Το CDC προειδοποίησε. Τα αμερικανικά νοσοκομεία προειδοποιούνται να προετοιμαστούν για την επιδημία του Κορονα’ι’ού.

Το CDC προειδοποίησε. Τα αμερικανικά νοσοκομεία προειδοποιούνται να προετοιμαστούν για την επιδημία του Κορονα’ι’ού.
Όποιος είναι εθελοντής ξέρει ότι τα ιατρικά αντικείμενα όπως τα γάντια, οι μάσκες Ν-95 και άλλα ΜΑΠ δεν επαρκούν τώρα και τα νοσοκομεία ανησυχούν επίσης για τις ελλείψεις. Το CDC εξέδωσε προειδοποίηση την περασμένη εβδομάδα:
«Αυτή είναι η στιγμή για να ανοίξετε τα σχέδια πανδημίας σας και να δείτε ότι τα πράγματα είναι εντάξει», δήλωσε ο Δρ Anne Schuchat, ανώτατος αξιωματούχος των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, την περασμένη εβδομάδα.
«Για παράδειγμα, συνέχισε, οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να σχεδιάσουν μια» έξαρση σε νοσοκομείο, την ικανότητα να παρέχουν ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό για το εργατικό σας δυναμικό, τους διοικητικούς ελέγχους και ούτω καθεξής, ώστε να τεθεί σε κατάσταση υγειονομικής περίθαλψης . » ( πηγή )
Σε μια ξεχωριστή συνέντευξη , η Δρ Nancy Messonnier, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου για την Ανοσοποίηση και τις Αναπνευστικές Παθήσεις του CDC, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Σε κάποιο σημείο, είναι πιθανό να δούμε την εξάπλωση του Κορονα’ιού στις ΗΠΑ ή σε άλλες χώρες».

ΠΩΣ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΟΥΣΕΙΣ;

Σε ολόκληρη τη χώρα, τα νοσοκομεία λαμβάνουν μέτρα για να προετοιμαστούν για μια επίθεση ασθενών που μπορεί ή όχι να έχουν τη μολυσματική ασθένεια. Λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι η εποχή της γρίπης και πολλά από τα συμπτώματα είναι παρόμοια με αυτά του Covid-19, η ικανότητα κύματος μπορεί να επιτευχθεί πολύ γρήγορα.
Δείτε πώς μερικά νοσοκομεία προετοιμάζονται, σύμφωνα με ένα άρθρο του CNBC :

Το Scripps Health, που εδρεύει στο Σαν Ντιέγκο, εδραιώνει ιατρικές προμήθειες, όπως μάσκες, γάντια και ρόμπες, που έχουν παραγγελθεί. (Προσδοκούν ότι οι παραγγελίες σε εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης θα αποσταλούν πολύ πριν από τη δική μας.) Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης διδάσκονται πώς να επαναχρησιμοποιούν με ασφάλεια τις μάσκες αναπνευστικού N95 σε περίπτωση ελλείψεων.

 

Το Northside Hospital στην Ατλάντα παρακολουθεί ασθενείς για κλινικά συμπτώματα και πιθανή έκθεση στον ιό. Εάν υποψιάζονται ότι ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας θα μπορούσε να έχει εκτεθεί, θα τους δοθεί μια μάσκα και θα μετακινηθούν αμέσως σε ένα αερομεταφερόμενο δωμάτιο απομόνωσης, όπου θα παραμείνουν στο νοσοκομείο. «Τα μέτρα ελέγχου και πρόληψης της μόλυνσης αποτελούν πάντα προτεραιότητα», δήλωσε η εκπρόσωπος Katherine Watson.

