Το Azovstal έπεσε! – Οι Τσετσένοι μαχητές κυνηγούν τους νεοναζί του Αζοφ μέσα στις τρύπες τους

Το Azovstal έπεσε! – Οι Τσετσένοι μαχητές κυνηγούν τους νεοναζί του Αζοφ μέσα στις τρύπες τους

Στα έγκατα του τεράστιου οχυρωμένου συγκροτήματος εργοστασίων Azovstal βρίσκονται οι Τσετσένοι με αποστολή πλέον το… να ξετρυπώσουν τους εναπομείναντες νεοναζί μαχητές του τάγματος Αζόφ που έχουν παραμείνει μέσα και δεν θέλησαν να κάνουν χρήση του τελεσιγράφου των ρωσικών δυνάμεων για παράδοση με ότι αυτό σημαίνει πλέον για την αντιμετώπισή τους.

Λίγο νωρίτερα ο ηγέτης των Τσετσένων σε μήνυμά του είχε αναφέρει ότι το Azovstal μπορεί να πέσει και σήμερα και μάλλον αυτές του οι δηλώσεις δεν ήταν τυχαίες όπως μπορούμε να δούμε και στο βίντεο που διέρρευσε και δείχνει τις τσετσενικές δυνάμεις μέσα στο εργοστάσιο σε αποστολής εκκαθάρισης.

 

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔΔ είχε ανακοινώσει την έναρξη μιας επίθεσης στο έδαφος του εργοστασίου, όπου κατέφυγαν Ουκρανοί μαχητές ενώ ρωσικά βομβαρδιστικά είχαν σαρώσει όλη την έκταση.

Όπως αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποιούν έφοδο στο εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal ώστε να «εκκαθαρίσουν» τους υπόλοιπους μαχητές του Τάγματος Αζόφ που βρίσκονται «ταμπουρωμένοι».

«Όλοι όσοι καταθέσουν τα όπλα τους έχουν εγγύηση ότι θα παραμείνουν ζωντανοί», ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας για το εργοστάσιο Azovstal της Μαριούπολης, με το ρωσικό ΥΠΑΜ να ανοίγει διαδρόμους διαφυγής για όσους καταθέτουν τα όπλα ή θέλουν να αποχωρήσουν.

Να θυμίσουμε ότι το pronews.gr σας μετέδωσε χθες ότι το εργοστάσιο Azovstal κτυπήθηκε για πρώτη φορά με στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160, τον επονομαζόμενο «Λευκό Κύκνο» με βόμβες FAB-3000.

Η FAB–3000 μία μη κατευθυνόμενη βόμβα βάρους 3 τόνων η οποία έχει σχεδιαστεί κυρίως για την καταστροφή βιομηχανικών, αστικών και λιμενικών υποδομών. Όπως και οι Αμερικανοί στον πόλεμο του Κόλπου (Β-52), χρησιμοποιούν στρατηγικά βομβαρδιστικά για υποστήριξη των επίγειων επιχειρήσεων με βομβαρδισμούς “carpet bombing”.

https://www.defencenet.gr

Share this post