Τσιπάκια και εμφυτεύματα!!! Τα… «διαφημίζουν» με τον «Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», vid.

Τσιπάκια και εμφυτεύματα!!! Τα… «διαφημίζουν» με τον «Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», vid.
Όλοι ετοιμάζονται για αυτά που θα προκύψουν…

Διεπιστημονική στρατιωτική επιτροπή για θέματα ηθικής έδωσε έγκριση στις γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις για ανάπτυξη εμφυτευμάτων, χαπιών και τεχνολογίας στο πλαίσιο δημιουργίας υπερστρατιωτών με το βλέμμα σε έναν πιθανό Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αν δεν πετύχει το εγχείρημα της «παγκόσμιας ειρήνης» μεταξύ Δύσης και Ρωσίας.

Όπως μεταδίδεται, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Γαλλίας έχουν λάβει την έγκριση να ξεκινήσουν την ανάπτυξη «βιονικών» («bionic») ή «επαυξημένων στρατιωτών» («augmented soldiers»).

Το πρότζεκτ περιλαμβάνει χάπια και εμφυτεύματα μικροτσίπ, με σχετική γνωμάτευση της αρμόδιας στρατιωτικής επιτροπής για θέματα… ηθικής και δεοντολογίας.

Η αναφορά της διεπιστημονικής στρατιωτικής επιτροπής συνετάχθη από 18 ειδικούς διαφόρων κλάδων, ενώ δόθηκε στην δημοσιότητα την Τρίτη (8/12).

Οι στρατιώτες θα λάβουν προσθετικά και εμφυτεύματα που θα βελτιώνουν τις σωματικές, γνωστικές, αντιληπτικές και ψυχολογικές ικανότητες και θα μπορούσαν να επιτρέψουν τον εντοπισμό θέσης ή την συνδεσιμότητα με οπλικά συστήματα και άλλους στρατιώτες. Ειρήσθω εν παρόδω, ανάλογα εμφυτεύματα που καλυτερεύουν τον οργανισμό θα μπορούσαν να προσφερθούν αργότερα και στους πολίτες.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, ο γαλλικός στρατός δεν θέλει να χάσει έδαφος σε σχέση με τον ανταγωνισμό χωρών που ήδη αναπτύσσουν «υπερ-στρατιώτες».

Τι θα κάνουν όμως τα εμφυτεύματα, τα οποία διαφημίζονται μέσω του Στρατού σε όλον τον πλανήτη;;; Αποδεσμεύουν αγχολυτικές ουσίες που βελτιώνουν τις «εγκεφαλικές ικανότητες» των στρατιωτικών, ενώ εξαφανίζουν το στρες, σύμφωνα με τους «Times» του Λονδίνου. Πέραν τούτου, αναπτύσσουν δυνατότητες που θα επιτρέπουν στους επιτελείς να διαβάζουν εξ αποστάσεως τις «φυσιολογικές παραμέτρους». Άλλα εμφυτεύματα, σύμφωνα πάντα με την έκθεση, θα διευκολύνουν τους στρατιώτες στο να ξεχωρίζουν εύκολα ανάμεσα σε φιλικές και εχθρικές δυνάμεις.

Την ίδια ώρα, εξετάζεται η ανάπτυξη φαρμάκων που αυξάνουν τη «νοητική ανθεκτικότητα», ειδικά σε περίπτωση που στρατιώτες συλληφθούν από τον εχθρό και αιχμαλωτιστούν.

Επιπλέον, χάπια χρησιμεύουν στο να κρατούν τους στρατιώτες ξύπνιους για πολλές ώρες και πιθανές εγχειρήσεις θα βελτιώνουν την ακοή τους.

Εντούτοις, τίθεται θέμα ηθικής από την Επιτροπή Στρατού, αναφέροντας πως τα όποια εμφυτεύματα δεν πρέπει να επηρεάζουν την «ανθρωπιά» των στρατιωτών, ούτε να δυσκολεύουν την επανένταξή τους στην καθημερινότητα.  Γίνεται μάλιστα αναφορά σε «γνωστικά εμφυτεύματα», τα οποία θα ασκούν επιρροή στην άσκηση της ελεύθερης βούλησης ενός στρατιώτη.

Η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Florence Parly, ζήτησε μεν από την επιτροπή την εξέταση του ζητήματος των «επαυξημένων» στρατιωτών, ωστόσο ξεκαθάρισε, στην παρούσα φάση πως οι «παρεμβατικές» τροποποιήσεις, όπως τα εμφυτεύματα, δεν συνιστούν για την ώρα μέρος στρατιωτικών σχεδίων. Ωστόσο παραδέχτηκε: «Δεν έχουν όλοι τους ίδιους ενδοιασμούς όπως εμείς. Άρα πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα τέτοιο μέλλον».

Σε ένα άλλο άρθρο στην «Wall Street Journal», ο Διευθυντής Εθνικών Πληροφοριών των ΗΠΑ, John Ratcliffe έγραψε ότι «οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ έδειξαν πως η Κίνα προέβη σε ανθρώπινα πειράματα σε μέλη του Στρατού της και την ελπίδα να αναπτυχθούν στρατιώτες με βιολογικά βελτιωμένες δυνατότητες, κάτι που διέψευσε το Πεκίνο.

Παλαιότερη αναφορά στο «CNN» αναφέρει πως ο αμερικανικός στρατός είχε σκοπό να επενδύσει μέχρι και $62 εκατομμύρια στο πρόγραμμα «Neural Engineering System Design Program» για την ανάπτυξη εμφυτεύματος, που θα επιτρέπει στον ανθρώπινο εγκέφαλο να επικοινωνεί απευθείας με υπολογιστές, ενώ στις μέρες μας ο Elon Mask τείνει να κάνει την εν λόγω προοπτική πραγματικότητα.

 

Μιλώντας, τέλος, στο «Sky News», ο Στρατηγός Nicholas Carter, Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Βρετανίας, προειδοποίησε πως λόγω της κατάστασης, η οποία προκαλείται από τον κορωνοϊό, οι περιφερειακές εντάσεις ενδέχεται να κλιμακωθούν σε έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο (ΕΔΩ).

Ένας πόλεμος, ο οποίος άπαξ και ξεσπάσει θα γίνει με εξελιγμένη οπλική τεχνολογία. Μέχρι να ξεκινήσει και αν ξεκινήσει, ενδεχομένως η ιδέα του χρησιμοποιείται από τις λεγόμενες Μεγάλες Δυνάμεις, προκειμένου να διαφημιστούν στους ανθρώπους τα προτερήματα των εμφυτευμάτων. Η τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καλό ή για πονηρό σκοπό. Ωστόσο, συνήθως, τα αρνητικά κάθε εξέλιξης, γράφονται με… ψιλά γράμματα.

 

el.gr

Share this post