Τρία κρίσιμα 24ώρα φέρνουν αλλαγή συνόρων: Η Ρωσία ανακοινώνει την Ένωση με Λευκορωσία και διπλασιάζει τα σύνορα με ΝΑΤΟ – Ακολουθεί η διάλυση της Ουκρανίας!

Τρία κρίσιμα 24ώρα φέρνουν αλλαγή συνόρων: Η Ρωσία ανακοινώνει την Ένωση με Λευκορωσία και διπλασιάζει τα σύνορα με ΝΑΤΟ – Ακολουθεί η διάλυση της Ουκρανίας!

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας.

Τρία πολύ κρίσιμα 24ωρα διανύουν πλέον Ρωσία-Ουκρανία και Λευκορωσία καθώς υπάρχει διπλό σχέδιο διεύρυνσης του μετώπου από την Μόσχα: Ένωση με την Λευκορωσία και προσάρτηση εδαφών από την Ουκρανία.

 

Επιβεβαιώνεται το WarNews247 που πρώτο μίλησε σήμερα το για “διεύρυνση” του μετώπου από πλευράς Ρωσίας. Μας προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση η μεταφορά αργά χτες το βράδυ ενός ρωσικού AWACS στο Καλίνιγκραντ. Εντύπωση μας είχε προκαλέσει επίσης η μεγάλη στρατιωτική κινητοποίηση εδώ και 3 εβδομάδες στην Λευκορωσία στα σύνορα με Πολωνία και Ουκρανία.

Ρωσικές πηγές από χτες το βράδυ ανέφεραν πως “η προβοκάτσια του Λουκασένκο περί απειλής θανάτου έχει ως σκοπό την νόμιμη είσοδο ρωσικών δυνάμεων στην Λευκορωσία, και γιατί όχι, την ένωση με την Ρωσία”.

Το ρωσικό σχέδιο όπως ξεδιπλώνεται είναι απλό:

 1. Επίσημη ένωση με την Λευκορωσία
 2. Διπλασιασμός των συνόρων Ρωσίας-ΝΑΤΟ
 3. Το Καλίνινγκραντ σε απόσταση αναπνοής
 4. Διάλυση της Ουκρανίας και αποκοπή της από την Μαύρη Θάλασσα
 5. Τελευταίος στόχος Υπερδνειστερία

ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟΧΟΣ: ΕΝΩΣΗ ΡΩΣΙΑΣ-ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑΣ

Το σχέδιο δεν είναι κάτι το καινούριο. Υπάρχει στα χαρτιά εδώ και πολλά χρόνια, τουλάχιστον από το 1999. Υπάρχουν σχέδιο για ένα κοινό νόμισμα, ένα κοινό Κοινοβούλιο, ένα Σύνταγμα, ένα δικαστικό σύστημα και άλλους θεσμούς.

Από το 2000 Ρωσία και Λευκορωσία ενοποίησαν πολλά συστήματα με αποτέλεσμα να είναι ανεπίσημα “ένα κράτος”.

Σήμερα και χτες ο Α.Λουκασένκο έκανε τις εξής δηλώσεις:

“Στο κοντινό μέλλον θα πάρω μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις της ζωής μου στο 1/4 του αιώνα που κυβερνώ.

Θα το επισημοποιήσουμε και θα το ανακοινώσουμε.  

Θα είναι μια από τις πλέον βασικές αποφάσεις μου και θα είναι μια πολύ σοβαρή επιλογή μου.

Γι αυτό και το λέω δημόσια, μόνο πάνω από το πτώμα μου δεν θα πετύχουμε”

Η απόφαση θα εφαρμοστεί με προεδρικό διάταγμα.

Διαβάστε επίσης

Ο Β. Πούτιν πυροδοτεί δραματικές εξελίξεις: Kρίσιμο διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό – Οι Ουκρανοί υπέκλεψαν σχέδια ένωσης Ντονμπάς-Ρωσίας (εικόνες, βίντεο)

Οπως έχει ήδη ενημερώσει το WarNews247, στις 21 Απριλίου ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν θα ανακοινώσει στο Κοινοβούλιο και στον ρωσικό λαό μια πολύ σημαντική απόφαση

Την επόμενη ημέρα, στις 22 Απριλίου, έχει ήδη αποφασισθεί να λάβει χώρα συνάντηση των δύο προέδρων Ρωσίας και Λευκορωσίας.

