«Το 2021 θα είναι καταστροφικό» προειδοποιεί αξιωματούχος του ΟΗΕ.

«Το 2021 θα είναι καταστροφικό» προειδοποιεί αξιωματούχος του ΟΗΕ.

«Καμπανάκι» για το 2021 χτύπησε ο εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, την Παρασκευή (04/12, τοπική ώρα), χαρακτηρίζοντάς το ως «καταστροφικό», αφού έκανε λόγο για σοβαρική ανθρωπιστική κρίση, υποσιτισμό, ακόμα και λιμό.

 

 

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (WFP) έκανε μια τρομερή πρόβλεψη για τους επόμενους μήνες, προβάλλοντας «καταστροφικές» ανθρωπιστικές κρίσεις για το 2021. 

Έτσι, ο επικεφαλής του WFP, Ντέιβιντ Μπίσλεϊ, σήμανε καμπανάκι, σε συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, την Παρασκευή (04/12, τοπική ώρα), στην οποία συζητήθηκε η πανδημία του κορονοϊού και οι παγκόσμιες προσπάθειες για την άμβλυνση του αντίκτυπού της.

Συγκεκριμένα, ο Μπίσλεϊ προειδοποίησε ότι περίπου 270 εκατομμύρια άνθρωποι «βαδίζουν προς την πείνα» και ότι, σε ορισμένες χώρες, ο λιμός είναι «στον ορίζοντα».

Τα λόγια του επικεφαλής του WFP ήταν τα εξής:

«Το 2021 θα είναι κυριολεκτικά καταστροφικό, με βάση αυτό που βλέπουμε σε αυτό το στάδιο επειδή έχουμε ξοδέψει 19 τρισεκατομμύρια δολάρια, αυτά τα χρήματα ενδέχεται να μην είναι και πιθανότατα δεν θα είναι διαθέσιμα για το 2021. […] Αναμένουμε κυριολεκτικά το 2021 τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση από την αρχή των Ηνωμένων Εθνών και θα πρέπει να παρέμβουμε».

Πέρα από την πανδημία, ο Μπίσλεϊ ανέφερε ως παράγοντες επιδείνωσης της κατάστασης τις συγκρούσεις στη Συρία, στην Υεμένη και στο Νότιο Σουδάν, χαρακτηρίζοντάς τες και ως «παγόβουνα μπροστά από τον “Τιτανικό”».

Ο ίδιος, μάλιστα, σημείωσε:

«Πρέπει να τερματίσουμε μερικούς από αυτούς τους πολέμους. Πρέπει να τερματίσουμε αυτούς τους πολέμους, ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε τους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης που θέλουμε τόσο πολύ».

Υπενθυμίζεται ότι, τον Αύγουστο, ο επικεφαλής του WFP είπε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που υποσιτίζονται, θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 80% έως το τέλος του έτους, προειδοποιώντας για «πείνα βιβλικών διαστάσεων», καθώς εκατομμύρια κινδυνεύουν να λιμοκτονήσουν.

sputniknews.gr

Share this post