ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Ν.Δ. «Υπήρχε εντολή μη κατάσβεσης !!» στη Βόρεια Εύβοια. ΕΝΑΣ Εισαγγελέας ΡΕΕΕΕΕ. ΒΙΝΤΕΟ

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟ Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Ν.Δ. «Υπήρχε εντολή μη κατάσβεσης !!» στη Βόρεια Εύβοια. ΕΝΑΣ Εισαγγελέας ΡΕΕΕΕΕ. ΒΙΝΤΕΟ
«Η Πολιτική Προστασία έχει ευθύνες. Ποιες; Ποιοι; Πότε θα καταλογιστούν; Για να υπάρξει δικαίωση στον αγώνα αυτών των ανθρώπων που κάηκαν τα σπίτια τους». Σοκάρουν οι αναφορές των αυτοδιοικητικών παραγόντων της Στερεάς Ελλάδας και της Εύβοιας, ακόμη και «γαλάζιων» της ΝΔ, για τον ρόλο της Πολιτικής Προστασίας… στις τεράστιες καταστροφές που προκάλεσαν οι πυρκαγιές λόγω της απουσίας μέσων, σχεδιασμού και συντονισμού, από ανεπαρκείς και ανάξιους, όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά στο Έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας την Τρίτη 24 Αυγούστου.

Αποσπάσματα κυκλοφορούν ήδη στα social media, όπως τα παρακάτω, ενώ η έκτακτη συνεδρίαση που ξεκίνησε το μεσημέρι συνεχίζεται (μπορείτε να δείτε το streaming στο τέλος του θέματος).
Ιερώνυμος boss_2
@JeronymoBoss2
”Υπήρχε εντολή μη κατάσβεσης”

Πρέπει να μάθουμε ποιος έδωσε την εντολή μη κατάσβεσης

Οξύς προς την κυβέρνηση, ομιλητής επαναλαμβάνει ότι «υπήρχε εντολή μη κατάσβεσης. Αυτό ακούστηκε επίσημα, από τα χείλη του περιφερειάρχη. Αν αυτό δεν είναι εγκληματική εντολή … από κάποιον δόθηκε, πρέπει να μάθουμε ποιος είναι αυτός … Η Πολιτική Προστασία έχει ευθύνες. Ποιες; Ποιοι; Πότε θα καταλογιστούν; Για να υπάρξει δικαίωση στον αγώνα αυτών των ανθρώπων που κάηκαν τα σπίτια τους, αλλά δεν εγκατέλειψαν την μάχη». Πυροσβέστες δούλεψαν σε πείσμα των εντολών

«Η επικεφαλίδα του “τι” και του “πώς” είναι ότι κληθήκαμε να σβήσουμε μία φωτιά μόνοι μας, χωρίς αεροπλάνα, χωρίς ελικόπτερα, χωρίς επίγεια πυροσβεστικά μέσα, με πάρα πολλές περιπτώσεις που μαρτυρούν αμέτρητοι συμπολίτες μας ότι τα λιγοστά επίγεια μέσα είχαν εντολή μη κατάσβεσης.

Σε πείσμα αυτών των εντολών πολλοί ηρωικοί πυροσβέστες δούλεψαν, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, με άλλες κυβερνήσεις και άλλους γενικούς γραμματείς Πολιτικής Προστασίας.

Για να συνεννοηθεί ένας υπουργός με έναν περιφερειάρχη δεν χρειάζεται να παρεμβάλλεται μία κάμερα, ώσπου και αυτό ενδεχομένως να έγινε “απαραίτητο”», αναφέρει άλλος ομιλητής.

Πού λέει ότι σβήνουμε την φωτιά χωρίς πυροσβεστική;

Είναι ξεκάθαρο, κατά άλλον, ότι για την καταστροφή «ένας είναι ο λόγος: η ανεπάρκεια, η αναξιοσύνη, η έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού από το κεντρικό κράτος.

Νιώσαμε ότι εκείνο εκεί το μνημόνιο για την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών που μας ήρθε από την Πολιτική Προστασία και ψηφίσαμε όλοι στα δημοτικά συμβούλια δεν είχε καμιά αξία. Σε ποια σελίδα αυτού του μνημονίου λέει ότι σβήνουμε την φωτιά χωρίς πυροσβεστική;

Αυτό ούτε θα το ξεχάσουμε, ούτε θα το συγχωρέσουμε».
Μ. Χατζηγιαννάκης: Ποιός έδωσε εντολή μη κατάσβεσης;

«Να δοθούν άμεσα απαντήσεις, ποιος, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, έδωσε εντολή μη κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Βόρεια Εύβοια που έκαψε 500.000 στρέμματα, εκατοντάδες σπίτια και κατέστρεψε τη ζωή χιλιάδων Ευβοιωτών» ζήτησε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αναπληρωτής τομεάρχης αυτοδιοίκησης, Μίλτος Χατζηγιαννάκης.

skeftomasteellhnika.blogspot.com

Share this post