Το 2006 ο ίδιος ο ΚΥΡΙΟΣ ζήτησε να αγιογραφηθεί η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ και να μεταφερθεί απέναντι από τα Μικρασιατικά Παράλια σε νησί του Αιγαίου για να μας προστατεύσει.

Το 2006 ο ίδιος ο ΚΥΡΙΟΣ ζήτησε να αγιογραφηθεί η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ και να μεταφερθεί απέναντι από τα Μικρασιατικά Παράλια σε νησί του Αιγαίου για να μας προστατεύσει.

2006 : Αυτά που βιώναμε τότε μαζί με άλλους αδελφούς δεν μπορούσαμε να τα εξηγήσουμε.

 

2019: Σήμερα όμως όλα αυτά ξεδιπλώνονται κάτω από την ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ της ΠΡΟΝΟΙΑΣ του ΑΓΙΟΥ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ.

 

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 

Τα γεγονότα σήμερα   κορυφώνονται στα νησιά του ΑΙΓΙΑΟΥ  και θεωρήσαμε φρόνιμο να φέρουμε εις γνώση σας ένα γεγονός σε γενικές γραμμές που θα μας εμψυχώσει, ότι δεν είμαστε έρμαια στις προθέσεις των εχθρών μας, καθότι ο Ουρανός   γνώριζε από πριν  αυτά που συμβαίνουν  σήμερα και θα συμβούν, για αυτό φρόντιζε και φροντίζει για εμάς.

 

Θα μας επιτρέψετε  να μην δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες, γιατί η ΕΙΚΟΝΑ αυτή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού  εγκαταστάθηκε από πριν (2006)  σε νησί του ΑΙΓΑΙΟΥ  σε μέρος όπου σήμερα αποβιβάζονται προσφυγικές ροές δυστυχισμένων μουσουλμάνων από τα απέναντι μικρασιατικά παράλια. ( για αυτό και η φώτο του άρθρου είναι σχετική και όχι ενδεικτική της Εικόνας αυτής)

 

Όταν περάσει η μπόρα αυτή και όσοι επιβιώσουμε ας τιμήσουμε μετά την ΕΙΚΟΝΑ του ΧΡΙΣΤΟΥ μας  με ύμνους και ωδές πνευματικές. 

 

Ας προχωρήσουμε όμως  πως είχαν τα γεγονότα που σας προαναφέραμε.

 

Την άνοιξη του 2006 ο ίδιος ο ΚΥΡΙΟΣ παρουσιάστηκε σε σεβάσμια γερόντισσα και παρήγγειλε συγκεκριμένη ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ .

 

Μάλιστα της προσδιόρισε στο νησί του ΑΙΓΑΙΟΥ που ήθελε να πάει και στον Ιερό Ναό που επιθυμούσε να τοποθετηθεί . Της υπέδειξε μάλιστα ακριβώς και το μέρος μέσα στην εκκλησία που έπρεπε να κατατεθεί .

 

Την αγιογράφηση της εικόνας αυτής την ανέλαβε ένας διακεκριμένος και σεβάσμιος αγιογράφος που χρησιμοποίησε σανίδα που του παραχώρησε η Σκήτη της Αγίας Άννης στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.

 

Η εικόνα ολοκληρώθηκε αρχές Νοέμβρη του 2006.

 

Πριν μεταφερθεί στο νησί φιλοξενήθηκε σε ΙΣΤΟΡΙΚΌ  Ναό της Μακεδονίας.

 

Ήταν τόσο όμορφη και εκφραστική  η αγιογραφημένη εικόνα του ΚΥΡΙΟΥ μας           που οι ιερείς του ναού ζήτησαν να την κρατήσουν εκεί  και να γίνει άλλο τέτοιο αντίγραφο  εικόνας, ώστε  να πάει αυτό  τελικά στο νησί.

 

Τρεις φορές παρουσιάστηκε ο ίδιος ο ΚΥΡΙΟΣ μας και απαίτησε η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ αυτή να μεταφερθεί αμέσως στο συγκεκριμένο νησί, λέγοντας :

 

« εκεί θέλω να πάω για να προστατεύσω τα πιστά παιδιά μου»  

 

Μάλιστα ζήτησε να κατέβει η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ από την Μακεδονία και να διεδράμει την ηπειρωτική Ελλάδα πριν μεταφερθεί μέσω του λιμένος του Πειραιώς στο νησί του ΑΙΓΑΙΟΥ.

 

Προπαραμονή των ΕΙΣΟΔΙΩΝ της ΘΕΟΤΟΚΟΥ την παραλάβαμε έξω από τον Καθεδρικό Ναό του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ στην Πάτρα  για να την μεταφέρουμε στο λιμάνι του Πειραιώς  και από εκεί στο νησί του ΑΙΓΑΙΟΥ και στο συγκεκριμένο ναό που πανηγύριζε στα ΕΙΣΟΔΙΑ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ της ΘΕΟΤΟΚΟΥ.

Σε όλη την διαδρομή προς το λιμάνι του Πειραιώς ζήσαμε παράδοξα πράγματα ,τα οποία συνεχίστηκαν και στην διάρκεια του ταξιδιού.

