Υποκατάστημα στην Ελλάδα ανοίγει η Τράπεζα της Κίνας

Υποκατάστημα στην Ελλάδα ανοίγει η Τράπεζα της Κίνας

Την Τετάρτη, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Τράπεζας της Κίνας, ανακοινώνοντας την ίδρυση υποκαταστήματος έως το τέλος του 2019.

Υποκατάστημα στην Ελλάδα αναμένεται να «ανοίξει» η Τράπεζα της Κίνας, γνωστή και ως Bank of China.

Οι σχετικές ανακοινώσεις πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, 21 Αυγούστου, στο πλαίσιο της συνάντησης του επικεφαλής της BoC με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια.

Η ίδρυση του κινεζικού τραπεζικού υποκαταστήματος αναμένεται να έχει καταστεί πραγματικότητα έως το τέλος του 2019.

«Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε σήμερα με την Πρόεδρο της Bank of China για την Ευρώπη, Zhou Li Hong, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Φραγκογιάννη. Κατά τη συνάντηση, η κα Zhou ανακοίνωσε την ίδρυση, μέχρι το τέλος του χρόνου, υποκαταστήματος της Bank of China στην Ελλάδα» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η πρωτοβουλία του Πεκίνο αναμένεται να συμβάλλει στη στήριξη των κινεζικών επενδύσεων στην ελληνική οικονομία, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου στήριξης της Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι ναυαρχίδα των κινεζικών επενδύσεων αποτελεί το λιμάνι του Πειραιά, το οποίο τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στα χέρια της Cosco.

sputniknews.gr

Share this post