Το «Σαμποτάζ» που είχε γίνει σε αμερικάνικο αεροπλάνο: Ποιοι φοβούνται ότι ο ISIS έπαιξε κάποιο ρόλο (Βίντεο)

Το «Σαμποτάζ» που είχε γίνει σε αμερικάνικο αεροπλάνο: Ποιοι φοβούνται ότι ο ISIS έπαιξε κάποιο ρόλο (Βίντεο)

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις ΗΠΑ πριν από 3 μήνες, αλλά συνεχίζει να δημιουργεί πονοκεφάλους στις αρχές και θα διαβάσετε παρακάτω τον λόγο.

Τι συνέβη: Μηχανικός της American Airlines, προσπάθησε να σαμποτάρει ένα αεροπλάνο.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά, 60χρονος μηχανικός προσπάθησε να προκαλέσει ζημιά σε αεροπλάνο με 150 επιβάτες. Ο Abdul-Majeed Marouf Ahmed Alani ίσως είναι υποστηρικτής της τζιχαντιστικής οργάνωσης ISIS. Τουλάχιστον αυτό είπαν οι αμερικανικές αρχές.

Ο Alani παραδέχτηκε ότι είναι ένοχος, μέσα στο Δικαστήριο. Οι Εισαγγελείς δήλωσαν ότι ο μηχανικός έχει επιδείξει συμπεριφορά που ταιριάζει στο προφίλ όσων υποστηρίζουν τον ISIS.

Μάλιστα, παραδέχθηκε ότι έχει μια κακή πλευρά όταν τον συνέλαβαν οι ομοσπονδιακοί Πράκτορες και υποστήριξε ότι «κατέστρεψε επίτηδες το σύστημα πλοήγησης του αεροπλάνου», γιατί νευρίασε με την εταιρία American Airlines και με τις συμβάσεις εργασίας που προωθεί. Όταν ρωτήθηκε αν θα ένιωθε άνετος αν ήξερε ότι συγγενείς του θα βρισκόταν σε ένα αεροπλάνο με χαλασμένο το σύστημα πλοήγησης, απάντησε όχι.

Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να μείνει στην φυλακή για τρία χρόνια. Αν αποδειχθεί όμως ότι είναι υποστηρικτής του ISIS και όχι απλά ένας δυσαρεστημένος υπάλληλος, τα τρία χρόνια μπορούν να γίνουν είκοσι.

Να σημειωθεί, ότι μόλις εχθές έγινε γνωστό ότι παραδέχθηκε την ενοχή του για το σαμποτάζ και ήδη πολλοί αναρωτιούνται αν το έκανε επίτηδες….

Το περιστατικό έχει θορυβήσει τις αμερικανικές αρχές. Αν αποδειχτεί ότι είναι υποστηρικτής του ISIS και ότι ενορχήστρωσε μια τρομοκρατική επίθεση, θα μπορούμε να μιλάμε για μια πολύ άσχημη εξέλιξη.

Photo:pexels

https://www.el.gr/

Share this post