Φεύγουν οι τζιχαντιστές του Ερντογάν από Λιβύη – ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ;;; Απόρρητη ενημέρωση στην Αθήνα.

Φεύγουν οι τζιχαντιστές του Ερντογάν από Λιβύη – ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ;;; Απόρρητη ενημέρωση στην Αθήνα.
Μία ερώτηση που πρέπει να ανησυχήσει την Αθήνα.

Οι Βρυξέλλες και τα Ηνωμένα Έθνη χαιρετίζουν την ειρήνη στην Λιβύη, στο πλαίσιο της διεθνούς προσπάθειας συνεννόησης των Μεγάλων Δυνάμεων, προκειμένου να υπάρξει παγκόσμια ειρήνευση στρατηγικής σημασίας.

Από την ειρήνη αυτή, όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης, φαίνεται να είναι απογοητευμένος ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

Ο «Σουλτάνος» αμφισβήτησε χθες την βιωσιμότητα της κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των εμπολέμων πλευρών στην Λιβύη, καθώς θα ήθελε να προχωρήσει στρατιωτικά προς την Ανατολική Λιβύη, θέτοντας υπό τον έλεγχό του περιοχές στρατηγικής σημασίας. Ωστόσο, οι Μεγάλες Δυνάμεις, με προεξάρχουσα την Ρωσία, είχαν άλλη άποψη.

«Η σημερινή συμφωνία κατάπαυσης του πυρός δεν συνήφθη στο υψηλότερο επίπεδο, αλλά σε κατώτερο επίπεδο. Για μένα, (η συμφωνία αυτή) μοιάζει να στερείται αξιοπιστίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη.

Συνοψίζοντας λοιπόν τις πρώτες αντιδράσεις αβίαστα προκύπτει πως οι χαμένοι της υπόθεσης από την υπογραφή της μόνιμης εκεχειρίας είναι οι μισθοφόροι και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όλοι οι ισλαμιστές μισθοφόροι και οι ξένοι μαχητές θα αναχωρήσουν από την Λιβύη μέσα σε τρεις μήνες από την υπογραφή, χθες, της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, η οποία έχει τεθεί «άμεσα» σε ισχύ.

Και τώρα τίθεται το εξής ερώτημα: Που θα στείλει η Τουρκία τους ισλαμιστές;;;

  • Στην Συρία;
  • Στο Ναγκόρνο Καραμπάχ
  • Ή πίσω στην Τουρκία με το βλέμμα στα παράλια της Μικράς Ασίας και στα σύνορα του Έβρου, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσει ο Ερντογάν καταλλήλως αργά ή γρήγορα;;;

 

Την απάντηση δίνει το παρακάτω δημοσίευμα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ:

Share this post