Φωτογραφία δείχνει επίλεκτο άνδρα του FBI να φέρει στο μπράτσο τη φράση «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ»

Φωτογραφία δείχνει επίλεκτο άνδρα του FBI να φέρει στο μπράτσο τη φράση «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ»

Αίσθηση προκαλεί μια φωτογραφία που δημοσίευσε πριν από λίγη ώρα ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook την οποία όπως αναφέρει, του την έστειλε ο ομογενής γερουσιαστής των Ηνωμένων Πολιτειών Κρις Σπύρου.

Σε αυτή διακρίνεται ένας άνδρας που φέρεται να ανήκει σε επίλεκτη ομάδα του FBI στην Ουάσιγκτον, και στο μπράτσο του έχει επίρραμα που γράφει «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ» στα αρχαία ελληνικά, όπως επίσης και στο καπέλο του!

Από τη φωτογραφία γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται προφανώς για ειδικά εκπαιδευμένο αστυνομικό, ενώ το WFO που είναι ραμμένο λίγο πιο πάνω, παραπέμπει στο FBI Washington Field Office, το γραφείο δηλαδή της γνωστής υπηρεσίας εξιχνίασης ομοσπονδιακών ποινικών υποθέσεων στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Η ιστορική φράση που στα νέα ελληνικά μεταφράζεται ως «εφόσον έρθεις, πάρ’ τα» ή «έλα να τα πάρεις», ειπώθηκε από τον βασιλιά των Σπαρτιατών Λεωνίδα στους κήρυκες του βασιλιά των Περσών Ξέρξη το 480 π.Χ., όταν ο τελευταίος του ζήτησε την παράδοση του οπλισμού των αμυνόμενων Ελλήνων στο στενό των Θερμοπυλών.

Ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, αριστερά, με τον ομογενή γερουσιαστή Κρις Σπύρου

newsbeast.gr

Share this post