«Τύμπανα» πολέμου από Ισραήλ: «Τουρκία & Ιράν ενορχήστρωσαν επίθεση εναντίον μας – Θα κτυπήσουν την Σ.Αραβία»

«Τύμπανα» πολέμου από Ισραήλ: «Τουρκία & Ιράν ενορχήστρωσαν επίθεση εναντίον μας – Θα κτυπήσουν την Σ.Αραβία»

Ισραήλ: «Γι αυτό ισοπεδώσαμε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων» – CENTCOM: «Υπάρχει ιρανική απειλή σε θάλασσα και αέρα – Ενισχύουμε και άλλο τις δυνάμεις μας»

Πολύ σοβαρές πληροφορίες μετέδωσαν ΜΜΕ του Ισραήλ λέγοντας πως το Ιράν μαζί με την Τουρκία ενορχήστρωσαν την τελευταία επίθεση της Χαμάς κατά ισραηλινών στόχων ενώ αποκάλυψαν πως η Τεχεράνη σκοπεύει να κτυπήσει τη Σαουδική Αραβία.

«Η Τεχεράνη μετέφερε πυραύλους Badr-3 στη Χαμάς και ήταν αυτή μαζί με την Αγκυρα που ενορχήστρωσε την τελευταία επίθεση της οργάνωσης κατά ισραηλινών στόχων» ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Μετά και την εξέλιξη αυτή, η CENTCOM έδωσε διαταγή να ενισχυθούν και άλλο οι δυνάμεις στην περιοχή. Το USS Bataan και το USS Arlington κλάσης San Antonio, έμφορτο με πεζοναύτες και αμφίβια οχήματα σπεύδει στην περιοχή καθώς όπως ανέφεραν οι ΗΠΑ υπάρχει «ιρανική απειλή σε θάλασσα και αέρα».

«Η ιρανική απειλή είναι αξιόπιστη και πολύ πραγματική και την λαμβάνουμε σοβαρά υπόψιν.

Εχουμε παρατηρήσει μια ανώμαλη ναυτική δραστηριότητα από ιρανικά πλοία.

Τα ιρανικά πλοία έχουν φορτωθεί με βαλλιστικούς πυραύλους» λένε οι Αμερικανοί που αφήνουν υπόννοιες πως οι ιρανοί έχουν φορτώσει αντίγραφα των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων «Klub-K» σε πολλά εμπορικά πλοία

Το Ισραήλ αποδέσμευσε μερικές από τις πληροφορίες που παρέδωσε η ΜΟΣΑΝΤ στη CIA λέγοντας πως η Τεχεράνη πρόκειται να κτυπήσει πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας. Συγκεκριμένα το Κανάλι 13 της ισραηλινής τηλεόρασης ανέφερε πως οι Ιρανοί Φρουροί θέλουν να κτυπήσουν ισραηλινούς στόχους ενώ άλλοι προειδοποιούν για τον κίνδυνο σύγκρουσης με τις ΗΠΑ.

Πηγή της ισραηλινής τηλεόρασης τόνισε πως «οι Ιρανοί σκέφτονται διάφορες επιθετικές πράξεις εναντίον αμερικανικών ή συμμαχικών στόχων.

Η Τεχεράνη σκέφτεται την στοχοποίηση των αμερικανικών βάσεων στον Κόλπο.

Παρόλ’ αυτά ο κύριος στόχος τους είναιοι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας.

Ενα τέτοιο κτύπημα θα έστελνε τις τιμές του πετρελαίου στα ύψη και το Ιράν θα κέρδιζε περισσότερα από τις πωλήσεις του δικού του πετρελαίου».

Σύμφωνα με ανώνυμη αραβική πηγή πληροφοριών, υπήρχε μια «μάχη» μέσα στην ιρανική ηγεσία για κτύπημα κατά ΗΠΑ ή συμμαχικής χώρας. Κάποιοι στην ηγεσία των Ιρανών Φρουρών πιέζουν για κτύπημα σε ισραηλινούς στόχους ενώ άλλοι είναι πιο επιφυλακτικοί καθώς δεν επιθυμούν σύγκρουση με τις ΗΠΑ» καταλήγει η αναφορά του Καναλιού 13.

Το «Κανάλι 13» του Ισραήλ είναι το ίδιο που ενημέρωσε πρώτο πριν ημέρες για την αναφορά της MΟΣΑΝΤ στην CIA περί επικείμενου ιρανικού κτυπήματος.

«Παραμένει ακόμη θολό τι ακριβώς οι Ιρανοί θέλουν να κάνουν αλλά είναι ξεκάθαρο πως η «θερμοκρασία» έχει ανέβει ως αποτέλεσμα των πιέσεων των ΗΠΑ. Ισως οι Ιρανοί έχουν υποτιμήσει την αμερικανική αποφασιστικότητα για την προάσπιση των συμφερόντων τους» τονίζει ο στρατιωτικός αναλυτής Alon Ben-David.

Iσραήλ: Η Τεχεράνη παρέδωσε πυραύλους Badr-3 στην Χαμάς

«Η Τεχεράνη παρέδωσε πυραύλους Badr 3 με εκρηκτική κεφαλή 250 κιλών οι οποίοι έκαναν το ντεμπούτο τους στο πρόσφατο πυραυλικό μπαράζ κατά της χώρας μας» τονίζει ισραηλινο ΜΜΕ.