 

Μέσα στο επιβατικό πλοίο απρόσμενα και δίχως να το γνωρίζουμε στην διπλανή καμπίνα της διαμονής ημών και της ΕΙΚΟΝΟΣ του ΚΥΡΙΟΥ εφιλοξενείτο  συνοδεία μοναχών που έφεραν  την Τίμια Κάρα του ΝΕΟΦΑΝΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ που μεταφερόταν στο νησί προς ευλογία.

 

Έτσι εν πλω  διαβάστηκε η παράκληση των ΝΕΟΦΑΝΩΝ ΑΓΙΩΝ της Λέσβου ενώπιον της ΕΙΚΟΝΑΣ του ΚΥΡΙΟΥ μας.

 

Με το που φτάσαμε στο νησί μεταφέραμε την ΕΙΚΟΝΑ στο Ιερό Ναό που σε λίγες ώρες θα πανηγύριζε τα ΕΙΣΟΔΙΑ.

 

Ο ΚΥΡΙΟΣ μας  όπως είπαμε ζήτησε να τοποθετηθεί σε συγκεκριμένη θέση μέσα στον Ναό.

 

Είχαμε  επιφορτιστεί να το πούμε στον Ιερέα επιφυλασσόμενοι μήπως θα έφερνε αντιρρήσεις, καθότι αυτός ήταν υπεύθυνος για την διαρρύθμιση του χώρου.

 

Δεν χρειάστηκε να πούμε όμως τίποτε, γιατί μόλις ο ιερέας παρέλαβε την  ΕΙΚΟΝΑ την τοποθέτησε εκεί όπως υπεδείχθη από τον ΚΥΡΙΟ.

 

Δεν επιστρέψαμε αμέσως πίσω για να συνεορτάσουμε ευφρόσυνα τα ΕΙΣΟΔΙΑ της Υπεραγίας Θεοτόκου.

 

Όπως σας είπαμε ο ιερός ναός αυτός είναι απλός και πτωχικός ,Δεσπόζει  μάλιστα σε τέτοιο στρατηγικό σταυροδρόμι απέναντι από τα μικρασιατικά παράλια ,όπου σήμερα διέρχονται  αθρόες προσφυγικές ροές και έχει απέναντι του τα αποβατικά τουρκικά σκάφη που είναι φορτωμένα με την θρασύτητα των γειτόνων μας.

Το πρωί λοιπόν εκείνης της ημέρας ( ΕΙΣΟΔΙΩΝ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ του 2006 )  ουδείς πρόσμενε να ζήσει τέτοια μεγαλεία στην διάρκεια της ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.

 

Ούτε και ο ιερέας του ναού περίμενε τέτοιες επισκέψεις.

 

Έτσι στην διάρκεια του ΟΡΘΡΟΥ απρόσμενα και δίχως προειδοποίηση,  όπως μας είπαν ήρθαν στο Ναό ο επιχώριος Μητροπολίτης μαζί με άλλο Αρχιερέα από την Κρήτη φέρνοντας μαζί τους την ΤΙΜΙΑ ΚΑΡΑ του ΑΓΙΟΥ ΡΑΦΑΗΛ και απότμημα της ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη.

Ο πρώτος εκκλησιασμός της ΕΙΚΟΝΟΣ του ΚΥΡΙΟΥ μας  στο νησί έγινε ενώπιον τοιούτων  αγίων σεβασμάτων.

 

Δεν προλαβαίναμε  να λαμβάνουμε  φωτογραφίες- βίντεο  και να χαιρόμεθα  με τα ΘΑΥΜΑΣΙΑ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ.

 

Ήταν ένα πανηγύρι που δεν ξεχνιέται εύκολα.

 

Σήμερα όμως οι εχθροί και οι δήθεν φίλοι μας ετοιμάζουν « μεγάλα πανηγύρια»

 

Όμως αδελφοί και εμείς σήμερα μπορούμε να καταλάβουμε με σαφήνεια γιατί ο ίδιος ο ΚΥΡΙΟΣ ζήτησε να αγιογραφηθεί τότε, το 2006 ( πριν ξεκινήσουν αυτά τα ¨πανηγύρια¨ στο ΑΙΓΑΙΟ) και να μεταφερθεί στο συγκεκριμένο νησί και στο συγκεκριμένο Ιερό Ναό και  θέση, μάλιστα λέγοντας:

 

« εκεί θέλω να πάω για να προστατεύσω τα πιστά παιδιά μου»

 

Όλα αυτά τα παραπάνω δόθηκαν προς ΔΟΞΑ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ότι δεν μας εγκατέλειψε άσχετα αν εμείς ΤΟΝ πικραίνουμε .

 

Ελπίζουμε μετά το τέλος των ωδινών να τιμήσουμε την ΠΑΡΟΥΣΙΑ αυτής της ΕΙΚΟΝΑΣ   και το συναξάρι της που μόλις τώρα ξεκινάει.

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για τα Εισόδια της ΠΑΝΑΓΙΑΣ μας.

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

 

 

Δρ.    Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Share this post