Υπάρχει κάτι χειρότερο από την παγκόσμια χούντα;

Υπάρχει κάτι χειρότερο από την παγκόσμια χούντα;

Σε εφαρμογή το «αρχαίο σχέδιο»…
ΤΟΥ ΚΙΜΩΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Η λέξη «υβρίδιο» προέρχεται από την αρχαιοελληνική λέξη «ύβρις».

Ήδη επιστήμονες έχουν αρχίσει να μπερδεύουν τα όρια μεταξύ ανθρώπων και ζώων.

Είχαμε αποκαλύψει σε πρόσφατο άρθρο μας:

Μετά τη σχετική έγκριση της κυβέρνησης επάνω σε μια αμφιλεγόμενη έρευνα σχετικά με τα βλαστοκύτταρα, επιστήμονες ετοιμάζουν να δημιουργήσουν τα πρώτα υβρίδια ανθρώπων-ζώων.

Ναι, καλά διαβάσατε. Αυτό το εφιαλτικό πείραμα σύμφωνα με τους ηθικολόγους έχει πολλές προεκτάσεις, η μια χειρότερη από την άλλη, αλλά ας δούμε τη σχετική είδηση όπως την μεταδίδει το HuffPost για να καταλάβουμε τι θέλουν να πετύχουν οι επιστήμονες σε πρώτη φάση.

Θα δημιουργήσουν ένα ανθρώπινο πάγκρεας σε τρωκτικά χρησιμοποιώντας ανθρώπινα επαγόμενα πολυδύναμα στελέχη (iPS). Σύμφωνα με το κέντρο έρευνας των βλαστοκυττάρων της UCLA, αυτά είναι κύτταρα που έχουν επαναπρογραμματιστεί σε εμβρυικά βλαστικά κύτταρα (stem cells) και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία σχεδόν οποιουδήποτε άλλου τύπου κυττάρου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Asahi Shimbun, οι ερευνητές θα πάρουν γονιμοποιημένα αυγά από τα τρωκτικά τα οποία έχουν υποστεί γονιδιακή επεξεργασία, για να αφαιρέσουν την ικανότητα να μπορούν να δημιουργήσουν πάγκρεας τα ίδια και θα προσθέσουν ανθρώπινα κύτταρα για να φτιάξουν υβριδικά έμβρυα ανθρώπων- ζώων.

Τα ανθρώπινα κύτταρα θα καλλιεργηθούν σε έμβρυα αρουραίων και ποντικιών και κατόπιν θα τεθούν σε ένα υποκατάστατο ζώο, στο πλαίσιο πειραμάτων που θα πραγματοποιηθούν στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο.

Την παραπάνω είδηση θα μπορούσαμε να την συνδυάσουμε με τις νέες εξελίξεις που, αυτή την φορά, μας έρχονται από τις ΗΠΑ.

Διαβάζουμε στο naftemporiki.gr:

Μαλακά ρομπότ τα οποία κινούνται χάρη σε νευρομυϊκούς ιστούς οι οποίοι ενεργοποιούνται όταν διεγείρονται από το φως ανέπτυξαν ερευνητές, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας αυτόνομων βιορομπότ.

(…)

Σε νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Proceedings of the National Academy of Sciences και της οποίας ηγήθηκε ο Σαΐφ, οι ερευνητές επιδεικνύουν μια νέα γενιά ρομπότ με δύο ουρές τα οποία κινούνται με σκελετικό μυϊκό ιστό, που διεγείρεται από κινητικούς νευρώνες. Οι νευρώνες αυτοί έχουν οπτογενετικές ιδιότητες: Όταν εκτίθενται στο φως, οι νευρώνες ενεργοποιούνται και ενεργοποιούν τους μύες.

(…)

«Δεδομένου πως…τα βιορομπότ δεν είναι τόσο ώριμα όσο άλλες τεχνολογίες, δεν είναι σε θέση να παράγουν μεγάλες δυνάμεις» είπε ο Ματία Γκαζόλα, καθηγητής μηχανολογίας, προσθέτοντας πως, για αυτόν τον λόγο, ο έλεγχος της κίνησής τους είναι δύσκολος. «Είναι πολύ σημαντικός ο προσεκτικός σχεδιασμός του “σκαριού” γύρω από το οποίο θα αναπτυχθούν και θα αλληλεπιδρούν τα βιορομπότ για να αξιοποιηθεί στο έπακρο η τεχνολογία και να επιτευχθούν λειτουργίες κίνησης» πρόσθεσε.

«Η δυνατότητα να καθοδηγούμε τη δραστηριότητα των μυών με νευρώνες ανοίγει τον δρόμο για περαιτέρω ενσωμάτωση νευρωνικών μονάδων σε βιοϋβριδικά συστήματα» είπε ο Σαΐφ. «Δεδομένης της κατανόησης του νευρωνικού ελέγχου στα ζώα, ίσως να είναι δυνατόν να προχωρήσουμε με βιοϋβριδικά νευρομυϊκά σχέδια χρησιμοποιώντας μια ιεραρχική οργάνωση νευρωνικών δικτύων» σημείωσε.

Ο Σαΐφ και η ομάδα του οραματίζονται την ανάπτυξη τεχνητών πολυκυτταρικών ζωντανών συστημάτων που θα είναι σε θέση να αντιδρούν «έξυπνα» σε περιβαλλοντικές ενδείξεις για χρήση σε τομείς όπως η ιατρική, τα αυτοεπισκευαζόμενα υλικά κ.α.

Τι διαβάζουμε λοιπόν; Οι επιστήμονες ετοιμάζουν την δημιουργία αυτόνομων βιορομπότ, τα οποία θα μπορούσαν να είναι και υβρίδια ανθρώπων και ζώων, αν συνδυάσουμε την νέα μελέτη στις ΗΠΑ με την δημιουργία υβριδικών εμβρύων ανθρώπων-ζώων στην Ιαπωνία.

Βρισκόμαστε στην πρώιμη φάση ενός αρκετά «τολμηρού» εγχειρήματος.

Που θα χρησιμοποιηθούν άραγε τα αυτόνομα βιορομπότ; Σε πολέμους; Σε αστυνόμευση γειτονιών, Στο Δημόσιο (βλ. ΒΙΝΤΕΟ πιο κάτω);

Η αρχαία μυθιστορία (Ελλάδα, Αίγυπτος, Ινδία κτλ.) μας μιλά για υβρίδια ανθρώπων και ζώων ή αλλιώς για αυτόνομα υβριδικά βιορομπότ; Για σκεφτείτε…

Δείτε τα βίντεο:

el.gr

Share this post