Τυχαίο; Ξεκινούν στην Κρήτη, «στόχος» ολόκληρη η Ελλάδα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Τυχαίο; Ξεκινούν στην Κρήτη, «στόχος» ολόκληρη η Ελλάδα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Ακόμα ένα διεθνές μέσο ενημέρωσης δικαιώνει το el.gr!
Ρεπορτάζ: Κίμων Χαραλάμπους

Όπως μας λένε, στο πλαίσιο της καταστροφολογίας τύπου 2012, σε λίγο δεν θα φτάνουν οι τροφές για όλους μας και ως εκ τούτου πρέπει να γίνουν βιώσιμες, με πρώτη επιλογή τα λαχανικά και κρέατα εργαστηρίου, προκειμένου, μεταξύ των άλλων, να μην σκοτώνονται ζώα (βλ. vegan).

Το θέμα έχει αναδείξει φυσικά το el.gr, η μοναδική ενημερωτική ιστοσελίδα που δεν παρουσιάζει τις ειδήσεις σε σχέση με την παγκοσμιοποίηση ως «συνωμοσιολογία», αλλά ως ουσιαστικά γεγονότα, παραθέτοντας στοιχεία.

Στην Ελλάδα, διοργανώνεται μάλιστα ημερίδα για την «βιώσιμη τροφή» στο Ηράκλειο Κρήτης από την Πρεσβεία της Σουηδίας και το Πανεπιστήμιο της μεγαλονήσου.

Όπως αναφέρεται:

«Το επίτιμο Προξενείο της Σουηδίας στο Ηράκλειο προσκαλεί στην Ημερίδα που συνδιοργανώνουν η Πρεσβεία της Σουηδίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και τη στήριξη του Προξενείου, με τίτλο: ”Βιώσιμη καλλιέργεια και τροφή – το κοινό μας μέλλον”».

Ποια θα είναι γενικά η «βιώσιμη τροφή», αναφορικά με το κρέας;

Η Deutsche Welle κάνει λόγο για «λιχουδιές εργαστηρίου».

«Ίνες κρέατος φτιαγμένες από κύτταρα φλέβας μιας αγελάδας. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο, παρουσιάζουν με περηφάνια, το αποτέλεσμα των μακρόχρονων ερευνών τους. Με αυτές και παρόμοιες μεθόδους θα τρέφεται στο μέλλον ο κόσμος», αναφέρει μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν, πως το κρέας εργαστηρίου είναι πλέον πραγματικότητα.

δείτε το ρεπορτάζ της Deutsche Welle:

ΦΩΤΟ: eurokinissi

el.gr

Share this post