Το ρωσικό πλοίο κατασκοπείας παραμονεύει από τις ακτές των ΗΠΑ και διεξάγει «μη ασφαλή λειτουργία».

Το ρωσικό πλοίο κατασκοπείας παραμονεύει από τις ακτές των ΗΠΑ και διεξάγει «μη ασφαλή λειτουργία».

Η Βόρεια Διοίκηση των ΗΠΑ και η Ακτοφυλακή έχουν εντοπίσει ένα ρωσικό πλοίο κατασκοπείας εφοδιασμένο με ηλεκτρονικό εργαλείο επιτήρησης που έχει κρυμμένο από την ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τη Δευτέρα, η Ακτοφυλακή έστειλε ένα ενημερωτικό δελτίο για την ασφάλεια στη θάλασσα, προειδοποιώντας ότι οι εκθέσεις του Βίκτορ Λεονόφ λειτουργούσαν με «μη ασφαλές τρόπο» στις ακτές της Νότιας Καρολίνας και της Γεωργίας.

Την Τρίτη, η Ακτοφυλακή δήλωσε ότι το ρωσικό πλοίο λειτουργούσε στην περιοχή ευθύνης Jacksonville της USCG, η οποία περιλαμβάνει περίπου 40.000 τετραγωνικά μίλια ωκεανού και σχεδόν 190 μίλια ακτής από το Kings Bay της Γεωργίας στο Port Malabar της Φλόριντα.

«Αυτή η ανασφαλή λειτουργία δεν περιλαμβάνει ενεργοποίηση των φώτων κατά τη διάρκεια μειωμένης ορατότητας, που δεν ανταποκρίνεται στoυς προβολείς από τα εμπορικά πλοία που προσπαθούν να συντονίσουν την ασφαλή διέλευση και άλλες ακανόνιστες κινήσεις», ανέφερε η Ακτοφυλακή στο δελτίο της.

«Τα σκάφη που διέρχονται από αυτά τα ύδατα θα πρέπει να διατηρούν μια έντονη επιφυλακή και να δίνουν μεγάλη προσοχή κατά την πλοήγηση κοντά σε αυτό το σκάφος. Οι ναυτικοί πρέπει να κάνουν αναφορές σχετικά με τυχόν επικίνδυνες καταστάσεις στην Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών «, ανέφερε η Ακτοφυλακή στο μήνυμα ασφαλείας της.

Ο James Foggo III, κυβερνήτης της Αμερικανικής Ναυτικής Δύναμης Ευρώπης και των Ναυτικών Δυνάμεων της Αφρικής, δήλωσε στους δημοσιογράφους στις 18 Δεκεμβρίου ότι το ρωσικό πλοίο κατασκόπων διεξήγαγε ένα «ζεύγος εκατοντάδων χιλιομέτρων από την ανατολική ακτή.

Η Βρετανική Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας και η Βόρεια Διοίκηση των Η.Π.Α. δήλωσαν στους Military Times ότι παρακολουθούσαν το ρωσικό πλοίο.

«Γνωρίζουμε τις ναυτικές δραστηριότητες της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης αυτών των πλοίων συλλογής πληροφοριών στην περιοχή», δήλωσε ο Maj. Mark R. Lazane, εκπρόσωπος της NORTHCOM, στους Military Times σε μια ηλεκτρονική δήλωση.

https://www.militarytimes.com/flashpoints/2019/12/18/russian-spy-ship-lurking-off-us-coast-conducting-unsafe-operation/

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙLITARY TIMES : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post