Το Τουρκικό όχημα «ATES» που επιχείρησε να κατεβάσει τον Φράκτη … Ήταν εντός του Ελληνικού εδάφους.

Το Τουρκικό όχημα «ATES» που επιχείρησε να κατεβάσει τον Φράκτη … Ήταν εντός του Ελληνικού εδάφους.
Να επισημάνουμε οτι το  Τουρκικό Τεθωρακισμένο όχημα «ATES » που επιχείρησε να  ρίξει το Φράκτη ήταν εντός του Ελληνικού Εδάφους και εδώ οι δυνάμεις μας δεν αντέδρασαν όπως έπρεπε ή δεν έλαβαν τις σωστές εντολές.

Ο Φράκτης του Έβρου για όσους δεν το γνωρίζουν ,είναι εντός Ελληνικού Εδάφους και ΄όχι πάνω στη Οριογραμμή των Συνόρων και εφόσον είχαμε εισβολή και καταπάτηση με Στρατιωτικό Τεθωρακισμένο έπρεπε να αντιμετωπιστεί διαφορετικά και όχι με ΜΑΤ  και την ΠΥ
Το  Τεθωρακισμένο Όχημα όπως και το πλήρωμα είναι Οπλισμένο και εδώ δεν μιλάμε για δήθεν άοπλους ταλαίπωρους Λαθρομετανάστες ,αλλά για κανονική Στρατιωτική Εισβολή που έπρεπε να αντιμετωπιστεί ανάλογα και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο!!
Αυτά τα τεθωρακισμένα είναι από τα Τουρκικά οχήματα ATEŞ τα οποία είναι τύπου Hizir της Katmerciler με συστήματα επιτήρησης της Aselsan. Η παραγωγή τους ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2018.
H Ελλάδα χρηματοδότησε μαζί με τις άλλες χώρες την Ε.Ε  την Τουρκία για την κατασκευή από την Τουρκική  βιομηχανία 57 υπερσύγχρονων τεθωρακισμένων οχημάτων διοίκησης κι ελέγχου εκ των οποίων τα 27 απο αυτά  αναπτύχθηκαν ήδη στον Έβρο
Η εξέλιξη ήρθε ως αποτέλεσμα ενός προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη προστασία των συνόρων της Τουρκίας  απο τους Λαθρομετανάστες και την αντιμετώπιση της παράνομης λαθρομετανάστευσης, στο οποίο η Ελλάδα συμμετείχε με εθνικούς πόρους!
 
Το κόστος των οχημάτων αυτών καλύπτεται κατά 75%(!) από κονδύλια της ΕΕ αλλά ΄’άπαντες που γνωρίζουν  κάνουν λόγια για χρηματοδότηση 100% αφού οι Τούρκοι ανέβασαν το κόστος.

Share this post