Το «πείραμα» της Βρετανίας σε εξέλιξη! Μετά τα καύσιμα τώρα και τα φάρμακα! SOS για νέες ελλείψεις στα ράφια

Το «πείραμα» της Βρετανίας σε εξέλιξη! Μετά τα καύσιμα τώρα και τα φάρμακα! SOS για νέες ελλείψεις στα ράφια

Τα νέα δεν είναι καλά. Οι αντιδράσεις του κόσμου στην τεχνητή αυτή τη κρίση καταγράφονται.

Τα βρετανικά φαρμακεία είπαν σήμερα πως παρατηρούν καθυστερήσεις στη διανομή φαρμάκων σε ορισμένες περιοχές και κάλεσαν την κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι υπάρχει ένα στιβαρό σχέδιο έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αποτραπούν μεγαλύτερα προβλήματα στον εφοδιασμό με φάρμακα.

Οι φαρμακοποιοί και οι ομάδες τους εργάζονται πολύ σκληρά προκειμένου να διασφαλίσουν ότι οι ασθενείς έχουν πρόσβαση στα φάρμακά τους στη διάρκεια της τρέχουσας κρίσης“, δήλωσε στο Reuters η Λέιλα Χάνμπεκ, διευθύνουσα σύμβουλος της Association of Independent Multiple Pharmacies (AIMp).

Ενώ η κατάσταση με την κρίση των καυσίμων έχει αρχίσει να βελτιώνεται, έχουμε επίγνωση ότι ορισμένες γεωγραφικές περιοχές εξακολουθούν να επηρεάζονται από καθυστερήσεις στις διανομές φαρμάκων“, δήλωσε η Χάνμπεκ.

Η Χάνμπεκ είπε πως η κρίση επιδρά σημαντικά στον φόρτο εργασίας και στην πίεση που υφίστανται οι φαρμακοποιοί.

Παρακολουθούμε την κατάσταση με τους οδηγούς φορτηγών διανομής και την κρίση των καυσίμων από κοντά και συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση και ζητάμε από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει ότι υπάρχουν στιβαρά σχέδια έκτακτης ανάγκης και στρατηγική προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η προμήθεια φαρμάκων δεν θα επηρεαστεί και πως μπορούμε να συνεχίσουμε να φροντίζουμε τους ασθενείς μας“, είπε η Χάνμπεκ.

Η AIMp εκπροσωπεί επιχειρήσεις φαρμακείων στην κοινότητα με πολλά παραρτήματα. Τα μέλη της εκπροσωπούν έναν σημαντικό αριθμό φαρμακείων σε όλη τη Βρετανία.

Ελλείψεις και στα τρόφιμα

Μεγάλη ανησυχία έχουν προξενήσει οι δηλώσεις του Ρίτσαρντ Γουόκερ, διευθύνοντος συμβούλου μίας εκ των μεγαλύτερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, δήλωσε ότι τα καταστήματα στερούνται ήδη ορισμένων προϊόντων, όπως ψωμί και αναψυκτικά.

Γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να δημιουργήσουν κάποια αποθέματα για την εορταστική περίοδο.

Οι επικεφαλής και των υπόλοιπων αλυσίδων τροφοδοσίας επιβεβαιώνουν ότι οι ελλείψεις τροφίμων είναι οι χειρότερες που έχει βιώσει η βρετανική αγορά τα τελευταία χρόνια.

Η Βρετανική Ένωση Επιχειρήσεων Επεξεργασίας Κρέατος (BMPA) εξηγεί στην εφημερίδα The Times πως στον τομέα υπάρχει έλλειψη 15.000 εκδοροσφαγέων, πράγμα που έχει αναγκάσει τον τομέα να επικεντρωθεί στην προμήθεια των σούπερ-μάρκετ μόνο με βασικά κομμάτια κρέατος.

«Θα έπρεπε να είχαμε παραγάγει ήδη από τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο τρόφιμα για τα Χριστούγεννα, όμως αυτό δεν έχει συμβεί ως τώρα», ανέφερε η BMPA προειδοποιώντας πως «θα υπάρξουν ελλείψεις εορταστικών τροφίμων, όπως λουκάνικα τυλιγμένα με μπέικον», ένα αγαπημένο φαγητό των Βρετανών για τις γιορτές.

el.gr

Share this post