Το Ρώσους τους ρώτησαν;;; Πολυεθνής “ανθρωπιστική” αποστολή στη Μαριούπολη με συμμετοχή ΕΛΛΗΝΩΝ!

Το Ρώσους τους ρώτησαν;;; Πολυεθνής “ανθρωπιστική” αποστολή στη Μαριούπολη με συμμετοχή ΕΛΛΗΝΩΝ!

Σε μία περιοχή που έχει πέσει και επίσημα σε

ρωσικά χέρια!

Με πρωτοβουλία της Γαλλίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας, θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες μια ανθρωπιστική επιχείρηση για την εκκένωση των κατοίκων της Μαριούπολης.

Την ανακοίνωση έκανε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου – λίγο μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες – ενώ στην κοινή πρωτοβουλία για την ανθρωπιστική εκκένωση της Μαριούπολης αναφέρθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Γάλλος Πρόεδρος ανέφερε πως για αυτήν την ανθρωπιστική επιχείρηση, ξεκινούν συγκεκριμένες συζητήσεις με το δήμαρχο της Μαριούπολης, αλλά και σε συνεργασία με τις ουκρανικές αρχές, ενώ θα γίνει διαπραγμάτευση και με τη Ρωσική πλευρά.

Ο Μακρόν ανέφερε ότι θα μιλήσει με τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν τις επόμενες ώρες για αυτό το θέμα. «Όσο πιο γρήγορα, τόσο το καλύτερο», δήλωσε σχετικά, εκφράζοντας την ελπίδα ότι η επιχείρηση, που θα προσπαθήσουν να φέρουν εις πέρας τις επόμενες ημέρες, θα έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αν δεν δώσει ωστόσο το πράσινο φως ο Πούτιν τότε θα επιμείνουν στην αποστολή αυτής της…”ειρηνευτικής” ομάδας;;; Και ποιές οι τυχόν συνέπειες;;;

(ΦΩΤΟ:video screenshot)

el.gr

Share this post