Το στοίχημα του Παναγιώτη-Ραφαήλ Γλωσσιώτη το κέρδισε ο κόσμος! Αναχωρεί για τις ΗΠΑ

Το στοίχημα του Παναγιώτη-Ραφαήλ Γλωσσιώτη το κέρδισε ο κόσμος! Αναχωρεί για τις ΗΠΑ

Κερδίσατε το στοίχημα… Όλοι εσείς που πραγματικά συγκινηθήκατε από την ιστορία του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ Γλωσσιώτη. Μετά από το τεράστιο κύμα συμπαράστασης όχι μόνο υλικής, το υπουργείο Υγείας αποφάσισε να συμπαρασταθεί κι αυτό στον μικρό από το Μαντούδι Ευβοίας και χρήζει άμεσης θεραπείας για την εκφυλιστική νόσο που πάσχει.

Τον Μάιο εγκρίθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής επαναστατική γονιδιακή θεραπεία.

Η οικογένειά του είναι σε αναμονή αντίστοιχης έγκρισης και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ).
Το κόστος της συγκεκριμένης θεραπείας μαζί με την νοσηλεία ανέρχεται περίπου στα 3 εκατομμύρια ευρώ. Η οικογένεια απευθύνθηκε στον ΕΟΠΠΥ και στο Υπουργείο Υγείας προκειμένου να καλυφθεί το κόστος, όμως το αίτημά της απορρίφθηκε από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο ο κόσμος, όλοι εσείς είχατε διαφορετική άποψη και ο μικρός Παναγιώτης Ραφαήλ αναχωρεί για τις ΗΠΑ! Ήταν συγκλονιστική η ανταπόκριση του κόσμου και απόδειξη ότι μπορούμε να αναγκάσουμε οποιαδήποτε κυβέρνηση να κάνει πίσω, σε λάθος επιλογές και αποφάσεις.

Ακόμη και ο υπουργός Υγείας παραδέχτηκε ότι η κοινωνία ήταν αυτή που άλλαξε τα δεδομένα.

Σε δήλωσή του ο Β. Κικίλιας αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα επέλεξα να μην κάνω δηλώσεις, σεβόμενος το ιατρικό απόρρητο, την οικογένεια του παιδιού και την κατάσταση.

Σέβομαι επίσης ως υπουργός Υγείας και ως γιατρός, το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο. Είναι επιστήμονες και κάνουν τη δουλειά τους. Τους σέβομαι απολύτως, τους σεβόμαστε ως κυβέρνηση. Αλλά υπάρχει και ο ανθρώπινος παράγοντας. Είχαμε υποσχεθεί στους γονείς του παιδιού ότι σε ανθρώπινο επίπεδο θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν.

Πρώτα από όλους η ελληνική κοινωνία που βοήθησε και έβαλε πλάτη. Μετά τα πάσης φύσεως διαδικαστικά στο εσωτερικό, στο εξωτερικό, με την εταιρεία που προμηθεύει το φάρμακο, με τις διαβουλεύσεις που πρέπει να γίνουν – και τις οποίες από εδώ και πέρα αναλαμβάνει η MDA Ελλάς – στα οποία παρεμβήκαμε σε ανθρώπινο επίπεδο.

Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς του παιδιού για την υπομονή που έδειξαν. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπάρχει ανθρωπιά σε αυτή τη χώρα. Επαναλαμβάνω όμως ότι όλα αυτά που κάναμε σε ανθρώπινο επίπεδο, στηρίζονται στην προσπάθεια που έχει κάνει ο Γιώργος και στην ευθύνη που αναλαμβάνει »

militaire.gr

Share this post