Το ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο Yantar γνωστό για την κατασκοπεία υποθαλάσσιων καλωδίων Διαδικτύου φεύγει από τη βάση του.

Το ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο Yantar γνωστό για την κατασκοπεία υποθαλάσσιων καλωδίων Διαδικτύου φεύγει από τη βάση του.
Τώρα, όλα αρχίζουν να μυρίζουν άσχημα για όλους!

Μετά από αναφορά για την πλήρη αποσύνδεση της Ρωσίας από το παγκόσμιο διαδίκτυο στις 11 Μαρτίου , υπάρχουν ενδείξεις ότι το ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο Yantar, γνωστό για την κατασκοπεία υποθαλάσσιων καλωδίων Διαδικτύου, έχει εγκαταλείψει τη βάση του στη ρωσική Αρκτική…

Το Yantar, το πλοίο της ειδικής αποστολής που φημίζεται ότι εμπλέκεται στην κατασκοπεία υποθαλάσσιων καλωδίων Διαδικτύου, εγκατέλειψε τη βάση του. Το αμφιλεγόμενο πλοίο αναχώρησε από το Olenya Guba κοντά στη χερσόνησο Kola στον αρκτικό βορρά της Ρωσίας.Η ανάλυση των δορυφορικών εικόνων Sentinel-2 από σήμερα δείχνει τη συνήθη προβλήτα άδεια. Ένα πλοίο που ταιριάζει με αυτό φαίνεται επίσης στις εικόνες έξω στη θάλασσα.

Στις ρωσικές πηγές το Yantar περιγράφεται ως «πλοίο ειδικού σκοπού» ή «ωκεανογραφικό σκάφος». Στη Δύση, ωστόσο, θεωρείται ως κατασκοπευτικό πλοίο. Το φόρτε του είναι να μετράει υποθαλάσσια καλώδια και πιθανώς να τα χτυπά, να τα ξεφτιλίζει ή να τα σαμποτάρει.

Η Olenya Guba φιλοξενεί μεγάλο μέρος του στόλου της μυστικής ρωσικής GUGI (Κύρια Διεύθυνση Υποβρύχιας Έρευνας).

Η «έρευνα» είναι ένας ευφημισμός για την κατασκοπεία σε αυτό το πλαίσιο.

Άλλα σκάφη που εδρεύουν εκεί περιλαμβάνουν το διάσημο κατασκοπευτικό υποβρύχιο Losharik, το οποίο υπέστη μοιραία φωτιά την 1η Ιουλίου 2019.

Το Losharik και άλλα υποβρύχια μικρών καταδύσεων μεταφέρονται στους στόχους τους από γιγάντια υποβρύχια υποδοχής. Πρόκειται για υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων DELTA-III/IV που έχουν μετατραπεί.

Υπάρχει επίσης ένα στυλό για εκπαιδευμένες φάλαινες Beluga. Αυτό πιθανώς να σχετίζεται με τη φάλαινα που εμφανίστηκε στα ανοιχτά της νορβηγικής ακτής τον Απρίλιο του 2019.

Το Yantar είναι εξοπλισμένο με το πλήρωμα υποβρύχιο pr.16810 “Rus” (AS-37 Russia), το οποίο μπορεί να βουτήξει σε πάνω από 6.000 μέτρα (20.000 πόδια). Αυτό είναι πολύ βαθύτερο από τα βάθη των 100 μέτρων στα οποία αιωρείται αυτήν τη στιγμή. Το υποβρύχιο μεταφέρεται σε ένα μεγάλο υπόστεγο και εκτοξεύεται πάνω από τη δεξιά πλευρά (δεξιά).

Στην πρύμνη του υπάρχουν δύο α-πλαίσια για την εκτόξευση μικρότερων υποβρυχίων και τηλεκατευθυνόμενων οχημάτων (ROV). Τα συστήματα πληρώματος μπορεί να περιλαμβάνουν το ARS-600 που είναι η ρωσική έκδοση του καναδικού υποβρυχίου Deep Worker.

Τα υποβρύχια και τα ROV μπορούν να χρησιμοποιηθούν για λειτουργία σε υποδομές βυθού όπως καλώδια Διαδικτύου. Επιπλέον, η Yantar μπορεί να χρησιμοποιήσει τα συστήματα πλοίων και ρυμουλκούμενων σόναρ της για να χαρτογραφήσει τον πυθμένα της θάλασσας.

Σύμφωνα με μια έκθεση, το μυστικό σκάφος ειδικής έρευνας της Ρωσίας Yantar ανασήκωσε τα φρύδια αφού πιάστηκε να περιπλανιέται κοντά στην περιοχή των Υπερατλαντικών υποβρύχιων καλωδίων Διαδικτύου στην Ιρλανδία το 2021. Το πλοίο είχε προηγουμένως δει να εκτελεί επιχειρήσεις ανοιχτά της Συρίας, στον Περσικό Κόλπο και η Αμερική. Και αλλού.

Κάθε υπολογιστής που είναι συνδεδεμένος στο Διαδίκτυο αποτελεί μέρος αυτού του παγκόσμιου δικτύου, ακόμη και ο υπολογιστής του σπιτιού σας. Αυτά τα υποθαλάσσια καλώδια είναι η αόρατη δύναμη που οδηγεί το σύγχρονο Διαδίκτυο, με τη χρηματοδότηση να προέρχεται από κολοσσούς του Διαδικτύου όπως η Google, το Facebook, η Microsoft και η Amazon.

Τα σημερινά υποθαλάσσια καλώδια βασίστηκαν στην τεχνολογία που αναπτύχθηκε αρχικά το 1858 όταν ο Cyrus West Field έβαλε το πρώτο υπερατλαντικό τηλεγραφικό καλώδιο. Λειτούργησε μόνο για τρεις εβδομάδες, αλλά οι επόμενες προσπάθειες το 1865 και το 1866 ήταν πιο επιτυχημένες. Σήμερα, υπάρχουν περίπου 380 υποβρύχια καλώδια σε λειτουργία σε όλο τον κόσμο, που εκτείνονται σε μήκος πάνω από 745.645 μίλια (1,2 εκατομμύρια χιλιόμετρα).

strangesounds.org

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post