 

NYU Η Langone Health στην Νέα Υόρκη έχει ταξινομήσει το Covid-19 ως «Επίπεδο 1 Προτεραιότητα». Ένα σενάριο 2 ή 3 θα ήταν όταν «υπάρχει μετάδοση στην πόλη και αρχίζει να επηρεάζει τις νοσοκομειακές λειτουργίες. Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης έχει εφαρμόσει σχέδιο διατήρησης και τα ιατρικά εφόδια, ειδικά οι μάσκες των αναπνευστικών οδών, παρέχονται μόνο στο προσωπικό, ανάλογα με τις ανάγκες. «

Η Cat Ellis, συγγραφέας του Εγχειριδίου Survival του Wuhan Coronavirus , προειδοποιεί ότι τα νοσοκομεία θα μπορούσαν να επιτύχουν ταχύτητα υπερχείλισης πολύ γρήγορα και ότι θα επηρεάσουν περισσότερο από τους ανθρώπους με πιθανές περιπτώσεις Κορονα’ι’ού.
Τα τελευταία δεδομένα που θα μπορούσα να βρω για πόσα νοσοκομειακά κρεβάτια είναι διαθέσιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι για το 2018 από την American Hospital Association . Έβαλαν το συνολικό αριθμό των κλινών στο νοσοκομείο το 2018 στα 924.107 . Αυτό είναι παρόμοιο με τα δεδομένα από το Stastisca.com και επιβεβαιώνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει πτωτική τάση στον αριθμό των διαθέσιμων κλινών στο νοσοκομείο το 2018.
Υποθέτοντας ότι η πτωτική τάση συνεχίστηκε από το 2018, έχουμε λιγότερα από 924 χιλιάδες διαθέσιμα κρεβάτια για κάθε άρρωστο από όλες τις αιτίες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αντιμετωπίζουμε το δυνητικό χειρότερο σενάριο των 2.697.300 νοσηλειών για τον κοροναϊό Wuhan μόνο.
Αυτό θα αυξήσει τον αριθμό των θανάτων από όλες τις αιτίες, καθώς τα νοσοκομεία φτάνουν στην ικανότητα κύματος. Η ικανότητα υπερχείλισης συμβαίνει όταν υπάρχει ξαφνική εισροή ασθενών που ένα νοσοκομείο καθίσταται συγκλονισμένο και δεν μπορεί να θεραπεύσει άλλους ασθενείς.
Σε αυτή την περίπτωση, δεν υπάρχουν πλέον κρεβάτια και δεν υπάρχει αρκετό προσωπικό νοσοκομείων για τη θεραπεία περισσότερων ασθενών.
Συχνά, κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας, δεν είναι η ίδια η πανδημική ασθένεια που θα σκοτώσει ένα άτομο. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Ebola το 2014, ήταν κοινό για τους ανθρώπους να πεθαίνουν από κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας, και όχι την Έμπολα, απλώς και μόνο επειδή οι γιατροί και οι νοσοκόμες ήταν πολύ φοβισμένοι να έρθουν να εργαστούν. Σε άλλα μέρη, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης άρχισαν επίσης να αρρωσταίνουν και να μην μπορούν να φροντίσουν τους ασθενείς, καθώς τώρα ήταν οι ίδιοι οι ασθενείς.
Φανταστείτε να πηγαίνετε στην εργασία στη μέση μιας πανδημικής κρίσης. Ενώ ο τοκετός που παρακολούθησε μια εξειδικευμένη μαία έχει αποδειχθεί με συνέπεια ότι είναι ασφαλής και έχει καλύτερα αποτελέσματα από τις γεννήσεις στο νοσοκομείο, τα πράγματα μπορούν και εξακολουθούν να πηγαίνουν στραβά. Τι συμβαίνει αν συμβεί αυτό κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας χωρίς διαθέσιμα κρεβάτια; Τι θα συμβεί αν εσείς ή ένας αγαπημένος σας υποστεί καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό επεισόδιο; Τι θα συμβεί αν ήσασταν σε αυτοκινητιστικό ατύχημα ή τραυματιστήκατε σε έναν όχλο που προσπαθούσε να βγάλει τις τελευταίες προμήθειες από ένα ράφι παντοπωλείου και χρειάστηκε φροντίδα για την επείγουσα αίθουσα; ( πηγή )
Το να είστε έτοιμοι να αντιμετωπίζετε τα δευτερεύοντα ζητήματα στο σπίτι είναι πολύ σημαντικό όταν τα νοσοκομεία ξεχειλίζουν με ανθρώπους που ενδέχεται ή όχι να έχουν μια δυνητικά θανατηφόρα ασθένεια.

