Υποχρεωτική από σήμερα η μάσκα στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και πελάτες

Υποχρεωτική από σήμερα η μάσκα στα σούπερ μάρκετ για εργαζόμενους και πελάτες

Η μάσκα στα σούπερ μάρκετ θα είναι υποχρεωτική από σήμερα, 18 Ιουλίου, για εργαζόμενους και πελάτες, σύμφωνα με νέα απόφαση.

Υποχρεωτική θα είναι μάσκα από σήμερα, Σάββατο 18 Ιουλίου, στα σούπερ μάρκετ όλης της χώρας για τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές στο πλαίσιο μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό.

Η απόφαση για υποχρεωτική μάσκα στα σούπερ μάρκετ σε εργαζόμενους και καταναλωτές προβλέπεται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπεγράφη την Παρασκευή και ισχύει από σήμερα, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ επικαλούμενο πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Την απόφαση γνωστοποίησε και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, με ανάρτησή του στο Twitter:

«Εφαρμόζοντας η πολιτική ηγεσία τού υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του COVID-19, εκδίδεται ΚΥΑ με την οποία καθίσταται από αύριο, υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στα σούπερ μάρκετ από τους εργαζομένους και καταναλωτές» ανέφερε.

Ανησυχία από την αύξηση του μέσου όρου των ημερήσιων κρουσμάτων

Αύξηση στον μέσο όρο των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στη χώρα, όπως είχε δηλώσει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Πλέον κατά μέσο όρο έχουμε 35 κρούσματα ανά ημέρα από 25 στην προηγούμενη έκθεση. Μεταξύ αυτών, σημαντικός αριθμός κρουσμάτων είναι εισαγόμενα.

Παρόλα αυτά, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας παραμένει πολύ καλύτερη από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.

«Σύμφωνα με την ένατη έκθεση προόδου του Παρατηρητηρίου COVID-19, για το διάστημα 8 έως 15 Ιουλίου, παρατηρείται ότι ο βασικός επιδημιολογικός δείκτης Rt παρέμεινε σταθερά χαμηλός και διαμορφώθηκε στο 0,4 αυτήν την εβδομάδα. Κατά συνέπεια, μέχρι στιγμής, και παρά τις αφίξεις από το εξωτερικό, η πορεία της επιδημίας δεν φαίνεται να επηρεάστηκε σημαντικά από την αύξηση των επαφών. Ωστόσο, η παραμονή του δείκτη σε επίπεδα χαμηλότερα της μονάδας συνυπάρχει με αυξημένο, σε σχέση με τις πρόσφατες εκθέσεις του Παρατηρητηρίου, ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων. Για αυτό, επαναλαμβάνω, δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός» υπογράμμισε.

28 νέα κρούσματα κι ένας θάνατος από κορονοϊό

Χτες, Παρασκευή, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 28 νέα κρούσματα κι έναν νέο θάνατο από κορονοϊό στη χώρα. Από τα νέα κρούσματα, τα 16 είναι εισαγόμενα (12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας και τέσσερα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο)

Τα υπόλοιπα εντοπίστηκαν στις εξής περιοχές:

τρία κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής

δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης

δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθη

δύο στην περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας

ένα στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας

ένα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου

ένα στην περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής

sputniknews.gr

Share this post