθρωπος που αντιδρά,σαν μία μονάδα που τόσα χρόνια αντιστέκεται με διάφορους τρόπους κατέληξα ότι ο μοναδικός πραγματικός τρόπος αντιστασης της κάθε μονάδας είναι να περάσει προς την προσφορά στη ζωή.
Ο μόνος σίγουρος σύμμαχος μας και αληθινός είναι η ίδια η ζωή και η φύση,Όλα τα άλλα είναι στημένα συστήματα μιας κοινωνίας η οποία δεν ελέγχεται δυστυχώς από μας, το μόνο περιουσιακό στοιχείο που έχουμε είναι ο χρόνος μας και το τι θα καταφέρουμε μέσα σε αυτόν το χρόνο να προσφέρουμε σε αυτό που λέμε πραγματικότητα.
Όλα τα άλλα είναι επιπλαστα σενάρια και φαντασίες, οράματα και όνειρα που δημιούργησαν αυτοί που τους συμφέρει να μας έχουν πελάτες τους…
Αν έχεις ανάγκη έναν τρίτο για να πιεις νερό και έναν άλλον ακόμα για να φας φαγητό τότε δεν θα είσαι ποτέ ελεύθερος άνθρωπος, για να κερδίσεις ξανά την ελευθερία σου και να αποκόψεις τα εργαλεία εκβιασμού που έχουν δημιουργήσει πάνω σου θα πρέπει να περάσεις άμεσα και μαζικά στην προσφορά της ζωής χωρίς να ξανά σκεφτείς ότι κάτι είναι δικό σου….. Γιατί όσες φορές το σκέφτεσαι τόσο ξανά ξύπνα ο πελάτης μέσα σου και τόσο αυτοι που σε ελέγχουν θα σε νικούν.
Έχω προσπαθήσει τόσα πολλά μα τόσα πολλά, έχω σπαταλήσει πραγματικά πάρα πολλά.. δεν θα με πίστευες καν πως αν σου έλεγα … και όλα αυτά για να πετύχω την ελευθερία όλων μας, απέτυχα γιατί το έκανα με λάθος τρόπο, ήθελα να μουν πάντα εγώ η αρχή και εγώ αυτός που θα φαινόταν, θα μπορούσα να σκεφτώ αυτή τη στιγμή ότι κυνήγησα τη δόξα… Όλα λάθος βήματα.
Δεν μπορεις να τα βάλεις μαζί τους και ξέρω ότι μόνο και αυτή η φράση που σου λέω σε ενοχλεί μέσα σου αλλά είναι μία πραγματικότητα μέσα από τα δέκα χρόνια εμπειριών και προσπαθειών μου. Είναι μία αφυπνιστική αλήθεια που εσύ αυτή τη στιγμή την λαμβάνεις και γλιτώνεις χρόνο χωρίς κανένα κόστος.
Οσο και να σκεφτείς ότι και να πράξεις ,όσες επαναστάσεις και να σου έρθουν στο κεφάλι ή συστήματα η μέθοδοι, τρόποι, ιδεολογίες ..θα έχουν φροντίσει να είναι εκεί είτε γιατί το έχουν προβλέψει είτε για με τις πράξεις σου και την πληροφορία σου θα τους εκπαιδευσεις να βρουν τον τρόπο να αμυνθούν…..όσο θα προσπαθείς να φέρεις κι άλλο κόσμο να κάνει αυτό που εσύ θεωρείς σωστό αυτοί θα φροντίζουν να δημιουργούν την πλατφόρμα που θα σε αντιμετωπίσουν
Επέλεξα λοιπόν στο live givers να μην χρησιμοποιήσω καμία λέξη, να μην γινει επεξηγηση σε βαθος, σε τι και γιατί, να μην βάλω τίποτα διαχωριστικό από την κεντρική ιδέα…. Να μην αναλωθούμε δηλαδή σε λάθος έννοιες ή λάθος κατανόηση.
Επέλεξα να μην θέλω να το ακολουθήσει κανείς επί της ουσίας, να μην είναι δηλαδή μία μορφή καλέσματος αλλά να είναι μία μορφή προσωπικής πράξης που αν τύχει να είναι μίμηση καλώς αν δεν τύχει έτσι κι αλλιώς εγώ έχω βρει την προσωπική μου αλήθεια.
Επέλεξα λόγω των εμπειριών μου την διαδικασία της ακέφαλης λειτουργίας…… μία πράξη μία μίμηση χωρίς κάνεις να ειναι αρχηγός χωρίς να έχει ιδιαίτερους κανόνες απλά μία αλήθεια προσφορά στο μοναδικό σύμμαχο μου πού είναι η ζωή με σκοπό να την κάνω να γίνει η προστασία μου ενάντια στον εχθρό μου…. Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο.
