Υποχρ. εμβολιασμός-Βουλή: Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας – Πώς ψήφισαν τα κόμματα

Υποχρ. εμβολιασμός-Βουλή: Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας – Πώς ψήφισαν τα κόμματα
Ζήτημα αντισυνταγματικότητας έθεσε η Ελληνική Λύση στη Βουλή, σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών. Η ένσταση απορρίφθηκε.

Ένσταση αντισυνταγματικότητας για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υγείας που καθιστά τον εμβολιασμό των πολιτών άνω των 60 ετών υποχρεωτικό, κατέθεσε στη Βουλή η Ελληνική Λύση.

Σ’ αυτήν κλήθηκαν να τοποθετηθούν τα κόμματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών», ενώ το Κίνημα Αλλαγής αρνήθηκε την αντισυνταγματικότητα. Να μην ψηφίσει στη συγκεκριμένη ψηφοφορία επέλεξε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, ενώ το «παρών» παρότι συμφώνησε πως πρόκειται για αντισυνταγματική διάταξη ψήφισε και το ΜεΡΑ25.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας παίρνοντας τον λόγο, ανέφερε: «Πάλι εδώ ήμουν όταν είχατε κάνει την ίδια ένσταση στην υποχρεωτικότητα για τους υγειονομικούς. Προφανώς γεννούνται θέματα. Επί της αρχής, αν μπορεί να υπάρχει υποχρεωτικότητα: Το ΣτΕ με απόφαση του 2020, είχε λύσει το θέμα μεταξύ ατομικής επιλογής και δημόσιας υγείας.

Ζητούσαν γονείς να πάνε τα παιδιά τους ανεμβολίαστα στον παιδικό σταθμό. Ορθώς το ΣτΕ απέρριψε την αίτησή τους, δικαίωσε δήμο και ίδρυμα που δεν τη δέχονταν. Όταν υπάρχουν θέματα δημόσιας υγείας, μπορούν να υπάρχουν περιορισμοί. Τα έχουν πει και ευρωπαϊκά δικαστήρια».

(dikaiologitika – φωτο:eurokinissi)

Share this post