«Υπάρχει ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ θεμελιωδών δικαιωμάτων»! «ΡΟΥΚΕΤΕΣ» Θάνου κατά Μητσοτάκη – «Βράζει» με τη χούντα ο νομικός κόσμος! ΒΙΝΤΕΟ

«Υπάρχει ΠΕΡΙΣΤΟΛΗ θεμελιωδών δικαιωμάτων»! «ΡΟΥΚΕΤΕΣ» Θάνου κατά Μητσοτάκη – «Βράζει» με τη χούντα ο νομικός κόσμος! ΒΙΝΤΕΟ

Έχουν πάρει τόση φόρα που δεν ακούνε ούτε

ανώτατους δικαστικούς!

Αναμφίβολα μία από τις πλέον γνώστριες του νομικού γίγνεσθαι είναι η Βασιλική Θάνου, η Ανώτατη Δικαστικός, που διετέλεσε πρόεδρος του Αρείου Πάγου και υπηρεσιακή πρωθυπουργός της χώρας το 2015.

Όταν ακόμα και αυτή, μαζί με μία πλειάδα από συνταγματολόγους και πάσης φύσεως νομικούς, καυτηριάζει τις ενέργειες της κυβέρνησης σχετικά με την πανδημία, τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά!

Σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές της εμφανίσεις, η κα Θάνου, σχολιάζοντας το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους άνω των 60, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κωφεύει στα καμπανάκια του νομικού κόσμου σε ό,τι αφορά την περιστολή θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων!

Κατά λέξη είπε τα εξής:

«Αυτό έχει ήδη συμβεί (σ.σ. με προηγούμενα μέτρα περιορισμού των ελευθεριών). Ήδη υπάρχει μεγάλη περιστολή θεμελιωδών δικαιωμάτων, τα οποία προβλέπονται και από το Σύνταγμα και από την ευρωπαϊκή σύμβαση δικαιωμάτων και από ότι φαίνεται η κυβέρνηση προχωρά προς την ίδια κατεύθυνση και κωφεύει δεν ακούει τους νομικούς τους συνταγματολόγους, οι οποίοι βγαίνουν κάθε τόσο και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Και βέβαια βλέπω ότι τώρα ο κόσμος άρχισε σιγά σιγά να αντιδρά στην περιστολή αυτή και στην επιβολή μέτρων μη αναγκαίων, ακραίων».

 

(φωτο:intime)

el.gr

Share this post