Φέρνουν Λευκή Βίβλο για μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες! Χάθηκαν τρεις πόλεις σαν το Ηράκλειο μέσα σε 10 χρόνια

Φέρνουν Λευκή Βίβλο για μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες! Χάθηκαν τρεις πόλεις σαν το Ηράκλειο μέσα σε 10 χρόνια
Η Ελλάδα από τις χώρες της Ευρώπης που θα υποστούν ραγδαία μείωση γηγενούς πληθυσμού, ο οποίος θα συμπληρωθεί από αλλοδαπούς

Δυσοίωνο προβλέπεται το μέλλον της Ευρώπης, η οποία σύμφωνα, με προβλέψεις, συρρικνώνεται πληθυσμιακά με την Ελλάδα συγκεκριμένα να είναι μία από τις χώρες που θα υποστούν το μεγαλύτερο πλήγμα της δημογραφικής αυτής κρίσης, την ώρα που στην Ελλάδα ανακοινώθηκε η εφαρμογή της Λευκής Βίβλου για τα επόμενα 20 χρόνια, η οποία θα ενισχύσει την πολυπολιτισμικότητα, δίνοντας το καθοριστικό χτύπημα (ΕΔΩ).

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της αντιπροέδρου για θέματα Δημοκρατίας και Δημογραφίας στην ΕΕ, Ντούμπραβκα Σούιτσα, η οποία με συνέντευξή της στην εφημερίδα «Τα Νέα» σημειώνει πως η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις οποίες οι εκτιμήσεις προβλέπουν μείωση του πληθυσμού.

Τα στοιχεία προκαλούν σοκ, καθώς η Κομισιόν κατατάσσει την Ελλάδα στην ομάδα των κρατών που θα δουν «μεγάλες μειώσεις 21%-27% στον πληθυσμό», εκτιμώντας ότι το 2070 θα κατοικούν στην Ελλάδα μόλις 8,5 εκατ. άνθρωποι.

Αυτά όλα δεν αφορούν το μέλλον, αλλά έχουν αρχίσει να φαίνονται στο σήμερα.

Όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ο πληθυσμός της χώρας μας ήδη μειώθηκε, έστω και οριακά, αφού την 1η Ιανουαρίου του 2020 ο μόνιμος πληθυσμός εκτιμήθηκε στα 10.718.565 άτομα (5.215.488 άνδρες και 5.503.077 γυναίκες), όταν πέρσι ήταν ήταν 10.724.599 άτομα. Η μείωση είναι της τάξης του 0,06%, ωστόσο είναι ξεκάθαρο δείγμα πως ο πληθυσμός έχει μπει σε φθίνουσα πορεία, καθότι ο συσχετισμός γεννήσεων/θανάτων δεν είναι ικανός ούτε να διατηρήσει τον πληθυσμό της χώρας.

Eurostat: Σχέση γεννήσεων/θανάτων:

 

 

Ταυτόχρονα, με βάση τα στοιχεία του ΟΗΕ που αναδημοσιεύονται από το worldometers, η μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας εντός του 2020 ανέρχεται σε ποσοστό 0,48% εντός του 2020. Σε πραγματικά νούμερα αυτό σημαίνει 50.401 λιγότεροι Έλληνες. Τουτέστιν, κάθε μήνα ο πληθυσμός το 2020 μειώνονταν κατά 4.200 πολίτες ή αλλιώς 138 λιγότεροι Ελληνες κάθε ημέρα ή περίπου 6 πολίτες κάθε ώρα, αν στρογγυλέψουμε τον αριθμό.

Με πιο απλά λόγια: Μέσα στο 2020 χάθηκε μία πόλη σαν τον πληθυσμό της Λαμίας.

Η ετήσια αύξηση του πληθυσμού της χώρας, όπως φαίνεται στο γράφημα του worldometers πλέον έχει αρνητικό ποσοστό:

 

 

Η πρόβλεψη του πληθυσμού της Ελλάδας έως το 2050:

Τέλος, το ισοζύγιο την τελευταία δεκαετία είναι αρνητικό κατά 464.583 άτομα. Προκειμένου να γίνουν αντιληπτά τα μεγέθη, η απώλεια αυτή αντιστοιχεί σε τρεις φορές τον πληθυσμό του Ηρακλείου (153.653) ή το 60% του πληθυσμού της Θεσσαλονίκης (789.191).

ΦΩΤΟ eurokinissi

el.gr

Share this post