Το National Interest είπε γιατί οι Ρωσικοί Καρχαρίες κρατούν το Ναυτικό των ΗΠΑ αφυπνισμένο το βράδυ.

Το National Interest είπε γιατί οι Ρωσικοί Καρχαρίες κρατούν το Ναυτικό των ΗΠΑ αφυπνισμένο το βράδυ.

Το National Interest είπε γιατί οι Ρωσικοί Καρχαρίες κρατούν το Ναυτικό των ΗΠΑ αφυπνισμένο το βράδυ.
Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επισήμαναν το κύριο πλεονέκτημα των ρωσικών υποβρυχίων, το οποί εμπνέει ισχυρές ανησυχίες μεταξύ των ναυτικών των ΗΠΑ.

Τα Ρωσικά υποβρύχια κατηγορίας Shark-καρχαρίας χαμηλής ορατότητας εξακολουθούν να εμποδίζουν το Ναυτικό των ΗΠΑ να κοιμηθεί τη νύχτα. Μια παρόμοια κατάσταση δημοσιεύεται στην Αμερικανική έκδοση του National Interest. Η πηγή σημείωσε ότι τα Σοβιετικά υποβρύχια ήταν αρχικά «μια τρομερή δύναμη» αλλά είχαν ένα σημαντικό ελάττωμα: «Ήταν ανώτερα από πολλά Αμερικανικά υποβρύχια, αλλά η ΕΣΣΔ έπρεπε να πληρώσει υψηλό τίμημα για αυτό.

Το κύριο μειονέκτημά τους ήταν το αυξημένο επίπεδο θορύβου, αλλά η κατάσταση άλλαξε δραματικά όταν το 1983 ξεκίνησε η παραγωγή του υποβρυχίου Project 971 “Pike” (σύμφωνα με την κωδικοποίηση του ΝΑΤΟ – “Shark”).  Το αποτέλεσμα αποδείχθηκε ένα μάλλον τρομερό υποβρύχιο, με 70 μέλη του πληρώματος να μπορούν να κρυφτούν με επιτυχία από τους ναυτικούς ενός πιθανού εχθρού στην άβυσσο της θάλασσας για περίπου 100 ημέρες.

Ταυτόχρονα, το ρωσικό υποβρύχιο, μήκους 111 μέτρων, χάρη στον πυρηνικό αντιδραστήρα 190 μεγαβάτ, θα μπορούσε να φτάσει σε ταχύτητα 33 κόμβων (60 χιλιόμετρα την ώρα) και να λειτουργήσει σε βάθος 480 μέτρων, δηλαδή 200 μέτρα βαθύτερο από  τα αμερικανικά υποβρύχια της τάξης του Λος Άντζελες.

“Το πιο ανησυχητικό σημείο για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ήταν ότι ο Καρχαρίας ήταν σχεδόν τόσο αόρατος όσο τα υποβρύχια της κατηγορίας του Λος Άντζελες”, δήλωσε ο ξένος εμπειρογνώμονας ο κύριος λόγος για τον οποίο οι Ρώσοι Καρχαρίες δεν αφήνουν το Ναυτικό των ΗΠΑ να κοιμηθεί τη νύχτα.  Αυτό το γεγονός έχει κάνει τους Αμερικανούς να συνειδητοποιήσουν την απώλεια ανωτερότητας στην ακουστική μυστικότητα.  Ταυτόχρονα, το υποβρύχιο 971 “Shark” ενστάλαξε φόβους στα αμερικανικά υποβρύχια ότι “σχεδιάστηκε κυρίως για να” κυνηγήσει “τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού των Η.Π.Α.
“PolitPazzle.
AuthorQGiordano Bruno

https://politpuzzle.ru/163298-v-ni-rasskazali-pochemu-rossijskie-akuly-ne-dayut-vms-ssha-spat-po-nocham/


https://tokoutsavaki.blogspot.com/2020/04/national-interest.html

Share this post