Το SMS που «έπεσε» λίγο πριν τον εμπρησμό – Απειλή-ΣΟΚ από ΜΚΟ: «Έτσι όπως έπεσε η Μόρια, θα πέσει και η Λέσβος»

Το SMS που «έπεσε» λίγο πριν τον εμπρησμό – Απειλή-ΣΟΚ από ΜΚΟ: «Έτσι όπως έπεσε η Μόρια, θα πέσει και η Λέσβος»
Σχέδιο αποσταθεροποίησης εκ των έσω;

Συναγερμό έχει σημάνει στις αρχές η πληροφορία, που μένει να αποδειχθεί, περί αποστολής ενός «περίεργου SMS» αργά το βράδυ της Τετάρτης με αποδέκτες τους αλλοδαπούς στο ΚΥΤ Μόριας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από την ταραγμένη Λέσβο, τα κινητά των περισσοτέρων αλλοδαπών μέσα στον καταυλισμό χτύπησαν ταυτόχρονα το βράδυ της Τετάρτης, μισή περίπου ώρα πριν από τον εμπρησμό.

Συγκεκριμένα το ύποπτο SMS, έδινε…οδηγίες στους αλλοδαπούς κάθε εθνικότητας να εγκαταλείψουν άμεσα το ΚΥΤ ορμώμενοι προς την Μυτιλήνη!

Ο στόχος αυτός βέβαια επετεύχθη κατά το ήμισυ, καθώς ναι μεν μέσα σε ελάχιστα λεπτά από την εκδήλωση των πρώτων εστιών είχε εκκενωθεί μεγάλο μέρος του καταυλισμού, ωστόσο η συντριπτικότατη πλειοψηφία τους δεν κατάφερε εξαιτίας των μπλόκων της αστυνομίας να μεταβεί στην Μυτιλήνη.

Η είδηση περί αποστολής SMS, η οποία μένει να επιβεβαιωθεί εν καιρώ από τις αρμόδιες υπηρεσίες, δεν είναι κάτι το καινούργιο.

Και κατά τις περσινές ταραχές υπήρχαν αρκετές καταγγελίες για «ξεσηκωμό» αλλοδαπών, με διακίνηση ως επί το πλείστον Fake News από τους αποστολείς των SMS.

Την ίδια ώρα «παγωμάρα» προκαλεί πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΕΣΤΙΑ» στο οποίο και αναγράφεται η απειλή ΜΚΟ που δραστηριοποιείται ( ; ) στη Λέσβο.

Στο εν λόγω πρωτοσέλιδο, όπως θα δείτε παρακάτω, φιλοξενείται και η ανάρτηση της ΜΚΟ «Stand by me Lesvos» στα αγγλικά, εκτοξεύοντας απειλές προς όλο το νησί!

Πιο συγκεκριμένα:

«After Moria Lesvos will go down» ======> «Μετά τη Μόρια θα πέσει και η Λέσβος».

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν οι μη καταγεγραμμένες ΜΚΟ, καθώς παρά τον έλεγχο και την δραματική μείωση της δραστηριότητάς τους στη Λέσβο, ορισμένες εξακολουθούν ακόμη να…δρουν στην αφάνεια.

el.gr

Share this post