Φωτιά σε πλοίο με Porsche στον Ατλαντικό – Ελληνικό τάνκερ διέσωσε τους ναυτικούς

Φωτιά σε πλοίο με Porsche στον Ατλαντικό – Ελληνικό τάνκερ διέσωσε τους ναυτικούς

Σε θρίλερ εξελίχθηκε η φωτιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε πλοίο που μεταφέρει χιλιάδες Porsche και άλλα αυτοκίνητα του Volkswagen Group, αφού το πλήρωμά του αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει και να βρει ασφαλές καταφύγιο σε ελληνικό τάνκερ που έσπευσε να βοηθήσει.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πορτογαλικού Ναυτικού, ένα από τα πλοιάριά του έσπευσε προς βοήθεια στο πλοίο Felicity Ace, ένα 200 μέτρων car carrier διαχείρισης της MOL που έπλεε στον Ατλαντικό Ωκεανό, το οποίο εξέδωσε σήμα κινδύνου ύστερα από φωτιά που ξέσπασε σε ένα από τα καταστρώματά του.

Το Felicity Ace είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Έμντεν της Γερμανίας στις 10 Φεβρουαρίου και μεταφέρει καινούργια αυτοκίνητα της Porsche και άλλων εταιρειών του Volkswagen Group, έχοντας ως τελικό προορισμό το λιμάνι του Ντέιβισβιλ στο Ρόντ Άιλαντ των Η.Π.Α., όπου ήταν προγραμματισμένο να φθάσει στις 23 Φεβρουαρίου.

Η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι όταν το Felicity Ace έπλεε στα δυτικά των νησιών Αζόρες στον Ατλαντικό δεν μπόρεσε να τεθεί υπό έλεγχο από το πλήρωμά του, με αποτέλεσμα το πλοίο να εκπέμψει σήμα κινδύνου.

Όπως αναφέρει το site Ναυτικά Χρονικά, σε βοήθεια έσπευσε το ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο Resilient Warrior της Polembros Shipping Limited, το οποίο διέσωσε τα 22 μέλη του πληρώματος (Ρώσοι και Φιλιππινέζοι) του Felicity Ace που είχαν επιβιβαστεί σε δύο σωσίβιες λέμβους. Ήδη και μέχρι χθες το απόγευμα, ελικόπτερο της Ακτοφυλακής της Πορτογαλίας είχε μεταφέρει τα 11 από τα 22 μέλη του πληρώματος του υπό σημαία Παναμά πλοίου.

Το Felicity Ace είναι ένα πλοίο που κατασκευάστηκε το 2005 έχοντας μήκος 200 μέτρων και ωφέλιμο φορτίο 17.738 τόνων. Γεμάτο μπορεί να μεταφέρει σχεδόν 4.000 αυτοκίνητα. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος της πυρκαγιάς.

To πλοίο Felicity Ace

Σύμφωνα με αμερικάνικα μέσα ενημέρωσης, ήδη μέσω της υπηρεσίας παρακολούθησης παραγγελίας Porsche Track Your Dream, έχει σταλεί μήνυμα στους ιδιοκτήτες που περίμεναν να παραλάβουν κάποιο από τα αυτοκίνητα που βρίσκονται στο πλοίο, το οποίο τους ενημερώνει για το ατύχημα και τους καλεί να επικοινωνήσουν για περαιτέρω πληροφορίες με τον εκάστοτε dealer της εταιρείας.

Η Volkswagen από την πλευρά της, σε ανακοίνωσή της έκανε γνωστό ότι γνωρίζει για τη φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο και πλέον, βρίσκεται σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και την πλοιοκτήτρια εταιρεία ώστε να διερευνηθούν τα αίτια του ατυχήματος.

carandmotor.gr

Share this post