Οι Παλαιστίνιοι μάλιστα ήταν προκλητικοί καθώς έδωσαν βίντεο στη δημοσιότητα με τον συγκεκριμένο πύραυλο να στοχεύει την περιοχή Ashkelon, 13 χλμ βόρεια της Γάζας.

Τουλάχιστον 4 τέτοιοι ιρανικοί πύραυλοι εξαπέλυσε η Χαμάς εναντίον μας στις 4 και 5 Μαϊου. Νωρίτερα αυτό το όπλο είχε κάνει την εμφάνιστη του και στην Υεμένη.

Ο πύραυλος Badr 3 έχει εμβέλεια 150 χλμ ενώ εκρήγνυται 20 μέτρα πάνω από το στόχο διασκορπίζοντας 1.400 κομμάτια πολεμικού υλικού για μεγαλύτερο καταστροφικό αποτέλεσμα.

Λόγου αυτής της ιδιαιτερότητας, πολλοί πολίτες στις περιοχές Ashkelon και Ashdod τραυματίστηκαν πριν καταφέρουν να βρουν καταφύγια. 4 σκοτώθηκαν και 250 Ισραηλινοί τραυματίτηκαν.

Και οι 2 τρομοκρατικές οργανώσεις, η Χαμάς και η «Ισλαμική Τζιχάντ» πιστεύουν πως βρήκαν τον τρόπο να «σπάσουν» το Iron Dome με μπαράζ τέτοιων επιθέσεων, Στην τελευταία αυτή επίθεση πάντως το Iron Dome είχε ποσοστό επιτυχίας 70% έναντι 80% της προηγούμενης επίθεσης. Ιράν και Χεζμπολάχ πανηγυρίζουν για την νίκη τους και πιστεύουν πως μπορεί να το επαναλάβουν ξανά με επιτυχία σύντομα» καταλήγει η ισραηλινή αναφορά.

Ισραήλ: Η Γάζα βαθαίνει το «ρήγμα» με Τουρκία

Η 48ώρη ανταλλαγή πυραύλων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς-Ισλαμική Τζιχάντη στη Γάζα αποκάλυψε πως το «ρήγμα» μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας έχει μεγαλώσει.

Κατά την διάρκεια της σύγκρουσης, Χαμάς και «Ισλαμική Τζιχάντ» εξαπέλυσαν 700 ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ το οποίο απάντησε κτυπώντας 320 στόχους στα παλαιστινιακά εδάφη.

Ενα από τα κτίρια που κτύπησε ήταν το γραφείο του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων «Anadolu» όπως έχει ήδη αναφέρει το pronews.gr. Σύμφωνα με πηγές, οι ισραηλινές δυνάμεις το κατέστρεψαν κτυπώντας το τουλάχιστον με 5 πυραύλους!

ΗΤουρκία διαμαρτυρήθηκε αλλά παρέλειψε να πει πως ακριβώς βοηθά τη Χαμάς.

Αυτό το έκανε ο εκπρόσωπος της τρομοκρατικής οργάνωσης στη Γάζα, ο Abd al-Lateef Qano’u, ο οποίος είπε πως η Τουρκία έχει καλές σχέσεις με τη Χαμάς΄.

Το πιο σημαντικό όμως είναι πως τόνισε πως «Η Τουρκία μας βοηθά και μας παρέχει ασφαλείς τοποθεσίες όπου οι ηγέτες της Χαμάς μπορούν να οργανώσουν επιθέσεις και επιχειρούν από εκεί με άνεση»!

Πρόσθεσε επίσης πως η «Τουρκία υποστηρίζει την Μουσουλμανική Αδελφότητα (της οποίας η Χαμάς είναι παρακλάδι») μπλέκοντας την θρησκεία για την επίτευξη πολιτικών στόχων.

Ο καθηγήτής Dr. Hay Eytan Cohen Yanarocak, Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, τόνισε μετά από αυτή τη δήλωση πως «στο τέλος της ημέρας αφού υποστηρίζεις τη Χαμάς, τότε η σχέση σου με το Ισραήλ θα είναι προβληματική»…

Η Ιρανική τηλεόραση μεταδίδει στρατιωτικές κινήσεις σε βάρος των ΗΠΑ

Ένας ηγέτης των Ιρανικών Επαναστατικών Φρουρών δήλωσε δημοσίως στους τηλεθεατές χτες βράδυ, ότι το Ιράν προετοιμάζεται να χτυπήσει τις αμερικανικές βάσεις στο Κατάρ, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στο Αφγανιστάν.

Επισημαίνει επίσης ότι η βάση στο Al-Dhafra απέχει μόλις 300 χιλιόμετρα από το Ιράν και δήλωσε ότι «οι πυραύλοι μας θα φτάσουν σε αυτές τις βάσεις».

Ο στρατηγός Amir Ali Hajizadeh δείχνει τι σκοπεύει να κάνει το Ιράν.

Δείτε το βίντεο

Το παρακάτω βίντεο δείχνει το ιρανικό στρατιωτικό υλικό που κινείται προς τη γέφυρα της Βασούρας. Εάν τα στρατεύματα αυτά διασχίσουν το Ιράκ μέσω της Γέφυρας της Βασούρας, θα μπορούσαν να επιτεθούν στην αμερικανική βάση στη Βασόρα μέσα σε λίγες ώρες.

Προβολή εικόνας στο Twitter

pronews.gr

Share this post