Φοβού τον Πούτιν! Κλείνει ο εναέριος χώρος του Έβρου! Σενάριο για προάσπιση της Αλεξανδρούπολης από «ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ»/Δικά τους τα παράλια!!! Οι Ρώσοι μπήκαν στη Χερσώνα – ΒΙΝΤΕΟ.

Φοβού τον Πούτιν! Κλείνει ο εναέριος χώρος του Έβρου! Σενάριο για προάσπιση της Αλεξανδρούπολης από «ΑΣΥΜΜΕΤΡΗ ΑΠΕΙΛΗ»/Δικά τους τα παράλια!!! Οι Ρώσοι μπήκαν στη Χερσώνα – ΒΙΝΤΕΟ.
Μπήκαμε για τα καλά στο στόχαστρο των Ρώσων…

Κλειστός για όλα τα στρατιωτικά αεροσκάφη από αύριο ο εναέριος χώρος στην περιοχή του Έβρου με αφορμή και την πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία η Ρωσία.

Πιο συγκεκριμένα, με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε την περασμένη Πέμπτη, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας απαγορεύει από την 1η έως και την 28η Μαρτίου όλες τις στρατιωτικές πτήσεις πάνω από τον Νομό Εβρου, με εξαίρεση μόνο για τα αεροσκάφη τα οποία έχουν νωρίτερα καταθέσει και λάβει ειδική άδεια προκειμένου είτε να διέλθουν από τον εναέριο χώρο της περιοχής, είτε να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απαγόρευση στρατιωτικών πτήσεων πάνω από την ελληνική ακριτική περιοχή πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετικού αμερικανικού αιτήματος και στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA), καθώς υπάρχει η ανησυχία ότι η Μόσχα ή… σύμμαχες χώρες που διατηρούν δεσμούς με τη Ρωσία (π.χ. Τουρκία) θα μπορούσαν κάνοντας χρήση εναέριων μέσων να παρακολουθήσουν τη δραστηριότητα του αμερικανικού στρατού στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, το οποίο αποτελεί πλέον βασική πύλη ανεφοδιασμού των βάσεων που διατηρούν οι ΗΠΑ σε Βουλγαρία και Ρουμανία.

Παράλληλα, από την ερχόμενη Τρίτη 1η Μαρτίου και μέχρι τις 18 του μήνα το σύνολο σχεδόν των δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού στον Εβρο ξεκινά τη διεξαγωγή ευρείας κλίμακας ασκήσεων με τη συμμετοχή του Πεζικού, αλλά και των μηχανοκίνητων μονάδων του Δ’ Σώματος Στρατού.

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, τα σενάρια των ασκήσεων είναι αυστηρά διαβαθμισμένα και σε ανώτατο βαθμό, κάτι το οποίο συμβαίνει συνήθως μόνο κατά τη διάρκεια της διακλαδικής άσκησης «Παρμενίων», της σημαντικότερης και μεγαλύτερης άσκησης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οπως σημειώνουν πάντως οι ίδιες πηγές, ένα από τα βασικά σενάρια των ασκήσεων προβλέπει την προσομοίωση προάσπισης της Αλεξανδρούπολης από τυχόν συμβατική ή ασύμμετρη (πυρηνική;;;;) απειλή άλλης χώρας.

Να σημειώσουμε ότι στο Πεντάγωνο παρατηρούν με μεγάλη προσοχή τις κινήσεις της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Θράκης, καθώς η ελληνική πλευρά αξιολογεί ως πολύ πιθανή την εκδήλωση μιας ασύμμετρης απειλής στον Εβρο.

Η συγκεκριμένη απειλή θα μπορούσε να εξελιχθεί είτε στην ξηρά, μέσω της αύξησης των κατευθυνόμενων μεταναστευτικών ροών στα πρότυπα του Μαρτίου του 2020, είτε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του νομού, όπου η Αγκυρα θα επεδίωκε να προκαλέσει κάποιο επεισόδιο στέλνοντας τουρκικά αλιευτικά να ψαρέψουν παράνομα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, όπως συνέβη το απόγευμα της περασμένης Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη Χίο και τις Οινούσσες.

Την ίδια στιγμή αυξημένη είναι η επαγρύπνηση που υπάρχει και στο Πολεμικό Ναυτικό, καθώς στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Μεσογείου πλέει ένας σημαντικός αριθμός πολεμικών πλοίων του αμερικανικού και του ρωσικού στόλου.

Πιο συγκεκριμένα, περισσότερα από 30 πλοία του ρωσικού στόλου εμφανίζονται να έχουν απλωθεί σε μια τεράστια θαλάσσια έκταση που ξεκινά από τη νοτιοδυτική Κρήτη (όπου πλέει ανελλιπώς τις τελευταίες ημέρες και συνοδεία πλοίων η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Μεσογείου, το καταδρομικό «Ustinov») και φτάνει μέχρι τη νότια Κύπρο και τα ανοιχτά της Συρίας, όπου και βρίσκεται ο κύριος όγκος τους.

(Από protothema – φωτο:intime)

el.gr

Δικά τους τα παράλια!!! Οι Ρώσοι μπήκαν στη

Χερσώνα – ΒΙΝΤΕΟ

Σε περίκλειστη χώρα μετατρέπεται η Ουκρανία!

Ρωσικά στρατεύματα έχουν μπει στα ενδότερα της στρατηγικής σημασίας πόλης Χερσώνα στη νότια Ουκρανία!

Την τελευταία ώρα μάλιστα υπάρχει παραδοχή ακόμα και από Ουκρανούς αξιωματούχους ότι Ρώσοι στρατιώτες κατευθύνονται αυτή την στιγμή στο κέντρο της πόλης!

«Στις εισόδους της Χερσώνας, ο ρωσικός στρατός εγκατέστησε σημεία ελέγχου. Είναι δύσκολο να ειπωθεί πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Η Χερσώνα είναι και θα παραμείνει ουκρανική (…) η Χερσώνα αντιστέκεται!», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος της πόλης Ιγκόρ Κολιχάγεφ.

Σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης μεταφορτώθηκαν βίντεο που τράβηξαν τοπικά μέσα ενημέρωσης στη Χερσώνα που δείχνουν ρωσικές δυνάμεις να μπαίνουν στην πόλη των 290.000 κατοίκων.

 

 

 

Η κατάληψη της Χερσώνας ανοίγει ουσιαστικά τον δρόμο για την ρωσική επέλαση προς δυσμάς στα παράλια και πιο συγκεκριμένα προς την περιοχή της Οδησσού.

Να θυμίσουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε προηγηθεί η κατάληψη της Μελιτόπολης και του παραλιακού Μπερντιανσκ.

Ό,τι και να λένε οι δήθεν μεγαλο-αναλυτές της Δύσης, ο Πούτιν σταθερά και μεθοδικά καταλαμβάνει στρατηγικής σημασίας εδάφη, δίχως να υπάρξει η αιματοχυσία που ίσως περίμεναν αρκετοί.

(φωτο:screenshot)

el.gr

Share this post