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ.

Μια εκτελεστική εντολή εκδόθηκε από το Κοινό Προσωπικό και εγκρίθηκε από τον υπουργό Άμυνας, Mαρκ Eσπερ για την επίσημη έναρξη πανδημικών σχεδίων, σύμφωνα με τους Military Times . Την 1η Φεβρουαρίου, η Βόρεια Διοίκηση των ΗΠΑ κατευθύνθηκε στο Κοινό Προσωπικό «για να ξεκινήσει συνετή σχεδιασμό με τον ρόλο που τους ανατέθηκε συγχρονίζοντας τα σχέδια του τμήματος για την πανδημική γρίπη και τις ασθένειες».
Ωστόσο, το ναυτικό Lt. Cmdr. Ο Mike Hatfield λέει ότι σε καμία περίπτωση «ο προγραμματισμός δεν δείχνει μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης ενός γεγονότος. Ως στρατιωτικοί επαγγελματίες, ο σχεδιασμός για μια σειρά απρόβλεπτων γεγγονότων είναι κάτι που οφείλουμε στον αμερικανικό λαό. «
Αλλά σε άλλα στρατιωτικά νέα, το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ένδεκα στρατιωτικές βάσεις κοντά σε μεγάλα αεροδρόμια σε ολόκληρη τη χώρα έχουν δημιουργήσει στρατόπεδα καραντίνας για πιθανούς ασθενείς με κοροναϊό. Πριν να πανικοβληθείτε και να ουρλιάζετε «FEMA CAMPS – ΕΙΝΑΙ  ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ!» χαλαρώστε. Αυτές οι περιοχές καραντίνας, σε αυτό το σημείο, προορίζονται να φιλοξενήσουν μόνο 20 ασθενείς.
Οι εγκαταστάσεις DOD και τα αεροδρόμια που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ως τριτοβάθμια backups είναι:

JB Pearl Harbor-Hickam, ΗΙ (HNL)

Εκπαιδευτικό Κέντρο Great Lakes Navy Base, IL (ORD)

Βάση κοινής αποθεματικής ναυτιλιακού σταθμού, TX (DFW)

Μάρτιος ARB, CA (LAX)

Travis AFB, CA (SFO)

Dobbins ARB, GA (ATL)

Φορτ Χάμιλτον, Νέα Υόρκη (JFK)

Ναυτική βάση Kitsap, WA (SEA)

Κοινή Βάση Anacostia, DC (IAD)

Κοινή Βάση McGuire-Dix-Lakehurst, NJ (EWR)

Κέντρο εκπαίδευσης Fort Custer (DTW)

