Τό ὅτι σχεδιάζουν δέν σημαίνει πώς θά γίνῃ …

Τό ὅτι σχεδιάζουν δέν σημαίνει πώς θά γίνῃ …
Τό ἐργοστάσιο λιπασμάτων Yara στήν Νορβηγία. Ἀπό τά μεγαλύτερα στόν κόσμο ! Ποιός φταίει ὅμως γιά τήν ῥύπανσιν ; Οἰ ἀγελάδες ….Τώρα,λέει,μειώνει τήν παραγωγή του λόγῶ ἐλλέιψεως φυσικοῦ ἀερίου. Ἄλλος ἕνας κακός στόν ὀρίζοντα,γιά τά καημένα τά ἐργοστάσια,ὁ Ποῦτιν ! Δέν θά φταῖνε τά ἐργοστάσια λοιπόν γιά τήν μειωμένη παραγωγή οὔτε γιά τήν μειωμένη τροφοδοσία…Ἀπό κάθε ἄποψιν αὐτά ( ἐργοστάσια καί μεγαλοβιομήχανοι) εἶναι οἱ καλόί ! Ἅγιοι εἶναι ! φωτό)

Άλλο ένα ευρωπαϊκό εργοστάσιο παραγωγής λιπασμάτων μειώνει την παραγωγή λόγω της εκτίναξης των τιμών του φυσικού αερίου σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Η Yara, που εδρεύει στη Νορβηγία, είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς λιπασμάτων στον κόσμο – ή τουλάχιστον ήταν ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς λιπασμάτων πριν η συνεχιζόμενη ενεργειακή κρίση έχει και σ᾿αυτό τις επιπτώσεις ης.

«Δεν έχει πλέον οικονομικό νόημα να συνεχίσουμε να παράγουμε τόση αμμωνία όπως πριν», λέει η εταιρία, κάτι που εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πώς η Ευρώπη θα καλλιεργήσει αρκετά τρόφιμα για επιβίωση.

«Η αμμωνία παίζει βασικό ρόλο στην παραγωγή λιπασμάτων», ανέφερε το Reuters . «Χωρίς αυτό, οι αποδόσεις των καλλιεργειών θα επιδεινωθούν επειδή τα θρεπτικά συστατικά που αφαιρούνται από το έδαφος κατά τη συγκομιδή δεν αναπληρώνονται».

 

Από τις αρχές Αυγούστουοι τιμές του φυσικού αερίου έχουν εκτοξευθεί σχεδόν κατά 40%. Από την αρχή του έτους, οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 300 τοις εκατό. (Σχετικό: Δύο πολωνικές εταιρείες παραγωγής λιπασμάτων μόλις έκλεισαν για τους ίδιους λόγους .)

«Αυτό θα οδηγήσει σε λίγο μικρότερο όγκο που παρέχεται στο έδαφος. Και βασικά, με λίγα λόγια, η μακροπρόθεσμη επίπτωση είναι οι υψηλότερες τιμές των τροφίμων», λέει ο Adrien Tamagno, αναλυτής της Berenberg.

Θα επιβιώσει η Ευρώπη από την κρίση των λιπασμάτων;

Όλο το χρόνο, η Yara μειώνει την παραγωγή αμμωνίας ως απάντηση στις διαρκώς αυξανόμενες τιμές της ενέργειας. Συνολικά, το εργοστάσιο παράγει μόνο περίπου το 35 τοις εκατό της χωρητικότητάς του σε αμμωνία – με περισσότερες περικοπές στο μέλλον, εάν οι τιμές συνεχίσουν να αυξάνονται.

«Βασικά δεν έχουμε δει ποτέ τιμές τόσο υψηλές για να υπερασπιστούμε την παραγωγή σε αυτά τα επίπεδα κόστους», δήλωσε ο αναλυτής της χρηματοοικονομικής εταιρεἰας ” Kepler Cheuvreux“, Magnus Melvær Rasmussen. «Δεν φαίνεται καλό και αυτό είναι πρόβλημα για τους αγρότες, για την παραγωγή τροφίμων και για την επισιτιστική ασφάλεια».

Οι ευρωπαίοι αγρότες μπορούν ακόμα να εισάγουν λιπάσματα από χώρες εκτός Ευρώπης. Το πρόβλημα είναι ότι οι τιμές θα εξακολουθήσουν να είναι πολύ υψηλότερες, με αποτέλεσμα πιο ακριβά τρόφιμα για έναν ήδη δοκιμαζόμενο οικονομικά πληθυσμό.

«Είναι δύσκολο να δεις ότι θα μπορέσεις να αντικαταστήσεις ό,τι μπορεί να λείψει », πρόσθεσε ο Ράσμουσεν.

Μια ανακοίνωση της εταιρίας Yara εξηγεί ότι η εταιρεία πρέπει να περιορίσει την ετήσια παραγωγική της ικανότητα, 3,1 εκατομμυρίων τόνων αμμωνίας και 4,0 εκατομμυρίων τόνων τελικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων:

1,8 εκατομμύρια τόνοι ουρίας

1,9 εκατομμύρια τόνοι νιτρικών αλάτων

0,3 εκατομμύρια τόνοι NPK (άζωτοφώσφορος και κάλιο)

«Η Yara θα χρησιμοποιήσει όπου είναι δυνατόν το παγκόσμιο σύστημα προμήθειας και παραγωγής της για να βελτιστοποιήσει τις λειτουργίες και να καλύψει τη ζήτηση των πελατών, συμπεριλαμβανομένης της συνεχούς παραγωγής νιτρικών αλάτων με χρήση εισαγόμενης αμμωνίας όταν είναι εφικτό», πρόσθεσε η εταιρεία.

«Η Yara θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση και να προσαρμόζεται στις συνθήκες της αγοράς στο μέλλον».

Όχι άλλο λίπασμα σημαίνει όχι άλλο φαγητό

«Εσύ, ο σκλάβος, θα πάρεις αυτό που αποφασίζουν ότι θα έχεις και τίποτα περισσότερο. Αυτοί στην κορυφή της πυραμίδος, η παγκόσμια εξουσιαστική ελίτ, αποστρέφονται ιδιαίτερα τη μεσαία τάξη και είναι αποφασισμένοι να την εξαφανίσουν οριστικά».

«αντιπαθούν την ανθρωπότητα» και θέλουν να εξοντώσουν ένα μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού μέσω της ελλείψεως και της πείνας.

Ἀπό :naturalnews.com

Share this post