Υπερήφανοι για τον ήρωα Μπαλταδώρο

Υπερήφανοι για τον ήρωα Μπαλταδώρο

«Έπεσε στο καθήκον. Δεν θρηνούμε. Τον τιμούμε με υπερηφάνεια»
Τη μνήμη του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου, που σαν χθες, το 2018, έχασε τη ζωή του, επιστρέφοντας από αερομαχία με τους Τούρκους, τίμησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο twitter o Νίκος Παναγιωτόπουλος παρέθεσε φωτογραφία του σμηναγού, σημειώνοντας: «Πέρασαν τέσσερα χρόνια από τη θυσία του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου. Επεσε στο καθήκον. Δεν θρηνούμε. Τον τιμούμε με υπερηφάνεια. Ταυτίστηκε με τα ιδανικά της πατρίδας. ΑΘΑΝΑΤΟΣ».

Ο -πατέρας δύο παιδιών- αδικοχαμένος σμηναγός, που υπηρετούσε στην 331 Μοίρα της Πολεμικής Αεροπορίας, έπεσε με ένα Mirage 2000-5, ένα από τα 25 καινούργια αεροσκάφη αυτού του τύπου που είχε προμηθευτεί η Πολεμική Αεροπορία, το οποίο στάθμευε στη Σκύρο ως αεροσκάφος επιφυλακής, προκειμένου να ανταπεξέρχεται ταχύτατα στις καθημερινές τουρκικές προκλήσεις.

Επιστρέφοντας από μια από αυτές τις αποστολές, και συγκεκριμένα από αερομαχία με Τούρκους πιλότους, το αεροσκάφος συνετρίβη στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σκύρου.

Στην είσοδο του χωριού του έχει τοποθετηθεί ένα Μirage F1 προς τιμήν του.

newsbreak.gr

Share this post