”Τρελάθηκαν” οι Τούρκοι: ”Ισραηλινό drone ξεκίνησε τις περιπολίες στο Αιγαίο”

”Τρελάθηκαν” οι Τούρκοι: ”Ισραηλινό drone ξεκίνησε τις περιπολίες στο Αιγαίο”

Ενα ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος θα

περιπολεί για διάστημα έξι μηνών στο Αιγαίο, με

ορμητήριο την Κρήτη.

 

Πρόκειται για drone τύπου HERON της Ισραηλινής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (IAI), το οποίο μίσθωσε ο ευρωπαϊκός οργανισμός Frontex αντί 6 εκατ. ευρώ, επ’ ωφελεία του Λιμενικού Σώματος.

H είδηση αυτή ”τρέλανε” τους Τούρκους, οι οποίοι αναφέρουν τα εξής:

”Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, για τα οποία πληρώθηκαν 6 εκατ. ευρώ, μπορούν να μείνουν στον αέρα για 16 ώρες. Η πρώτη επιχειρησιακή πτήση του πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής, στο Τυμπάκι του Δήμου Φαιστού, όπου και θα βρίσκεται πλέον η βάση του.

Το δημοσίευμα:

Το εν λόγω Μ.Ε.Α θα πραγματοποιεί πτήσεις στο πλαίσιο της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρησης ΠΟΣΕΙΔΩΝ, η οποία διεξάγεται σε συνεχή βάση από το Μάιο του 2008 υπό το συντονισμό των Αρχηγείων Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ και ΕΛ.ΑΣ, και υπό την εποπτεία του Οργανισμού FRONTEX.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος «θα συνδράμει στην πάταξη εγκληματικών ενεργειών στη θάλασσα, και στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος» επισήμανε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης.

«Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. είναι η μοναδική ακτοφυλακή της Μεσογείου η οποία επιχειρεί με τέτοια μέσα»

directus.gr

Share this post