Μετά θα ακολουθήσει Συμβούλιο Υπουργών και έπειτα το Ανώτατο Συμβούλιο του Κράτους του “Ενωμένου Κράτους”

Ρωσικά ΜΜΕ σημειώνουν με έμφαση ότι “μόνο με οικονομική και πολιτική ενοποίηση με την Ρωσία θα αποφευχθεί “πολύχρωμη επανάσταση στην Λευκορωσία”.

 

Δεύτερος στόχος: Καταστροφή της Ουκρανίας

Στην Ουκρανία μάλλον κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά. Ίσως δεν πιστεύουν πως η Ρωσία θα επιτεθεί με όλες τις δυνάμεις της. Γιατί αν το πίστευαν, ήδη θα υπήρξε πανεθνική κινητοποίηση και επιστράτευση.

Πριν λίγο έκαναν και την εμφάνιση τους ρωσικά άρματα μάχης με χρήση αναπνευστήρα (snorkel), για διάβαση βαθέων υδάτων. Είναι το δεύτερο τεράστιο “καμπανάκι” που κτυπά μετά την μεταφορά συστημάτων ζεύξεων ποταμών.

Προφανώς στόχος των Ρώσων είναι η διάβαση του ποταμού Siverskyi Donets στο Λουγκάνσκ και του ποταμο Kal’mius στο Ντονέτσκ.

Μόνο η 58η Στρατιά που μεταφέρθηκε στην Κριμαία όπως αποκάλυψε χτες το WarNews247 διαθέτει:

 1. Τρία αερομεταφερόμενα επιθετικά Τάγματα
 2. Ένα Τάγμα αναγνώρισης
 3. Ενα Τάγμα πυροβολικού
 4. Αντιαεροπορική Άμυνα
 5. Ελεύθερους σκοπευτές
 6. Επιλαρχία αρμάτων μάχης

Τί έχει κάνει η Ουκρανία για να προστατευτεί απέναντι στην τεράστια συσσώρευση ρωσικών δυνάμεων σε Κριμαία και Κρασνοντάρ; Τίποτα. Και όχι μόνο αυτό.

Το χειρότερο είναι πως δεν μπορεί.

Εχει μεταφέρει όλες τις δυνάμεις της στο Ντονμπάς και βόρεια της Κριμαίας.

Δεν έχει άμυνες δίπλα στην στρατηγικής σημασίας πόλη του Χάρκοβο.

Δεν υπάρχουν οχυρώσεις, στρατιωτικές προετοιμασίες. Ολοι έχουν σταλεί στο Ντονμπάς.

Είναι όλες οι δυνάμεις δεσμευμένες στην επίθεση εναντίον των Ρώσων στο Ντονμπάς που οι υπόλοιπες πόλεις τους είναι ανυπεράσπιστες.

Διαβάστε επίσης

Τσεχία: “Πράξη πολέμου εναντίον χώρας μέλους του ΝΑΤΟ – Η Ρωσία ανατίναξε στρατιωτικές εγκαταστάσεις μας” – Λευκορωσία: “Απόπειρα δολοφονίας του προέδρου από την CIA” (βίντεο)

 

Ας δούμε τώρα και την ρωσική αποβατική δύναμη

Συνολικά η Ρωσία πλέον έχει 11 μεγάλα αποβατικά πλοία και 8 μικρότερα στην Μαύρη Θάλασσα και στην Θάλασσα του Αζόφ.

Μπορεί να μεταφέρει 4.500 Πεζοναύτες μαζί με τεθωρακισμένα.

Το καθένα μπορεί να μεταφέρει 10 άρματα μάχης και 340 στρατιώτες ενώ τα μικρά αποβατικά από 100 Πεζοναύτες. Έχει μεταφέρει επίσης κορβέτες και πυραυλακάτους.

Πριν λίγο ρωσικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως εννιά πλοία του ρωσικού Στόλου μπλόκαραν ήδη την έξοδο στην Θάλασσα του Αζόφ για το Ουκρανικό Ναυτικό…

 

 

 

warnews247.gr

Share this post