ΤΩΡΑ πρέπει να γίνει: Μας απείλησαν με πόλεμο – Δυναμική απάντηση

ΤΩΡΑ πρέπει να γίνει: Μας απείλησαν με πόλεμο – Δυναμική απάντηση

Σε μια εποχή που η Άγκυρα πραγματοποιεί γεωτρήσεις εντός της κυπριακής ΑΟΖ και που κάνει σεισμικές έρευνες στο Καστελλόριζο, δεν ξέρουμε τι περιθώρια έχουν απομείνει.

Πάντως σε επίπεδο δηλώσεων, η Ελλάδα πλέον απαντάει δυναμικά. Το μήνυμα του ΥΠΕΞ μετά την υπογραφή για την δημιουργία Διεύθυνσης Αμυντικής Διπλωματίας στο Υπουργείο Εξωτερικών:

«Ήρθαμε για να υπογράψουμε με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ένα μνημόνιο στενής συνεργασίας, ώστε να μπορούμε να έχουμε απόλυτο συγχρονισμό μεταξύ των ενεργειών αλλά και των αντιλήψεων των δύο αυτών Υπουργείων. Συμβατών με το ευρύτερο δόγμα της πατρίδας μας, μίας χώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επιθυμεί να βρίσκεται πάντα στον πυρήνα της Ευρώπης, αλλά και μίας χώρας που επιθυμεί να έχει εξαιρετικές σχέσεις με όλους τους γείτονές της, να είναι ένας παράγων σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή»

«Μην ξεχνάμε όμως ότι η χώρα μας, που παραδοσιακά κρατάει κλάδο ελαίας, είναι μία χώρα η οποία διαθέτει και ξίφος»

«Βρισκόμαστε σήμερα λοιπόν εδώ, στην έδρα του ξίφους, για να τιμήσουμε αυτό το Υπουργείο και να κάνουμε ένα ακόμα βήμα στη στενή συνεργασία μας».

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έκανε μια παρουσίαση που μόνο πολεμική μπορεί να χαρακτηριστεί. Παρουσίασε χάρτη που δείχνει ότι η τουρκική υφαλοκρηπίδα έχει “μέσα” το Καστελλόριζο αλλά και την Κρήτη.

Αυτό σημαίνει πόλεμος και επίσημα, αλλά η Ελλάδα συνεχίζει να “παίζει στην Άμυνα”.

el.gr

Share this post