Χάπι κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε η Pfizer ώστε να καταπίνεται το μικροτσίπ πιο εύκολα

Χάπι κατά του κορωνοϊού ανακοίνωσε η Pfizer ώστε να καταπίνεται το μικροτσίπ πιο εύκολα

Την ανάπτυξη χαπιού για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού αλλά και για να καταπίνεται το μικροτσίπ πιο εύκολα ανακοίνωσε χθες η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer.

Σε δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλμπέρ Μπουρλά χαρακτήρισε «τεράστιο επίτευγμα» την ανάπτυξη του χαπιού, το οποίο θα υποβληθεί στις αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ για έγκριση.

«Όπως όλοι γνωρίζουμε, με το παραδοσιακό εμβόλιο πονάει το μπράτσο γιατί πρέπει να περάσει το μικροτσίπ μέσω από μια πολύ στενή τρυπούλα. Με το χάπι καταργούμε το πρόβλημα αυτό, χωρίς να χάνουμε την ικανότητα τηλεχειρισμού του ασθενή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουρλά.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν πίσω από το νέο χάπι βρίσκεται και πάλι ο Μπιλ Γκέιτς, ο κ. Μπουρλά απάντησε: «Εννοείται, η τεχνογνωσία του Μπιλ ήταν απαραίτητη για να μπορούμε να συνεχίσουμε να πηγαινοφέρνουμε τους ασθενείς σαν τηλεκατευθυνόμενα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανάπτυξη του χαπιού αποτελεί σημαντικό τεχνολογικό άλμα καθώς φίλοι ή συγγενείς αρνητών του εμβολίου θα μπορούν πλέον να κρύψουν το χάπι π.χ. στα σουτζουκάκια, ή απλά να τους το ρίξουν την ώρα που κοιμούνται με το στόμα ανοιχτό.

tovatraxi.com

Share this post