Υποβρύχια κάμερα καταγράφει το τέρας Loch Ness για πρώτη φορά. Τι λένε οι επιστήμονες

Υποβρύχια κάμερα καταγράφει το τέρας Loch Ness για πρώτη φορά. Τι λένε οι επιστήμονες

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Φαίνεται ότι τους τελευταίους μήνες έχει ανανεωθεί το ενδιαφέρον για το τέρας του Loch Ness (Λίμνη Νες). Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε διάφορες δημοσιεύσεις, ο θρύλος της Nessie χρονολογείται πριν από 1.500 χρόνια, με την πρώτη παρατήρηση ενός «υδρόβιου θηρίου» στον ποταμό Ness που καταγράφηκε το 565. Αλλά δεν ήταν μέχρι τον εικοστό αιώνα που ο «μύθος» έγινε παγκοσμίως διάσημο.

Στις 22 Ιουλίου 1933, ένας άντρας που ονομαζόταν George Spicer, ο οποίος ταξίδευε με τη σύζυγό του, δήλωσε ότι είδε «μια έκτακτη μορφή ζώου» που διασχίζει μπροστά από το όχημά του. Το άγνωστο πλάσμα ήταν προφανώς τεράστιο, χωρίς αξιοσημείωτα άκρα, αλλά με μεγάλο σώμα και μακρύ λαιμό. Ο Spicer είπε ότι άφησε ίχνη στο έδαφος καθώς κατευθυνόταν προς τη λίμνη.

Η πιο διάσημη φωτογραφία του τέρατος Loch Ness έγινε από τον διάσημο βρετανό χειρούργο, συνταγματάρχη Robert Wilson. Δυστυχώς, στη δεκαετία του 1990, αποκαλύφθηκε ότι η φωτογραφία ήταν μια φάρσα που επινόησε ένας άνθρωπος που ονομαζόταν Christian Spurling. Από τότε, υπήρξαν αμέτρητες παρατηρήσεις της Nessie. Αλλά τώρα θα μπορούσαμε να έχουμε τα καλύτερα στοιχεία στην ιστορία.

Το βίντεο που θα δείτε στην συνέχεια παρακάτω, δείχνει αυτό που φαίνεται να είναι ένα μεγάλο πλάσμα που διέρχεται μπροστά από μια υποβρύχια κάμερα. Τοποθετήθηκε από τον οργανισμό «Ness District Salmon Fisheries Board», νομικό όργανο αρμόδιο για την προστασία και τη βελτίωση της αλιείας σολομού και θαλάσσιας πέστροφας στην περιφέρεια Ness.

«Ας είμαστε ειλικρινείς: όταν βλέπετε ένα μεγάλο αντικείμενο σε σχήμα χελιού που περνά μπροστά από την κάμερα στο Loch Ness, το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε είναι το τέρας Loch Ness» , γράφει η οργάνωση στη σελίδα του στο Facebook .

Το βίντεο δημοσιεύθηκε την 1η Σεπτεμβρίου και το μυστηριώδες πλάσμα φαίνεται μεγάλο σε σύγκριση με τον σολομό που εμφανίζεται στις εικόνες, ωστόσο είναι δύσκολο να προσδιοριστεί το πραγματικό του μέγεθος.

Για το «Ness District Salmon Fisheries Board» θα μπορούσε να είναι ένα ευρωπαϊκό χέλι, ένα απειλούμενο είδος που εκτρέφεται σε μια περιοχή του δυτικού Ατλαντικού που ονομάζεται Sargasso Sea. Και φαίνεται ότι η επιστήμη συμφωνεί με αυτή τη θεωρία, καθώς μια ομάδα από τη Νέα Ζηλανδία συνέλεξε περίπου 250 δείγματα νερού κατά τη διάρκεια της πιο εκτεταμένης μελέτης που διεξήχθη ποτέ σε ό, τι είναι το μεγαλύτερο σώμα γλυκού νερού στο Βασίλειο Ηνωμένο. Η επακόλουθη ανάλυση δεν αποκάλυψε στοιχεία για καρχαρία, γιγαντιαίο γατόψαρο ή προϊστορικό πλάσμα.

Το DNA των χελιών είναι τόσο άφθονο στο νερό που οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι γιγαντιαία δείγματα θα μπορούσαν να ζουν στα βάθη της λίμνης, τα οποία, αν ανέβαιναν στην επιφάνεια, θα μπορούσαν να είχαν μπερδευτεί με το μυθικό τέρας. Η έρευνα διεξήχθη από τον γενετιστή καθηγητή Neil Gemmell, από το πανεπιστήμιο του Otago.

Τι πιστεύετε για το βίντεο; Θα μπορούσε να είναι το τέρας του Loch Ness;

Una cámara submarina graba por primera vez el monstruo del lago Ness

diadrastika.com

Share this post