Φόρος στο κρέας: Αλλάζουν οι τσικνοπέμπτες μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Φόρος στο κρέας: Αλλάζουν οι τσικνοπέμπτες μας (ΒΙΝΤΕΟ)

Η βρετανική εφημερίδα «Guardian», σε δημοσίευμά της, αποκαλύπτει την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλλει φόρο στο κρέας.

Ο εν λόγω φόρος θα ονομαστεί «φόρος βιωσιμότητας»! Στην Βρετανία, ο φόρος αναμένεται να αυξήσει τις τιμές κρεάτων. Ενδεικτικά, σύμφωνα πάντα με τον Guardian, η τιμή της μπριτζόλας θα αυξηθεί κατά 25% και αυτό θα συμβεί τα επόμενα 10 χρόνια. Αναμένεται να δούμε πόσο θα κοστίσουν και στην τσέπη του Έλληνα καταναλωτή αντίστοιχες αυξήσεις.

Άλλωστε, η έκθεση, σε σχέση με την επιβολή φόρου κρέατος, επικεντρώνεται σε όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ.

Στην έκθεση αναφέρεται πως η δίκαιη τιμολόγηση για το κρέας θα πρέπει να περιλαμβάνεται στην επόμενη ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία που είναι γνωστή ως «Στρατηγική από την φάρμα στο πιρούνι».

Σε αντίθεση με το βοδινό, ο  φόρος στο χοιρινό και τα κοτόπουλα θα είναι χαμηλότερος καθώς τα ζώα αυτά έχουν μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα!

Ναι καλά ακούσατε! Ως αιτία της επιβολής φόρου κρέατος παρουσιάζεται η υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή, η οποία βασίζεται στο ιδεολόγημα της δήθεν υπερθέρμανσης.

Επιπλέον, όπως πρώτο το el.gr αποκάλυψε, προκειμένου να κρατούν τους ανθρώπους, σε ακόμα μεγαλύτερη εγρήγορση, εισήγαγαν όρους όπως  «κλιματική έκτακτη ανάγκη» (climate emergency) ή «κλιματική κρίση» (climate crisis), ενώ για την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη από το σχετικά ήπιο «global warming» πέρασαν στο «global heating», με τον όρο heat, που σημαίνει καύσωνας, να παραπέμπει σε μία πολύ πιο έντονη κατάσταση.

Στόχος: Το να πεισθεί η ανθρωπότητα πως υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για το περιβάλλον, συνεχίζοντας, όχι μόνο να πληρώνει αδρά «πράσινους φόρους» και φόρο στο κρέας, όπως είδαμε από τον Guardian, των οποίων μεγάλο μέρος χρησιμοποιείται για την ενσωμάτωση των παράτυπων μεταναστών στις δυτικές κοινωνίες (πολυπολιτισμικότητα), αλλά να επιζητά «παγκόσμια λύση».

Τι κι αν υπάρχουν επιστήμονες που ασκούν έντονη κριτική στην «απάτη της υπερθέρμανσης», όπως την ονομάζουν; Η καθεστηκυία τάξη έχει επιβάλλει την άποψή της, δίχως να ανοίξει μία παγκόσμια συζήτηση για το θέμα, όπου επιστήμονες όλων των απόψεων θα αντιπαραβάλλουν επιχειρήματα επί ίσοις όροις, όπως, για παράδειγμα πως η  αυξομείωση της θερμοκρασίας δεν εξαρτάται από την ανθρώπινη δραστηριότητα, αλλά από εκείνη του ήλιου, πως πρώτα αυξάνεται η θερμοκρασία και μετά ο αριθμός του διοξειδίου του άνθρακα (εξάτμιση θαλάσσιων υδάτων κοκ.).

Στην έκθεση υποστηρίζεται πως μέχρι το 2030, εντός ΕΕ, οι αλλαγές αυτές θα μπορούσαν να μειώσουν την κατανάλωση του βοδινού κρέατος κατά 67%, του χοιρινού κατά 57% και των κοτόπουλων κατά 30%.

Και τι ακολουθεί; Το τεχνητό κρέας, το οποίο θα είναι «οικολογικό», εργαστηριακό και… ελεγχόμενο.

ΦΩΤΟ eurokinissi

.el.gr

Share this post