Σύμφωνα με το αίτημα, η υποστήριξη DOD σε κάθε τοποθεσία θα περιοριστεί στην παροχή υποστήριξης στέγασης έως και 20 ατόμων, καθώς υποβάλλονται σε περίοδο παρατήρησης σε καραντίνα. Το τμήμα θα παρέχει επίσης χώρους γραφείων για αρκετές προσωπικό του HHS και τον εξοπλισμό τους μέχρι τις 22 Φεβρουαρίου 2020. ( πηγή )
Φυσικά, καθώς εξελίσσεται η κατάσταση, οι εγκαταστάσεις αυτές θα μπορούσαν πάντα να επεκταθούν. Υπάρχουν ήδη εγκαταστάσεις καραντίνας DoD για έως και χίλιους ασθενείς.
Ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Eσπερ, το Σάββατο, ενέκρινε αίτημα του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών για πιθανή χρήση στρατιωτικών εγκαταστάσεων για την εξυπηρέτηση 1.000 ατόμων που ενδέχεται να πρέπει να τεθούν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους από το εξωτερικό λόγω νέου ιού.
Μια δήλωση του Υπουργείου Άμυνας δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι του HHS ζήτησαν τη χρήση αρκετών εγκαταστάσεων ικανών να φιλοξενήσουν τουλάχιστον 250 άτομα σε μεμονωμένα δωμάτια μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου. Το HHS θα ήταν υπεύθυνο για όλη τη φροντίδα, τη μεταφορά και την ασφάλεια των απαρτιζόμενων, σύμφωνα με τη δήλωση. ( πηγή )
Οι θέσεις για αυτές τις εγκαταστάσεις απομόνωσης είναι το 168ο Σύνταγμα, Περιφερειακό Ινστιτούτο Κατάρτισης, Fort Carson, Κολοράντο. Travis Air Force Base, Καλιφόρνια; Lackland Air Force Base, Τέξας; Σιδηροδρομικός σταθμός θαλάσσιων σωμάτων Miramar, Καλιφόρνια. Αυτές οι βάσεις είναι όπου πρόσφατα εκκενώθηκαν από το Wuhan και από το κακόφημο Diamond Princess κρουαζιερόπλοιο περιμένουν την καραντίνα τους.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;

Πρώτα απ ‘όλα, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πανικοβληθείτε. Ας τα βγάλουμε πρώτα. Ο πανικός, όπως γράφει ο Selco , δεν οδηγεί σε καλές αποφάσεις. Μπορείτε να γνωρίζετε τι συμβαίνει και να το προσθέσετε στο οπλοστάσιό σας για να σας βοηθήσουμε να κάνετε τις καλύτερες επιλογές στο μέλλον.
Αυτό που σημαίνει είναι ότι η αμερικανική κυβέρνηση παίρνει εξαιρετικά σοβαρά αυτή την εστία. Δεδομένου ότι, γενικά, η κομματική γραμμή είναι «όλα θα είναι καλά», οι πρόσφατες ενέργειες που έγιναν δημόσια θα έπρεπε σίγουρα να προκαλέσουν κάποια επίγνωση ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει σοβαρό.
Προτείνεται η προετοιμασία για τη δυνατότητα πανδημίας του Covid-19 .Πρέπει να έχετε κατά νου όλα τα άλλα πράγματα που μπορεί να γίνουν λάθος κατά τη διάρκεια μακροχρόνιας πολιορκίας της ασθένειας. Ο πανικός άλλων ανθρώπων, η πτώση των συστημάτων όπως οι υπηρεσίες κοινής ωφελείας, η αστυνομία, η πυροσβεστική και τα νοσοκομεία  και η έλλειψη προμηθειών είναι όλα τα πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη.
Προσωπικά, χαίρομαι που το παίρνουν σοβαρά επειδή ο χειρισμός της απειλής ΄Eμπολα ήταν σχεδόν καταστροφικός.
Είναι αδύνατο να πούμε αν ο ιός αυτός θα περιέλθει πριν γίνει ευρέως διαδεδομένος στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού και είναι επίσης πολύ δύσκολο να προβλεφθούν οι συνέπειες αν αυτό συμβαίνει. Οι ιοί μεταλλάσσονται, διαφορετικά συστήματα υγείας μπορεί να το χειριστούν καλύτερα από άλλους και οι προσπάθειες περιορισμού σε διάφορους τομείς μπορεί να είναι πιο επιτυχημένες από άλλες – ή λιγότερο.
Αλλά θα έλεγα ότι οι προετοιμασίες που έχουν αναλάβει τα νοσοκομεία σε ολόκληρο το έθνος και από το στρατό μας είναι ένα αναμμένο σύμβολο νέον που θα είμαστε ανόητοι να αγνοήσουμε.

Share this post