Θα μπορούσα να εξηγήσω σε πολύ μεγάλο βάθος τον αντίκτυπο και τα παρελκόμενα της κίνησης μου, θα μπορούσα να εξηγήσω τι ακριβώς κάνει το χάος και με ποιο τρόπο προσπαθεί μετα η εντροπία να επιφέρει νέα συστήματα ισορροπίας και ταξης αλλά αν το έκανα θα αναγκαζόμουν να χρησιμοποιήσω πάλι έννοιες και λέξεις που μπορεί μέσα στον καθέναν από μας να λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο και αυτό να ήταν διαχωριστικό και να μας απομακρύνει από την μία μοναδική αλήθεια.
Το μόνο που έχω να κάνω είναι να μιλάω για το όνειρό μου,θα χρησιμοποιήσω πλέον το ψεύτικο ζωγραφιστό χαρτάκι που θεωρουσα ότι μου ανήκει για να δημιουργήσω όπου και όπως μπορώ φυσικές πηγές ζωής.
Στο πρώτο στάδιο θα φροντίσω να δώσω προς τη γη τους σπόρους της που τους έχει ανάγκη με φυσική επιλογή να τους υιοθετήσει σαν μεγάλη μητέρα και να τους κάνει να μεγαλώσουν. Και αυτό θα το κάνω παντού… Παντού σε ότι δεν μου ανήκει.
Δεν μιλάω για τη διαδικασία να πάω στο χωράφι μου να το καλλιεργήσω, μιλάω για τη διαδικασία να φροντίσω οπουδήποτε υπάρχει χώμα να του δώσω την ευκαιρία να γεμίσει ζωή.
Κάποιοι που διαβάζουν τώρα  ίσως τους έρθουν στο μυαλό οι πρώτες αντιρρήσεις η πρώτη άρνηση, δεν με απασχολεί καθόλου….. Γνωρίζω τη δύναμη της φύσης και γνωρίζω ότι αν επιμείνω το οποιοδήποτε πρόβλημα η ίδια η ζωή θα το νικήσει.
Μέσα σε μία πόλη με πολύ τσιμέντο νομίζουμε ότι δεν έχει αρκετό χώμα αλλά ξεχνάμε ότι όλες οι πόλεις έχουν παρτέρια, έχουν πάρκα, λόφους και βουνά που αν επιμελώς και με βάση την αλήθεια στην προσφορά ζωής γίνουμε όλοι ασταμάτητοι τότε το πρόβλημα που ίσως να θέλουν να φέρουν μέσα στις πόλεις οι επικυρίαρχοι να μην μπορεί πια να είναι πρόβλημα και έτσι σε αυτό το σχέδιο να έχουμε βάλει ένα τεράστιο φρένο ή μία τεράστια αναβολή.
Επόμενο στάδιο είναι η προσφορά ζωής, ονειρεύομαι να κάνω στην περιοχή μου, έναν τόπο που αυτή τη στιγμή είναι χωρίς ζωή, είναι απλά ένα μέρος που στέκεται εκεί χωρίς να προσφέρει τίποτα,..να τον κάνω να γεμίσει από ζωή από όλα τα ζώα που μπορώ εγώ μόνος μου να μεγαλώσω μέχρι μία μικρή ηλικία, ειτε είναι κότες είτε είναι χήνες είτε είναι αγριοκούνελα και πόσα πόσα πόσα ακόμα…. Πάλι γνωρίζω ότι η δύναμη της φύσης είναι ικανή να ξεπεράσει όλα μα όλα τα προβλήματα. Φτάνει να μην αφήσω ποτέ την αλήθεια μου για την προσφορά προς τη ζωή  να σταματήσει
Επόμενο στάδιο η προσφορά χρόνου,όταν έχεις καταφέρει και έχεις γυρίσει το παιχνίδι και πλέον από πελάτης έχεις γίνει αφυπνισμένος πολιτης, όταν πλέον επικοινωνιακά έχεις αποδείξει ότι όλα είναι στημένα και ότι όλα μπορούν να συμβούν και ότι δεν μπορούν εύκολα να σε κάνουν από ανάγκη τροφής να συναινέσεις σε εγκλήματα, όταν πια θα είσαι αυτάρκης …κοινός όχι πια σκλάβος…… Τότε θα έχεις τον απόλυτο χρόνο δικό σου…… Θέλω να σκεφτείς ότι ο χρόνος που δεν έχεις σήμερα είναι γιατί κυνηγάς ένα ζωγραφιστό χαρτί,αν όμως σε έπαιρνα και σε έβαζα σε ένα παράδεισο όπου δεν χρειαζόταν να έχεις στέγη πάνω από το κεφάλι σου και δεν χρειαζόταν να κάνεις ιδιαίτερους κοπους για να φας τότε θα έβλεπες ότι ο χρόνος σου ξανά γυρνάει στη ζωή σου να τον εκμεταλλευτείς και να τον κάνεις ότι θέλεις.
