Φωτογραφίες από την τουρκική κατοχή του ελληνικού εδάφους στον Εβρο

Φωτογραφίες από την τουρκική κατοχή του ελληνικού εδάφους στον Εβρο

Δείτε τους Τούρκους που μπήκαν αλλά ήταν σαν να μην… μπήκαν (κατά ΥΠΕΞ) για να «μετρήσουν»

Φωτογραφία – ντοκουμέντο, που δείχνει Τούρκους στρατιωτικούς, σε ελληνικό έδαφος  στον Έβρο, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Αποδεικνύοντας περίτρανα το «φιάσκο» του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια για το… «λίγες δεκάδες μέτρα» που μπήκαν οι Τούρκοι για να…  μετρήσουν. . 

Οι Τούρκοι έχουν εγκαταστήσει στη περιοχή μικρή δύναμη της στρατοχωροφυλακής, σε μία σκηνή στο όριο της συνοριακής γραμμής και “μπαινοβγαίνουν” στο ελληνικό έδαφος, “μετρώντας” αντιδράσεις.

Τόσο η  ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ εχθές όσο  και η τηλεοπτική συνέντευξη του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια σήμερα το πρωί αποδεικνύουν ότι θέμα όχι μόνο υπάρχει, αλλά βρισκόμαστε προ απόκρυψης γεγονότων που έχουν συμβεί στον Έβροκαι η φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Documento το αποδεικνύουν.

Ο ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι δεν έχει την διάσταση που του έχει δοθεί, αλλά επί της ουσίας, αυτό έχει γίνει από σκανδαλώδεις  χειρισμούς της ελληνικής πλευράς.

H πρώτη κατάληψη ελληνικού εδάφους μετά τα Ίμια δεν ήταν μία αστραπιαία ενέργεια μέσα στη μοιραία νύχτα της 31ης Ιανουαρίου 1996.

Ήταν μια ευρεία τουρκική στρατιωτική ενέργεια, η οποία διήρκεσε συνολικά 10 ημέρες.

Όλα ξεκίνησαν στις 11 Μαΐου, όταν η Τουρκία επέδωσε νότα διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΞ επειδή στην περιοχή Μελισσοκομείο, στο Πέπλο, λίγο νοτιότερα των Φερών, όταν οι ελληνικές δυνάμεις ξεκίνησαν να τοποθετούν επί (σ.σ.: ελληνικού εδάφους) φράχτη για την αποτροπή της εισόδου παράνομων μεταναστών.

Πρόκειται για μία περιοχή περίπου 9.000 στρεμμάτων που βρίσκεται ανατολικότερα της κύριας κοίτης του ποταμού και η οποία ανήκει στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον επίσημο χάρτη του 1926.

Σε ένα σημείο της ελληνικής περιοχής περίπου 16 στρεμμάτων, υπάρχει ένα έλος που αυτή την εποχή ξεραίνεται.

Η φωτογραφία: 

Share this post