Το γνωρίζω ότι είναι ΟΥΤΟΠΙΚΟ όλο αυτό αλλά εσύ δεν γνωρίζεις ότι η επικοινωνία που πηγαίνει προς αυτό κάνοντας καθημερινή πράξη είναι η σκανδάλη όπου θα πέσουν οι μάσκες, όπου θα πρέπει επιτέλους να σου πουν την αλήθεια στα μούτρα σου για το πού πηγαίνεις και για το πόσο ενοχλείς!!!…Την στιγμή που θα καταφέρεις στη ζωή σου να χρησιμοποιήσεις το χρόνο σου σαν ελεύθερο ον όπως εσύ θέλεις είναι η στιγμή που νίκησες στο σύστημα και πίστεψέ με όταν θα φτάσεις να είσαι κοντά στο να κάνεις ότι θέλεις με το χρόνο σου θα είσαι ταυτόχρονα με πολλά εκατομμύρια ευτυχισμένους ανθρώπους δίπλα σου οι οποίοι ξεκάθαρα πλέον θα σταθούν απέναντι στα σχέδια μιας Νέας τάξης πραγμάτων που κανείς δεν μας ρώτησε αν την θέλουμε ή όχι.
Όταν πλέον θα σηκωθείς ελεύθερος με τον χρόνο δικό σου και σταθείς απέναντί τους είναι η στιγμή της νέας διαπραγμάτευσης είναι η στιγμή πριν το στάδιο της ελευθερίας.
Καμία αντίσταση στον κόσμο δεν μπορεί να συμβεί χωρίς να κουραστείς, χωρίς να δώσεις και χωρίς να πας πραγματικά κόντρα, είναι όλα θέμα απόφασης της αρχής….. Όλα τα ενδιάμεσα όλες οι αντιρρήσεις όλες οι αρνήσεις απλά πηγάζουν από τον ψεύτικο εαυτό που το σύστημά μας εκπαίδευσε να του φοράμε πάντα μία μάσκα και να υποκρινόμαστε κάτι άλλο από ότι είμαστε.
Είπα ξανά δεν θα αναλύσω τι και πώς και ότι αν κάνεις οτιδήποτε άλλο μέσα στο ίδιο τους το σύστημα απλά θα αποτυγχάνεις και θα χάνεις χρόνο…….εγώ θα προσπαθήσω να προσφέρω στη ζωή μέχρι το σημείο που θα καταφέρω τα όνειρά μου να τα ζήσω τουλάχιστον στην περιοχή μου, δεν κάνω κακό σε κανέναν αντιθέτως βοηθάω την περιοχή μου, δεν παραβαίνω κανένα νόμο τουλάχιστον έτσι όπως βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή……. όταν θα αρχίσω να παραβαίνω τον νομο με την ελεύθερη επιλογή μου να προσφέρω προς τη ζωή σημαίνει ότι γεννήθηκε πλέον η επικοινωνία, θα εχει ερθει ηδη η στιγμή που πρέπει να μπούμε στην διαπραγμάτευση..,. Είναι η στιγμή που πρέπει να σου πουν ξεκάθαρα ότι δεν σε θέλουν ελεύθερο…
Νομίζεις ότι πάντα σε οποιοδήποτε σχέδιο πρέπει να βλέπεις το αποτέλεσμα ενώ στην ουσία τα πιο δυναμικά σχέδια ήταν αυτά που στην πορεία τους δημιουργούσαν το αποτέλεσμα!!!, δεν είναι ανάγκη να ξεκινήσεις για να πας στο φεγγάρι για να λύσεις ένα πρόβλημα σου……. Μπορείς να πεις ότι πάω στο φεγγάρι για να γνωρίζεις ότι ενδιάμεσα το πρόβλημά σου θα λυθεί…
Αν είχες κατανόησει όσο εγώ το βάθος του εχθρού μας θα καταλάβαινες πάρα πολύ βαθιά αυτή τη στιγμή τι σου λέω…… Δεν είναι ανάγκη να τελειώσεις τον δρόμο για να σε στέψουν Νικητη, ανάγκη είναι να ξεκινήσεις γιατί κάτι το οποιο θεωρείς απόλυτη αλήθεια , δικαιο και αληθινο και να μην σταματήσεις να το κάνεις γιατί έτσι κι αλλιώς οφείλεις να το κάνεις από τη μέρα που γεννήθηκες μέχρι την ημέρα που θα πεθάνεις..
Νικολαος Γκονος (Stranger)

Share this post